Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Προτάσεις Αστυνομικών για τη διαχείριση του τεραστιου ζητήματος των μεταναστών

Η κοινή συνισταμένη όλων των μέτρων που έχουν επιλεγεί για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος της εποχής μας, υποδεικνύουν πλέον μέσα από την αποδεδειγμένη αναποτελεσματικότητά τους, λύσεις σε ένα άλλο επίπεδο … τις οποίες και προτείνουμε !!!!

1ον – Απαραίτητη πλέον είναι η δημιουργία υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, αλλά, και άλλων παγκόσμιων οργανισμών, ΟΥΔΕΤΕΡΩΝ ΖΩΝΩΝ ( με την συνεργασία και των Κρατών μέσα στις οποίες θα οριοθετηθούν ) στην Τυνησία, Σαουδική, Αραβία, Ιορδανία, Μαρόκο. Οι ζώνες αυτές θα λειτουργούν «ως ξένο έδαφος» για τα κράτη στα οποία οριοθετούνται, ακριβώς όπως λειτουργούν ανά τον κόσμο, οι πρεσβείες. Σημειωτέον ότι, τα κράτη αυτά «προσφέρου » την μεγαλύτερη συνδρομή σε προσωπικό, στο κίνημα των τζιχαντστών.

2ον – Να δημιουργηθούν [ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ – Πόλεις], στις χώρες προελεύσεις των Μεταναστώ, Συρία, Σουδάν, Σομαλία, Αίγυπτο κ.α.. Πόλεις - πρεσβείες δηλαδή υπό την εποπτεία δυνάμεων της Ε.Ε. και δη του ΟΗΕ .

Στις «Πόλεις» αυτές, θα επαναπροωθούνται οι παράτυποι μετανάστες, άμα με την ταυτοποίησή τους, από τις χώρες που εντοπίζονται.

3ον – Να δημιουργηθεί σε επίπεδο Ε.Ε. Αστυνομία Μετανάστευσης, η οποία θα ενεργεί ΕΝΤΟΣ των χωρών που αποτελούν σύνορα με την Ε.Ε., και σε συνεργασία με τις εκεί αστυνομικές δυνάμεις, με σκοπό την πάταξη της διακίνησης. Το κόστος των ανωτέρων μέτρων, είναι μικρότερο από το κόστος της έως τώρα δρομολογούμενης διαχείρισης του μεταναστευτικού … και σίγουρα οι ζωές που θα «χάνονται » θα ναι λιγότερες.



Όσον αφορά την διαχείριση των μεταναστών και των προσφύγων, εντός της Ελληνικής Επικράτειας: Προτείνουμε:

Α- Να ορισθούν σε όλες τις Πόλεις της Ελλάδας, κτιριακές καταστάσεις και κοινωνικές δομές, όπου θα παραμένουν καταγεγραμμένοι (προσωρινά), με αντάλλαγμα κοινωφελή εργασία στους Δήμους … ΣΕ ΕΡΓΑΣΊΕΣ που θα επιτρέπει το Υπουργείο Εργασίας.

Β- Να γίνουν περισσότερα και πιο γνωστά ανά την Ελλάδα (στις μεγαλύτερες πόλεις κυρίως) ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ (Κ.Ε.Μ.), τα οποία θα αναλαμβάνουν την εθελούσια επαναπροώθηση τους ή την μετάβαση τους σε άλλο κράτος ... κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς για το σκοπό αυτό ( με προορισμό εκτός Ελλάδας ) να υποχρεούται στην δωρεάν μεταφορά π.χ σε ποσοστό έως 10% , παράτυπων μεταναστών.

Γ- Να διευκολύνεται - να καταστεί ελεύθερη αλλά ελεγχόμενη - η μετάβασή τους, από τα αεροδρόμια σε περιοχές εκτός Ελλάδας … άσχετα από τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Η συνδυαστική λειτουργία των ανωτέρων προτάσεων από και σε, ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε., θα συντελέσει (κατά την άποψή μας) στην λύση του προβλήματος.

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: