Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η συμμετοχη των συνδικαλιστών σε πορείες δεν παύει να αποτελεί ένα ελάχιστο μέρος των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την συνδικαλιστική ιδιότητα.

Η ικανοποίηση κάθε φορά που τελειώνει το κομμάτι της έμπρακτης συμμετοχής σε μια συνδικαλιστική δράση, ικανοποιώντας το χρέος του συνδικαλιστή απέναντι στο σύνολο των ανθρώπων που εκπροσωπεί, είναι δεδομένο πως καλύπτει ένα μικρό κομμάτι της ευθύνης του και του παρέχει την κατάλληλη πρώτη ύλη για να συνεχίσει να αγωνίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο μέλλον…!

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν το κομμάτι αυτό δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της φυσικής παρουσίας αλλά εμπεριέχει μέσα του, συζητήσεις με θεσμικούς και άλλους παράγοντες, τις κρίσιμες στιγμές του ίδιου του αγώνα.

Το κομμάτι αυτό όμως δεν παύει να αποτελεί ένα ελάχιστο μέρος των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την συνδικαλιστική ιδιότητα. Όσον αφορά λοιπόν το παραπάνω αναφερόμενο κομμάτι όντως νιώσαμε χαρούμενοι που για ακόμη μια φορά εκπληρώσαμε το χρέος μας και ενημερώσαμε και διεκδικήσαμε για όλους τους συναδέλφους.

Δεν νιώθουμε υπερήφανοι όμως, μόνο και μόνο, επειδή απλά κάναμε την κινητοποίηση. Χρειάζονται ΝΕΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ, ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ, για να πετύχει ο αγώνας μας.

Η μεγάλη λύπη, η διάχυτη πικρία, ο έντονος προβληματισμός, άλλα και η διάθεση αυτοκριτικής, ήταν μερικά μόνο από τα δυσάρεστα συναισθήματα που βιώσαμε, μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και την πίκρα από την στάση των Πολιτικών.

Οι λόγοι που προκάλεσαν όλα αυτά τα συναισθήματα ήταν βέβαια το δυσάρεστο αποτέλεσμα της γενικότερης κατάληξης που είχαν όλες οι κινητοποιήσεις εξαιτίας της ψήφισης του προχθεσινού νομοσχεδίου, μιας και η κυβέρνηση για ακόμη μία πολλοστή φορά απέδειξε πως εμπαίζει και κοροϊδεύει επιδεικτικά τον κλάδο μας…!

Χάθηκε η μάχη, αλλά δεν χάθηκε ο πόλεμος!

Η νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στο ΤΕΑΠΑΣΑ ώστε να μετατραπεί και να λειτουργήσει πλέον ως ΝΠΙΔ, δίνοντας χρονικό περιθώριο αυτό να συμβεί έως τις 30 Ιουνίου του 2015.

Διαφορετικά θα ενταχθεί στο Ε.Τ.Ε.Α. με όρους πλέον επικουρικής ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών.

Μπορεί η τροπή και η εξέλιξη να μην είναι η επιθυμητή. Το πολυνομοσχέδιο όμως μας οδηγεί σε δύο κατευθύνσεις: Μόνοι μας ή με όλους τους άλλους!

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης, όπως συνηθίζει, θα δημιουργήσει ομάδα εργασίας και μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη θα αναπτύξει και θα προωθήσει τις προτάσεις της, που θα κινούνται όπως πάντοτε προς όφελος των συναδέλφων, με τον γνωστό της τρόπο!

Επίσης θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, τόσο ως ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός, όσο και ξεχωριστά ως εκλεγμένοι και μη συνδικαλιστές, αλλά και ως Αστυνομικοί:

Αποστρεφόμαστε και είμαστε ενάντια σε πρόχειρες ενέργειες αυτοπροβολής, με λαϊκίστικες δηλώσεις και επικοινωνιακά τρίκ που μυρίζουν τακτικές και λογικές του παρελθόντος…!
Μας είναι αδιανόητο να πανηγυρίζουμε σε τόσο κρίσιμες συνδικαλιστικά και εργασιακά στιγμές, γιατί καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μία πορεία!
Η συμμετοχή από τις πρωτοβάθμιες ενώσεις των νομών ήταν πολύ μικρή, ιδιαίτερα από τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα από τη Β. Ελλάδα.
Είναι γνωστό άλλωστε πως κάποιοι σε αυτή τη ζωή κάνουν ό,τι μπορούν… και κάποιοι άλλοι απλά μπορούν και δεν κάνουν…!
Όλοι πάντως είναι βέβαιο πως κρινόμαστε…!

Τέλος ζητάμε άμεσα να μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι για τα εξής:

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ;

ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ;

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΘΑΠΑΡΟΥΝ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ;

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης
«πρώτα ο συνάδελφος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: