Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

emai:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ ΑΓΓΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Πάτρα 10-09-2014



Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. παρατηρούνται αρκετά φαινόμενα μέσα στο Δ.Σ. τα οποία δεν προάγουν τον συνδικαλισμό και δυστυχώς γίνονται τροχοπέδη στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν στον εργασιακό μας κλάδο από τις απαιτήσεις της Τρόικας ( Μείωση οργανικών θέσεων – ασφαλιστικά ταμεία – Καλλικράτης) θεωρώ επιτακτική την ανάγκη να σας ενημερώσω για την μη σωστή λειτουργία του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Η Ομοσπονδία μας είναι προσωποκεντρική και διοικείται μάλιστα μόνο από τον Πρόεδρο. Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση μας και προς έκπληξη μου είδα τον Πρόεδρο κ. ΔΡΙΒΑΚΟ να προτείνει αυτός τα άτομα που θα καταλάμβαναν τις διοικητικές θέσεις του Δ.Σ. και σαφώς εκλέχτηκαν όλοι όσοι προτάθηκαν λόγο της πλειοψηφίας που κατείχε.

2) Τα άτομα τελικά που κατέλαβαν τις θέσεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν αποδειχθεί κατώτερα των περιστάσεων αφού ουδέποτε έφεραν στο Δ.Σ. ούτε μια πρόταση για θέματα που αφορούν το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ , παρά μόνο είναι χειροκροτητές των απόψεων και ενεργειών του Προέδρου.

3) Είναι λυπηρό ακόμα το γεγονός ότι σε σημαντικό Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 11-08-2014 και αφορούσε τις εξελίξεις στα ασφαλιστικά μας ταμεία (ΤΑΛΣ- ΜΤΝ) τέσσερα (04) μέλη απουσίαζαν. Συμβούλιο τελικά, διάρκειας 22 λεπτών αφού ο Πρόεδρος αναγκάστηκε να το διακόψει λόγο της έντονης κριτικής που του ασκήθηκε από μέλη του Δ.Σ.

4) Παράλληλα στην Δ.Ε.Θ. πολλοί συνάδελφοι σχολίασαν αρνητικά την απουσία μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που ενώ αρχικά είχαν δηλώσει σε ανακοινώσεις των Ενώσεων τους την επιτακτική ανάγκη για συμμέτοχη, στο τέλος δεν ήρθαν ούτε καν οι ίδιοι.

5) Όσον αφορά τώρα την ενημέρωση που έχουμε ως μέλη του Δ.Σ. για θέματα που αφορούν το προσωπικό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ είναι ανύπαρκτη. Σχέδια για Π.Δ. (μεταθέσεων- αδειών –οδοιπορικών καθώς και κανονισμοί λειτουργίας) τα μαθαίνουμε τελευταίοι και μάλιστα μέσα από το διαδίκτυο, ενώ κατά τα λεγόμενα του Πρόεδρου αυτός ενημερώνεται εγκαίρως αλλά δεν μας τα γνωστοποιεί επειδή αναλαμβάνει τον χειρισμό τους με διακριτικότητα καθώς επίσης και την ευθύνη να μεταβιβάσει κάθε πρόταση- αντίρρηση του απαξιώνοντας τις απόψεις – θέσεις όλων των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ.

Συνάδελφοι, επειδή δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως μέλος μιας στείρας αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ, αλλά εκλεγμένο εκπρόσωπο του 95 % των συναδέλφων που έχουν ακόμη τουλάχιστον μια δεκαπενταετία να υπηρετήσουν στο Λιμενικό Σώμα και μέλος μιας ομάδας νέων ανθρώπων που εκφράζει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της για τις μελλοντικές εξελίξεις, για αυτό ακριβώς το λόγο πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αλλαγή πλεύσης της Ομοσπονδίας , ώστε με ενότητα και δημοκρατικές διαδικασίες στον συνδικαλιστικό μας φορέα να διεκδικήσουμε νέα πράγματα αλλά και να διασφαλίσουμε τα εργασιακά μας κεκτημένα δικαιώματα.



Με τιμή

ΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μέλος Δ.Σ. ΕΠΛΣ ΝΔ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: