Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πρόσω ολοταχώς για...εκλογές η ΠΟΕΠΛΣ

Πρόσω ολοταχώς για...εκλογές η ΠΟΕΠΛΣ μετά την αποχώρηση του μέχρι πρότινος προέδρου της Γιώργου Δριβάκου κατόπιν της πρότασης μομφής που κατατέθηκε σε βάρος του, την πρώτη κιόλας ημέρα των εργασιών του συνεδρίου της Ομοσπονδίας που έγινε στο Αίγιο ( 8-10 Μαίου) και διακόπηκε μάλιστα μόλις ξεκίνησε για το λόγο αυτό.

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κατηγορήθηκε για συνδικαλιστικά ατοπήματα κατά τη διάρκεια της θητείας το και πλέον η Ομοσπονδία οδηγείται σε εκλογές σε άμεσο χρονικό διάστημα όπως ορίζει το καταστατικό και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Γι’ αυτό σκοπό ορίστηκε 19μελής προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές.

Το αρνητικό κλίμα είχε διαμορφωθεί εδώ και αρκετό καιρό ενώ τις τελευταίες ημέρες πριν από το συνέδριο ήταν αλλεπάλληλες οι τοποθετήσεις, τα άρθρα και οι επιστολές μελών τοπικών ενώσεων που..."φώναζαν" ότι δεν θέλουν άλλο τον κ. Δριβάκο στην ηγεσία της ομοσπονδίας των λιμενικών ( με αρκετούς, πάντως, από αυτούς να αποτελούν τρόπον τινά "συνδικαλιστικά τέκνα" του απερχόμενου προέδρου).

Οι συνάδελφοι του Γιώργου Δριβάκου του χρέωσαν μεταξύ άλλων την απώλεια 2500 οργανικών θέσεων , τον "Καλλικράτη" και την αποτυχία ασφαλιστικών διεκδικήσεων.

Ο ίδιος ο Γιώργος Δριβάκος είχε χαρακτηρίσει πάντως "σενάριο επιστημονικής φαντασίας" το ενδεχόμενο παραίτησής του, γράφοντας μάλιστα πριν λίγο καιρό ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε εκβιασμούς. Προφανώς μεσολάβησαν άλλες εξελίξεις που τον έκαναν να αλλάξει απόφαση.

Στα παραλειπόμενα του συνεδρίου.... εξαιτίας της πρότασης μομφής και της...αναστάτωσης δεν παρέστησαν στις εργασίες, ενώ είχαν προσκληθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας αλλά και ο Αρχηγός του Λ.Σ Αθανάσιος Αθανασόπουλος. 

Μέχρι στιγμής πάντως ούτε οι φίλοι , ούτε οι εχθροί του απερχόμενου προέδρου έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για τις ραγδαίες εξελίξεις στην ΠΟΕΠΛΣ.

Δ.ΒοΓ.


Το ιστορικότερο συνέδριο στα 20 χρόνια συνδικαλισμού στο Λιμενικό αποτελεί πλέον το 16ο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. που διεξήχθη στις 8 Μαϊου 2015 στο Λόγγο Αιγίου. Ύστερα από την κατάθεση της πρότασης μομφής από αντιπροσώπους ακολούθησε ψηφοφορία.

Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα υπέρ της πρότασης μομφής με 80 υπέρ, 58 κατά και 3 λευκά.
Στη συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος Δριβάκος Γ. δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου ότι αποχωρεί οριστικά από τα συνδικαλιστικά δρώμενα.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής το συνέδριο όρισε προσωρινό διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελούν οι:

1. Παναγιώτης Τσιάνος
2. Αθανάσιος Τσατσουλής
3. Αθανάσιος Μπερτσιάς
4. Κωνσταντίνος Κυράνης
5. Αλέξανδρος Δροσόπουλος
6. Σαράντος Καμβύσης
7. Μιχαήλ Βορριάς
8. Ευστάθιος Σαμαράς
9. Μιχαήλ Κωστάκης
10.Βασίλειος Τσιάπλιας
11. Αθανάσιος Ζησίδης
12. Θωμάς Τσιονάκας
13. Γεώργιος Σφακιανάκης
14. Χρήστος Τριαντάφυλλος
15. Χρήστος Πασχαλάκης
16. Μιχαήλ Βασιλάκης
17. Ευθύμιος Μπατσομίτης
18. Γεώργιος Σακαγιάνης
19. Ιωάννης Κοριζης

Το παραπάνω Δ.Σ. θα συγκληθεί σε σώμα τις επόμενες μέρες και σκοπό θα έχει να οδηγήσει την ΠΟΕΠΛΣ σε αρχαιρεσίες. 

costagarda.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: