Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΕΠΛΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Καλλικράτης – Οργανικές – Τόποι επιλογής. Ζητάμε λύσεις

Οι Λιμενικές Αρχές και Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας όπως και όλης εν γένει της Βόρειας Ελλάδας, με τον “Καλλικράτη” αλλά και με την μείωση των οργανικών θέσεων, έχουν πληγεί ως καμία άλλη περιοχή της Ελλάδος. 
Κλείσιμο υπηρεσιών, υποβάθμιση υπηρεσιών, μείωση οργανικών θέσεων είναι τα αποτελέσματα νομοθετημάτων που στοχοποίησαν και έβλαψαν τις Λιμενικές Αρχές και το προσωπικό τους, αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών αφού πλέον είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις (ακόμα και αλλαγή νομών) για να εξυπηρετηθούν. 
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ένας άνθρωπος και όχι το συμβούλιο μεταθέσεων για την ζωή συναδέλφων και των οικογενειών τους και μάλιστα χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας ώστε να μην μετακινείται ο κάθε συνάδελφος ανά τακτά συνεχή χρονικά διαστήματα. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιό λόγο δεν μπορεί κάποιος να δηλώσει ως τόπο επιλογης του ένα Λιμενικό Τμήμα το οποίο βρίσκεται σε διαφορετική πόλη, διαφορετικό νομό και σε απόσταση μεγαλύτερη ακόμα και των 100 χιλιομέτρων. 
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα κριτήρια με τα οποία δημιουργήθηκε ο Κανονισμός 78/2014 και γενικότερα η μείωση και η κατανομή στις Λιμενικές Αρχές – Υπηρεσίες των οργανικών θέσεων, μειώνοντας την οργανική σύνθεση στα γεωγραφικά όρια της ένωσής μας στα 2/3 της υπάρχουσας (34% μέσος όρος) ενώ υπάρχουν Υπηρεσίες που μειώνονται οι θέσεις τους κατά 50% και κατά 66%. Επίσης στα περιπολικά σκάφη προβλέπεται 1 1/2 ή το μέγιστο 2 πληρώματα, με αποτέλεσμα υπερεργασία , σωματική – ψυχική καταπόνηση κ.α. 
Φυσικά όλα τα προαναφερόμενα νομοθετήματα έγιναν χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. 

Για τους προαναφερόμενους λόγους, ζητάμε: 
α) την τροποποίηση των παραγράφων 6 , 7 , 8 του άρθρου 40 του Ν. 4256/2014 «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με την οποία, οι τοποθετήσεις – αποσπάσεις – διαθέσεις των συναδέλφων στα Λιμενικά Τμήματα θα γίνονται με απόφαση του εκάστοτε Κεντρικό Λιμενάρχη (για τα Τμήματα που υπάγονται σε Κεντρικό Λιμεναρχείο), είτε του εκάστοτε Διοικητή ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ (για τα Τμήματα που υπάγονται σε Λιμεναρχεία & Υπολιμεναρχεία). Ζητάμε για τα τμήματα που βρίσκονται σε απόσταση άνω των 60 χιλιομέτρων από την Λιμενική Αρχή υπαγωγής τους, ή σε άλλο Νομό ή χρειάζεται ακτοπλοϊκή σύνδεση, για να μετακίνηθει κάποιος συνάδελφος να απαιτείται μετάθεση από το αρμόδιο συμβούλιο μεταθέσεων, 
β) την κατάργηση του άρθρου 70 του ΠΔ 81/2014 σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται τα Λιμενικά Τμήματα από τις δηλώσεις τόπου επιλογής, 
γ) την κατάργηση του Κανονισμού 78 και την εκ νέου δημιουργία του με σωστές παραμέτρους,
δ) Τα Λιμενικά Τμήματα Σκάλας Κατερίνης, Ν. Μουδανιών και Δάφνης Α.Ο. ν' αναβαθμιστούν σε Λιμεναρχεία. Για την Κεντρική Μακεδονία, γνωρίζουμε καλύτερα από τον οποιοδήποτε τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των συναδέλφων και των Υπηρεσιών της. Έχουμε υποβάλει πολλές προτάσεις στο παρελθόν χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε ή έστω να κληθούμε σε διάλογο. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη ή ενέργεια που υποβαθμίζει το γεωγραφικό διαμέρισμα που εκπροσωπούμε και βλάπτει τα μέλη μας και τη γεωστρατηγική περιοχή της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης. Ζητάμε αποκατάσταση της άδικης αντιμετώπισης από την πολιτική και φυσικής μας ηγεσία μέσα από προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά μας και έπειτα από ουσιώδη διάλογο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: