Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τα προβλήματά μας δεν λύνονται στα τηλεοπτικά πάνελ, ζητάμε να έρθετε εδώ να τα λύσουμε στην πράξη.

Υπηρετώντας για αρκετά χρόνια στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε υπηρεσία πρώτης γραμμής θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να εκφράσω την αγανάκτηση μου για όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό αναφορικά με το μείζον εθνικό μας πρόβλημα την παράνομη μετανάστευση.

Πάρα το γεγονός ότι τα περιστατικά παράνομης εισόδου τα χρόνια που υπηρετώ στα Δωδεκάνησα ήταν αρκετά θα πρέπει να τονιστεί ότι τόσο ο όγκος των μεταναστών όσο και η συχνότητα των περιστατικών πλέον κινούνται σε επίπεδα μη διαχειρίσιμα .

Φυσικά είμαι αναρμόδιος να κρίνω την πολιτική και φυσική μας ηγεσία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άμοιροι των ευθυνών τους , όμως θα εκφράσω την βαθύτατη μου θλίψη για την στάση της Ομοσπονδίας μας που αντί να βοηθά επιλέγει στάση χαλαρή, αδιάφορη και τον τελευταίο καιρό ,μάλιστα, ιδιαίτερα προκλητική.
Μετατρέποντας το 2012 το ΠΔ μεταθέσεων σε "παγκόσμια πατέντα" κατάφεραν να μειώσουν τη δύναμη των υπηρετούντων στα νησιά μας στο μισό.

Πραγματικά θεωρώ "προκλητικό " το ότι συνάδελφοι είτε με απόσπαση είτε με μετάθεση υπηρέτησαν τον προβλεπόμενο χρόνο "προσφοράς στο Σώμα" στους ορόφους του Αρχηγείου.
Η Ομοσπονδία αντί να το καταγγέλλει, το ενισχύει .

Στο ίδιο μοτίβο και οι μεταθέσεις το 2013 όταν μας κορόιδευαν ότι συνάδελφοι θα έρθουν με μετάθεση να βοηθήσουν και όσοι από εμάς είχαμε πολλά χρόνια υπηρεσίας εδώ θα πάμε στο τόπο συμφερόντων τους. Το ίδιο σκηνικό και το 2014 και πολύ φοβάμαι και το 2015.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: ο εκπρόσωπός μας στις μεταθέσεις που από όσο ξέρω είναι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, ενδιαφέρεται για εμάς ή ασκεί πολιτική στις πλάτες μας; Το να μην έρχεται κάνεις να μας δει, το να καταλήγει η πρόταση για συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ στα Δωδεκάνησα σε συνδικαλιστικό "αφορισμό" της τοπικής μας Ένωσης, μου δίνει την αίσθηση ότι έχουν σκοπό να μας ξεχάσουν για πάντα!

Η φυσική παρουσία των συνδικαλιστών που θα έβλεπαν και θα καταλάβαιναν τι αντιμετωπίζουμε είναι η ηθική ένεση που χρειαζόμαστε και αφού γίνει αυτό ας περάσουμε και στις πράξεις.
Δεν έχουμε ανάγκη από την διαφήμιση της αδυναμίας για εξεύρεση λύσης όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Δριβάκος σε τηλεοπτική εκπομπή πριν λίγες μέρες.

Τα προβλήματά μας δεν λύνονται στα τηλεοπτικά πάνελ, ζητάμε να έρθετε εδώ να τα λύσουμε στην πράξη.

Ευθύμιος Καλημεράκης - Μέλος ΕΠΛΣ Δωδεκανήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια: