Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

"Τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, βρίσκονται σήμερα εδώ, γιατί η συγκυβέρνηση αποφάσισε με ένα άρθρο στο δήθεν πολυνομοσχέδιο να μην περικόψει κρατικές δαπάνες, αλλά να βάλει «χέρι» στα ταμεία των ενστόλων.

Τι εννοώ: τα ταμεία αυτά έχουν δημιουργηθεί με βασιλικά διατάγματα από το 1950 μέχρι το 1970. Δεν υπάρχουν κρατικές επιχορηγήσεις, δεν υπάρχουν κοινοτικοί πόροι, δεν υπάρχουν εργοδοτικές εισφορές. Είναι τα χρήματα που οι ίδιοι οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες έχουν τοποθετήσει από το μισθό τους σε ιδιωτικό λογαριασμό. Και έρχονται σήμερα η συγκυβέρνηση και η τρόικα και ληστεύουν τις αποταμιεύσεις των ενστόλων μετά από την πολιτική εξαθλίωσής τους.

Αυτό είναι πραξικόπημα, είναι αντισυνταγματικό. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Εμείς είμαστε εδώ. Είναι ντροπή να βάζουν αυτή τη στιγμή οι κυβερνώντες συναδέλφους των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των λιμενικών να απαγορεύουν την είσοδο στα σωματεία για να επιδώσουν το ψήφισμά τους, όπως έχουν δικαίωμα όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αν δεν το κάνουν οι ίδιοι, θα το κάνουμε εμείς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: