Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών της ΕΛΑΣ για «τρύπα» 800.000 ευρώ -

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών της ΕΛΑΣ για «τρύπα» 800.000 ευρώ στο ταμείο τους την περίοδο 2007-2008. 

Η έρευνα επικεντρώνεται στον ρόλο που μπορεί να έχουν στην υπόθεση δύο τότε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που σήμερα είναι βουλευτές. 

Ήδη στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει, ύστερα από παραγγελία, όλα τα παραστατικά από το ταμείο των συνδικαλιστών κι αναμένονται σύντομα σημαντικές εξελίξεις.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ πραγματοποιείται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σχετικά με την χρήση του προαναφερόμενου ποσού την περίοδο από τον Μάρτιο έως το τέλος του 2008. 

Ύστερα από έρευνα που είχε πραγματοποιήσει προ δύο ετών η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είχε διαπιστωθεί ότι εκείνο το χρονικό διάστημα είχε λήξει η θητεία του τότε Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ το οποίο διαχειριζόταν παρατύπως μεγάλα χρηματικά ποσα.

Στην έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ προσδιορίζονταν κακουργηματικές πράξεις αστυνομικών κι ανωτάτων αξιωματικών για το ζήτημα της διαχείρισης αυτών των χρημάτων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αρμόδιος εισαγγελέας ανέθεσε στον ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε σχετικό διαχειριστικό έλεγχο, μετά το τέλος του οποίου πιθανολογείται ότι θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις. 


Πάντως, ορισμένοι από τους ελεγχόμενους μιλούν για «εσωτερικές διενέξεις στην ΕΛΑΣ και για παιγνίδι σκοπιμοτήτων».

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: