Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή Γενικού Γραμματέα Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Σωτήρη Κατσίνα

Επιστολή Γενικού Γραμματέα Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. , Σωτήρη Κατσίνα

Όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, ακούγονται, γράφονται, πριν και μετά τις εκλογές της Ένωσης Αττικής Πειραιά και Νήσων φέρνουν στο μυαλό μας μνήμες άλλων εποχών. Εκλογικές διαδικασίες που ναι μεν καμία σχέση συγκρινόμενες δεν έχουν αλλά που άνοιξαν πληγές οι οποίες με μεγάλη δυσκολία επουλώθηκαν μετά από καθαρές λύσεις και αποφάσεις.

Ο λόγος όλων όσων έγιναν γνωστός, η αιτία άγνωστη και πιθανόν αδιάφορη.


Η φιλοδοξία κάποιων θεμιτή, απαράδεκτος όμως ο τρόπος εκδήλωσης αυτής αλλά και λάθος η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε.

Φιλοδοξία που έχει εκθέσει πολλούς, έχει εμπλέξει όλους σε μια διαμάχη, δημιουργώντας αποστάσεις, αμφιβολία, φόβο σε συνεργάτες μέχρι χθες αλλά και στα μέλη μας όπου κι αν υπηρετούν.

Μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί κατά την δική μου προσωπική εκτίμηση είναι οι εκλογές που θα δώσουν ένα νέο δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο, που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις, θα αποκαταστήσει τις σχέσεις μεταξύ μας και θα βάλει φραγμό σε εξωτερικούς « σωτήρες» που στην ουσία επιθυμούν τη διάσπασή μας για τους δικούς τους γνωστούς λόγους και σίγουρα όχι για το καλό των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Ηθικό κατά την άποψή μου, είναι να μην σκεπάζουμε τα προβλήματα, να τα βγάζουμε στην επιφάνεια και να δίνονται ξεκάθαρες λύσεις όποτε κι αν αυτό απαιτείται.

Ηθικό είναι να καταγγείλουμε αυτούς που λειτούργησαν με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των συναδέλφων και αυτών που πρεσβεύει η Ομοσπονδία όχι γενικόλογα αλλά με αποδείξεις και με προτάσεις που έχουν καταθέσει και θα μας οδηγούσαν σε καλύτερα αποτελέσματα.

Μόνο έτσι συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με σοβαρότητα και συνέπεια, να παραμερίσουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες και τους ατυχείς χειρισμούς, κατακτώντας τη λύση και την ενότητα για το καλό του Σώματος των υπηρετούντων και των οικογενειών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: