Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Για τη μη χορήγηση ξιφών στους Αξιωματικούς

 Αριθμ. Πρωτ.: 08 /14  

ΠΡΟΣ:
κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριο

ΚΟΙΝ.:
ΥΝΑ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΠΚΒ΄

Κύριε Αρχηγέ

Στο πλαίσιο της πρόσφατης μας παρέμβασης για τη χορήγηση των μεταλλίων- παρασήμων στα δικαιούμενα στελέχη, προστίθεται και το ζήτημα της χορήγησης ξιφών σε όλους ανεξαιρέτως τους Αξιωματικούς.

Ενδεικτικό της απαξιωτικής και απαράδεκτης αυτής κατάστασης, είναι το παράδοξο γεγονός, Αξιωματικοί να ορκίζονται με «δανεικά» ξίφη (Νομικοί – Οικονομικοί – Τεχνικοί), αναμένοντας για αρκετά χρόνια αργότερα την απονομή του, αλλά και Αξιωματικοί (ΣΔΥΛΣ), μετά από πολλά έτη Υπηρεσίας να μην έχουν παραλάβει τα ξίφη που δικαιούνται και σε πολλές περιπτώσεις να αποστρατεύονται χωρίς να τους έχει απονεμηθεί η ηθική αυτή αμοιβή. Όπως γνωρίζετε, όλοι οι προαναφερόμενοι καλούνται να παρίστανται, εκπροσωπούντες το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε διάφορες εκδηλώσεις, όντας υποχρεωμένοι να φέρουν ξίφος και αυτό γίνεται δανειζόμενοι από συναδέλφους τους.

Κύριε Αρχηγέ

Σε μια εποχή που το σώμα των ένστολων βάλλεται διαρκώς από άδικες και συνεχιζόμενες περικοπές στους μισθούς του, γεγονός στερητικό της αξιοπρέπειάς του, η μη απονομή στους Αξιωματικούς τουλάχιστον των ηθικών αμοιβών, συντηρεί τη διαρκή απαξίωση του ρόλου και του κύρους τους.

Κατόπιν των παραπάνω, επικαλούμαστε για άλλη μια φορά το αυτονόητο και με γνώμονα την άμεση ηθική αποκατάσταση των Αξιωματικών, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για τη χορήγηση σε αυτούς των μεταλλίων- παρασήμων και ξιφών που δικαιούνται.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ          Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: