Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Costa Garda - Ο "Καλλικράτης" και οι φίλοι του

Ο Καλλικράτης ήταν περίφημος αρχιτέκτονας του δεύτερου μισού του 5ου αιώνα στην Αρχαία Ελλάδα. Σαν αρχιτέκτονας που ήταν, ανοικοδομούσε και κατασκεύαζε ναούς καθώς επίσης και διάφορα άλλα έργα υψηλής αισθητικής και τελειότητας. Στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων που πέρασαν ο Καλλικράτης, ο «Λιμενικός» πλέον, μας απασχολεί και μάλιστα πολύ πιο έντονα απ’ ότι όταν μεσουρανούσε ως αρχιτέκτονας.

Μας απασχολεί όμως για κάτι διαφορετικό ο εν λόγω "κύριος", όχι για κάτι δημιουργικό όπως τον είχαμε μάθει μέσα από τα αρχαία κείμενα αλλά για ακριβώς το αντίθετο. Αναφερόμαστε φυσικά στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στο ΛΣ και στην αναδιάρθρωση όλων των Υπηρεσιών.

Πολλές περιφέρειες έχουν πρόβλημα, αλλά ο μεγάλος χαμένος απ’ ότι δείχνουν τα νούμερα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που θα υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση οργανικών θέσεων.

Ο πίνακας έτσι όπως παρουσιάζεται εμφανίζει να "χάνονται" άνω των 150 θέσεων. Η πολύπαθη περιφέρειά μας όχι μόνο είναι πολύπαθη (και ας διατυμπάνιζαν κάποιοι το αντίθετο) αλλά μήπως πέφτει και "ταφόπλακα" σ’ αυτή;

Ενώ λοιπόν υπάρχει πλέον αύξηση αρμοδιοτήτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με την προσθήκη Λ/Τ από δύο διαφορετικούς νομούς και η εξυπηρέτηση περίπου 2.000.000 πολιτών και οτιδήποτε άλλο άπτεται της αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, οι θέσεις ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.

Στο οργανόγραμμα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ δεν υπάρχει επίσης η προσθήκη της Επισκευαστικής Βάσης/ΚΛΘ (θα ανακοινωθούν οι θέσεις και αυτών των Υπηρεσιών στη συνέχεια) μιας Επισκευαστικής Βάσης η οποία εξυπηρετεί περιοχές από Αλεξανδρούπολη έως τον Αγιόκαμπο για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα σκαφών και άλλων Υπηρεσιακών οχημάτων.

Τον αγαπητό αυτόν "κύριο Καλλικράτη" μήπως κάποιοι γνώριζαν τι είχε σκοπό να κάνει; Μήπως γνώριζαν πόσες θέσεις θα έχανε η Περιφέρεια μας; Μήπως γνώριζαν το τεράστιο πρόβλημα που θα υπήρχε; Και τώρα τι γίνεται;

Ως εκ θαύματος, με το που ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις θέσεις εξεπλάγησαν όλοι, κανείς δεν ήξερε… συγκαλείται έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΛΣ. Για ποιο λόγο άραγε; Μακάρι να κάνουμε λάθος αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα έπεσε "μεγάλη ταφόπλακα" στην Περιφέρεια μας από συζητήσεις που γίνεται μεταξύ συναδέλφων.

Εάν κάποιοι βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός Σώματος και σκέφτονται μόνο τη συνταξιοδότησή τους, ούτε τους ενδιαφέρει τι θα γίνει από δω και πέρα, τους ενημερώνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του Προσωπικού έχει ακόμη πολλά χρόνια Υπηρεσίας μπροστά του και το απασχολεί (αν όχι το "καίει") στο τι Υπηρεσίες θα έχει ως επιλογές για να μπορέσει να υπηρετήσει χωρίς να διαλύονται σπίτια και οικογένειες.

Όταν διατυπώναμε τους προβληματισμούς, τις ενστάσεις, τις διαφωνίες μας γι αυτά που πρόκειται να επακολουθήσουν και διαχωρίσαμε τη θέση μας ονομαστήκαμε "αντάρτες της Ένωσης" και "Σειρήνες των βραχονησίδων".

Τους υπογράφουμε λοιπόν και το ανωτέρω κείμενο με αυτό τον τίτλο.


"Οι σειρήνες των βραχονησίδων"
Θοδωρής ΚΟΥΣΤΙΑΝΗΣ - Βασίλης ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ
Αντιπρόσωποι της ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: