Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ

POL-Τελικά ποιος ψήφισε τα 31 χρόνια για το εφάπαξ και ποια ήταν η στάση της Ομοσπονδίας

Μια μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα μεταξύ συνδικαλιστών οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι περισσότεροι εδώ και χρόνια, αλλά και πρώην συνδικαλιστών οι οποίοι έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί και διαδραμάτισαν ίδιο ρόλο όταν υπηρετούσαν, ως εκλεγμένοι σε σημαντικά πόστα, στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο σε παρελθόντα χρόνο.
Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν τη συζήτηση άνοιξαν οι εκλεγμένοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κύριοι Καραδήμας και Κρικέτος με επιστολή που έστειλαν προς το Δ.Σ. ζητώντας να πληροφορηθουν περισσότερα στοιχεία για το πως και ποιοι ψήφισαν τη διάταξη για τα 31χρόνια ώστε να δοθεί το εφάπαξ.
Η συζήτηση συνεχίστηκε και πάλι εχθές στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook όπου η κοινή ανακοίνωση των παραπάνω συνδικαλιστών αναδημοσιεύτηκε μαζί με τα σχόλια που έγιναν σε διάφορες συνδικαλιστικές, αλλά και δημοσιογραφικές ιστοσελίδες.
20/8/2014,
Νίκος Καραδήμας: «Δεν γνωρίζει πλέον κανείς, αν θ’αντέξει σε κριτική , όταν αποκαλυφθεί η προσπάθεια αποδόμησης, που επιχειρήθηκε σε βάρος ολοκλήρου του ασφαλιστικού, εργασιακού και συνταξιοδοτικού αστυνομικου οικοδομήματος.Ούτε ο βασικός ήρωας σε τριλογία του Jο Nesbo ,Χαρι Χόλε, δεν προσφέρει τοσο πλοκή και δράση. Αν πράγματι Συνδικαλιστές, παράγοντες της Υπηρεσίας και νομικοί σύμβουλοι, που όπως δείχνουν τα συλλεχθέντα προς το παρόν έγγραφα ,που απεκρύβησαν ,συνέτειναν στην διαμορφωθείσα ήδη πραγματικότητα. Θα πρέπει σύντομα και εσπευσμένα να ληφθούν αποφάσεις!!
Πρός τούτο απαιτείται σύγκλιση δ.σ της ΠΟΑΣΥ. Διαδοχικές πράξεις ,παραλείψεις και έγγραφα με έντονο παρασκήνιο συνθέτουν ένα σκηνικό απόλυτου ενδοτισμού και κανείς απο τους πρωταγωνιστές ακόμη και σήμερα να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του!!! Τα κακόβουλα σχόλια δεν θα μπορέσουν σε καμια περίπτωση να θολώσουν το τοπίο.Παρόντες είναι αυτοί που αδημονούν και όχι αυτοί που απολαμβάνουν έστω και νόμιμα .
Νίκος Καραδήμας: «Σιωπή από τους πάντες εε;»

22/8/2014,
Νίκος Καραδήμας: «Την Δευτέρα μεταξύ άλλων θα ζητήσουμε εκτάκτως την σύγκλιση του δ.σ. της Ομοσπονδίας , με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις και κυρίως να αιτιολογηθούν πεπραγμένα που δυστυχώς περιήλθαν σε γνώση μας το τελευταίο δεκαήμερο.Επίσης να κληθούν να παραστούν στο δ.σ πρώην και νυν εκπρόσωποι της Ομοσπονδιας που με την θέση και σταση τους , αν τυχόν παρεστησαν και συμμετείχαν στα συλογικά όργανα, διαμόρφωσαν δυσμενείς για το αστυνομικο προσωπικο διατάξεις. Νομικος σύμβουλος κ.α φορεις.Κυρίως θα αναφερθούμε στην λήψη αποφάσεων που αφορούν το εφαπαξ στα 31η 30 χρόνια αντίστοιχα, στην πορεία της δικαστικής εξέλιξης μετα την προσφυγή για το θέμα αυτό.Τυχόν εγερθείσες παρεμβάσεις κατα αυτής της προσφυγής .Νομιμότητα αποφάσεων του ΤΕΑΠΑΣΑ κατα το χρονικό διάστημα απο τον 7ο μήνα του 2013 έως την έκδοση υποργικής αποφασης για την σύνθεση του δ.σ του .Τα όργανα επίσης καλούνται να μας επιδείξουν τυχόν παραστατικά, γνωμοδοτήσεις, προσφυγές, υπηρεσιακα έγγραφα και οτιδηποτε σχετιζεται με τα εν λόγω θέματα.
ΚΡΙΚΕΤΟΣ – ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ»
23/8/2014:
Νίκος Καραδήμας: «Επειδή δεν θέλω να απαντάω σε σχόλια ανώνυμα θα σας παραθέσω μια σειρά νεων γεγονότων σε συνδυασμό με παλιά που τα εχω πει και στα δ.σ. της ΠΟΑΣΥ και της ΕΑΣΥΑ, αλλα και έχω γράψει στη σύγχρονη αστυνομία , όταν ειχα την επιμέλειά της.Η ομοσπονδία διατείνεται ότι ουδεποτε υπερθεμάτισε υπέρ των 31 ετών για το εφάπαξ των προερχομένων εκ της πρώην χωρ/κής (ΤΠΑΣ).Απ την άλλη ό αναπληρωτής εκπρόσωπός της συνάδελφος Αλυμάρας εξ αιτίας απουσίας του κ.Ρίζου παραβρέθηκε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και υπερψήφισε την διάταξη στα 31 προφανώς κατ εντολή της Ομοσπονδίας.Για τον λόγο αυτό θα ζητήσουμε να παραστει ο συνάδελφος Αλυμάρας και να αποσαφηνίσει το θέμα. (Ταυτοχρόνως δε εγείρεται και θεμα νομιμότητας καθ όσον ο συνάδελφος δεν ανήκε στην ΕΑΣΥΑ ώς μέλος της).Παράλληλα δε κατα την αποψή μου ενισχυμένη και απο άλλα περιστατικά είμαι πεπεισμένος ότι η Ομοσπονδία συνέπραξε για τα 31.Ρητά αναφέρω την τοποθέτηση του πρώην Υπουργού εργασίας στο γραφείο του κ.Κουτρουμάνη , παρουσία των συναδέλφων Φωτόπουλου, Τολίκα, Ζαχαριουδάκη , Κρικέτου και εμού «τα 31 ήταν απαίτηση της Ομοσπονδίας σας » μας είπε και προσωπικά έμεινα εμβρόντητος. Η επίσκεψή μας αυτή ήταν παραμονές της ψήφισης του Ν.4093/12 και μάλιστα εκνευρισμένος ζήτησα να μου αιτιολογίσει την ασυμβατότητα που παρατηρούνταν για το ταμείο ΤΠΥΑΠ (πρώην Α.Π.) Συγκεκριμένα τον ρώτησα γιατι ενω αυτό το ταμειο δεν έχει ελλείμματα στο Σ/Ν περικόπτεται κατα 45,49%.Δεν ήξερε τι να μου απαντήσει και μάλιστα και αυτού του προξένησε εντύπωση, γιατι είχαν παρθεί μέτρα ( μ.ο τελ πενταετίας και αυξηση εισφορών)Δυστυχώς η διάταξη αυτή πέρασε και κανείς δεν μου έδινε την απαιτούμενη σημασία τότε. Βέβαια το ΤΕΑΠΑΣΑ με μεγάλη προσπάθεια το επαναφέραμε στο Υπουργείο μας.Συνάντηση στο γρ του υπ κ.Βρούτση (Φωτοπουλος Κατσιαμακας, Γεωργαντζής Ζαχαριουδακης Καραδήμας, Κρικέτος).Μετα απο όλα αυτά η ομοσπονδιά προσέφυγε απ ότι φαίνεται στο ΣτΕ για να αρθεί η αδικία των 31 ετών.-Κατα την άποψή μου χαλαρά-
Το διάστημα αυτό συλέγω έγγραφα και όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια μου μαζι με τον συνάδελφο Κρικέτο θα επανέλθουμε.Ηδη ανα χείρας μας υπάρχει παρέμβαση του ΤΕΑΠΑΣΑ Μέ ένα περίεργο σκεπτικο που υπερψηφισαν συνδικαλιστες, γνωμοδότηση που λέει και δεν λέει κάτι, υπηρεσιακο έγγραφο που ζητά επίσπευση ονομάτων προκειμένου εκδοθεί Υπουργ.Απόφαση περι σύνθεσης δ.σ.ΤΕΑΠΑΣΑ κ.α πολλά…..»
Μ.Θ.: «κ.ΚΑΡΑΔΗΜΑ βλέπω με μεγάλη μου απορία ν” αναφέρεσαι μόνο στα 31 χρόνια του ΤΠΑΣ.Για τα 30 χρόνια του ΕΤΕΥΑΠ και το πέναλτι για όσους δεν τα έχουν συμπληρώσει και είχαν βγει σε σύνταξη δεν διαβάζω τίποτα;εκτός κι αν συμφωνείς σ” αυτό ως αντιστάθμισμα της μείωσης του 45,49% σε μικρότερο ποσοστό.»
Νίκος Καραδήμας: « Δεν κατάλαβες καλά.Μιλάω για παρέμβαση του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΣΤΕ. Εκεί υπάρχουν αποφάσεις απόρροιας πρακτικών που συμμετείχαν συνδικαλιστές και για να γνωρίζεις το θέμα οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν ενώ ……….»
Γιώργος Χατζηιωάννου:  «ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2012 ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ ΠΗΡΕ ΟΜΟΦΩΝΗ….!!!!!1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 31 ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΦΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ Υ.Α ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ , Η Υ.Α ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ…!!!!!!!!!! ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΥΠΟΨΗ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ – ΚΑΙ ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ ΤΩΝ 31 , ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ – ΠΙΕΖΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Υ.Α ΓΙΑ ΤΑ 31.Η ΠΟΑΣΥ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ- ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 31 – ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΟΜΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΣΟ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ -ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ -ΜΕΣΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ , ΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΑΒΟΛΩΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΑ 31 «ΚΑΤΑΠΙΕ» ΚΑΙ ΤΑ 30 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΑΜΕΙΑ (ΤΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΑΠ)…ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΩΣ ΤΑ 31 Η 30, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ , ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΕΠΑΣΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ «ΑΣΚΗΣΑΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ» ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΣΤΗΡΙΞΗ – ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ…ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ»
Στα παραπάνω κείμενα αναγράφονται μόνο τα ονόματα εκλεγμένων Συνδικαλιστών και διαγράφηκαν ονόματα άλλων Αστυνομικών, αλλά και κινητά τηλέφωνα.
Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση αυτή και θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη, ανυπομονώντας να δούμε και τι θα αποφανθεί τη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Α.Σ.Υ. που θα συνεδριάσει για τον λόγο αυτό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: