Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Επείγουσα συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος είχαν σήμερα (30.07.14) στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή, ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ο Τομεάρχης Εργασίας Βουλευτής Αττικής Παύλος Χαϊκάλης.

Οι Εκπρόσωποι των ενστόλων του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσαν τους δύο Βουλευτές για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει η υπερψήφιση διατάξεων του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα για το υγιές Ταμείο αρωγής τους.

Όπως τόνισαν, η συνένωση του ταμείου τους, με άλλα προβληματικά και επιδοτούμενα, θα σημάνει και τη δραματική μείωση του εφάπαξ από 40 έως 60%.

Επί της ουσίας, το Ταμείο αρωγής του Λιμενικού Σώματος, που λειτουργεί από το 1955 και είναι ένας εύρωστος «κουμπαράς» των εργαζομένων, που το τροφοδοτούν από τον κόπο και τον ιδρώτα τους, αφανίζεται στον βωμό των προαπαιτούμενων μνημονιακών δεσμεύσεων.

Όπως επίσης επισήμαναν οι συνδικαλιστές των αξιωματικών, υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος, εάν ψηφιστούν αυτές οι διατάξεις που αφορούν στο Ταμείο αρωγής τους, τότε την επομένη θα υποβάλλουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, προκειμένου να προλάβουν τις προκρούστειες ρυθμίσεις, περισσότεροι από 500 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

Και επειδή το θέμα αφορά και στα υπόλοιπα υγιή ταμεία των ενστόλων, υπολογίζεται ότι θα οδηγηθούν εσπευσμένα στην έξοδο πάνω από 3.000 αστυνομικοί, περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες και άγνωστος αριθμός υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τόσο ο Τέρενς Κουίκ όσο και ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσαν στους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος, ότι κατανοούν απολύτως την εύλογη οργή τους για το συγκυβερνητικό πλιάτσικο στο ταμείο τους και δεσμεύτηκαν ότι - τόσο στην Επιτροπή Οικονομικών όσο και στην Ολομέλεια - θα υπερασπιστούν το δικαιολογημένο αίτημα των Λιμενικών, αλλά και όλων των ενστόλων, θέτοντας συγκυβέρνηση και συγκυβερνώντες Βουλευτές απέναντι στις ευθύνες τους σε αυτή την απάνθρωπη μεθόδευση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - Π.Ε.Α.Λ.Σ.

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και Π.Ε.Α.Λ.Σ. με ΑΝ.ΕΛ.

Στο πλαίσιο των ενεργειών μας ενάντια στις επικείμενες ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία πραγματοποιήσαμε σήμερα από κοινού συνάντηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και συγκεκριμένα με τους βουλευτές κ.κ. ΚΟΥΪΚ και ΧΑΪΚΑΛΗ και τον Γραμματέα του Τομέα Ναυτιλίας των ΑΝ.ΕΛ. κ. ΠΑΤΡΙΚΙΟ, κατά την διάρκεια της οποίας επαναλάβαμε τη θέση μας για διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος λειτουργίας τους, το οποίο εξασφαλίζει την δημιουργική, ακώλυτη εφάπαξ καταβολή των εισφορών μας.

Ειδικότερα για το για το πρόβλημα που προκύπτει αναφορικά με το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, ύστερα από την προωθούμενη διάταξη νόμου, τονίσαμε ότι αυτή ουσιαστικά έρχεται να βάλει χέρι σε ένα ταμείο που είναι δημιούργημα δικό μας, δε προσομοιάζει με κανένα άλλο και δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ διαχρονικά το Κράτος ή τρίτους. Είναι ο «κουμπαράς» των εργαζομένων, που τροφοδοτείται από τον κόπο και τον ιδρώτα τους με την προσδοκία στο τέλος του εργασιακού τους βίου να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί.

Παράλληλα θέσαμε υπόψη των συνομιλητών μας ότι αν η ρύθμιση αυτή προχωρήσει ως έχει, θα επιφέρει άμεσα σημαντικό πλήγμα στο αξιόμαχο των Σ.Α. και Ε.Δ., με αθρόες αποστρατείες στελεχών, που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία.

Ο συνομιλητές μας αποδέχθηκαν το δίκαιο των θέσεων μας και δεσμεύθηκαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα σταθούν αρωγοί καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη των θέσεών μας και την επικράτηση του αυτονόητου.

Ανώνυμος είπε...


Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και Π.Ε.Α.Λ.Σ. με Κ.Κ.Ε.

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα τα προεδρεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και της Π.Ε.Α.Λ.Σ με το ΚΚΕ και συγκεκριμένα με τον βουλευτή κ. Χρήστο Κατσιώτη, κατά την διάρκεια της οποίας διατυπώσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στις επικείμενες ρυθμίσεις που προωθούνται από την Κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και επαναλάβαμε τη θέση μας για διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος λειτουργίας τους, το οποίο εξασφαλίζει την δημιουργική, ακώλυτη εφάπαξ καταβολή των εισφορών μας.

Ειδικότερα για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος τονίσαμε ότι η έξωθεν καθ’ οιονδήποτε τρόπο επέμβαση-παρέμβαση αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στις τάξεις του Σώματος καθώς πρόκειται για δημιούργημα των στελεχών Λ.Σ., ένα Ταμείο παράδειγμα προς μίμηση, που δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ διαχρονικά το Κράτος.

Επισημάναμε δε ότι αν η ρύθμιση αυτή προχωρήσει ως έχει, θα επιφέρει άμεσα σημαντικό πλήγμα στο σύνολο των Σ.Α. και Ε.Δ., που για το Λιμενικό Σώμα μεταφράζεται σε αθρόες αποστρατείες 500 τουλάχιστον Αξιωματικών που στελεχώνουν Λιμενικές Αρχές, Υπηρεσίες, πλωτά και εναέρια μέσα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες περίπου αντίστοιχος είναι ο αριθμός για το Πυροσβεστικό Σώμα, 3.300 για την Αστυνομία και ουκ έστιν αριθμός για τις Ε.Δ.

Ο κ. Κατσιώτης αποδέχθηκε το δίκαιο των θέσεων μας και δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ θα σταθεί αρωγός καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το εν λόγω σχέδιο νόμου να μην τύχει έγκρισης από την Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

Τι δηλώνει ο Βαρβισιώτης

Η «ρήτρα αξιόμαχου», που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς αναγνωρίζει και εγγυάται το αξιόμαχο, όπως το προσδιόρισε σε πρόσφατη απόφαση του το ΣΤΕ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο οι προσαρμογές που προκύπτουν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, διατηρεί στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας του, παραμένοντας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ ο συντελεστής βιωσιμότητας διασφαλίζει ότι οι νέες γενιές των στελεχών του Σώματος θα λαμβάνουν απρόσκοπτα τις παροχές του.

Κυρίαρχος στόχος μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι η προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν όμως ως βασικό και κύριο κριτήριο την διατήρηση του πολύπλευρου έργου των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Η δήλωση Αβραμόπουλου:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων:

«Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δρομολογημένες αποφάσεις είναι αποτέλεσμα έντονης και προσεκτικής μελέτης, ώστε να προστατευθούν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι, κάτω από δύσκολες συνθήκες, επιτελούν το ύψιστο καθήκον τους για την πατρίδα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εργασίας, που στηρίζονται στη δεδομένη αρχή της βιωσιμότητας των ταμείων, την αυτονομία διαχείρισής τους και την παραμονή τους υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων, έχει προβλεφθεί ρήτρα αξιομάχου, κατά τρόπον ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου, για να ανταποκρίνονται στην αυτονόητη αρχή της συνέχειας και της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών».