Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κόβουν τα πάρεργα...


Αγαπητοί θαλασσοπόροι, θαλασσομάχοι συνάδελφοι.

Να και τα καλά νέα, δια στόματος φυσικά ακόμη, του κ. ΥΠΡΟΠΟ.
Ελπίζουμε να μην έχουν την τύχη των εξαγγελιών περί περιστολής ανθρώπινων πόρων (αστυνομικών) από "μεγαλόσχημους Έλληνες".
Ήταν βέβαια μια δύσκολη για υλοποίηση απόφαση εκείνη, καθώς ο Έλληνας..... όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξανδρο, είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε (τουλάχιστον) τον Ωνάση. Ποτέ τον Καραγκιόζη .........
Συνεπώς & για τις νέες αυτές εξαγγελίες ....... αναμένουμε επιφυλασσόμενοι.



Κόβουν τα πάρεργα για οικονομία

Επαναξιολογούνται οι προτεραιότητες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού

Του Γιαννη Σουλιωτη


Μαχαίρι σε δραστηριότητες - πάρεργα Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού βάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η έλλειψη πόρων και η ανάγκη για άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης οδηγούν τους επιτελείς σε επαναξιολόγηση προτεραιοτήτων των τριών σωμάτων ασφαλείας. Αρμοδιότητες της Αστυνομίας όπως ο έλεγχος της λειτουργίας παιδότοπων ή η επιθεώρηση αμαξωμάτων καντινών και αντίστοιχα η υποχρέωση της Πυροσβεστικής για καθαρισμό οικοπέδων ή του Λιμενικού για τήρηση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων γίνεται προσπάθεια να μεταβιβαστούν σε άλλους φορείς και υπηρεσίες.
Στις 10 Ιανουαρίου στελέχη της Κατεχάκη απέστειλαν στο υπουργείο Εσωτερικών λίστα αρμοδιοτήτων που προτείνεται να μεταβιβαστούν στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαπραγματεύσεις γίνονται και με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με στόχο, μέχρι τη λήξη των εθνικών πρωταθλημάτων, να μειωθεί κατά 30% ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθενται σε αθλητικές συναντήσεις. Μόνο από τον περιορισμό των μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων και την περικοπή στα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθεί ποσό που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Περισσότερες από δέκα είναι οι αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ. που γίνεται προσπάθεια να μεταβιβαστούν στους ΟΤΑ. Σε αυτές συγκαταλέγονται: ο έλεγχος της τήρησης διατάξεων που αφορούν τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, ο έλεγχος της τήρησης μέτρων για προστασία των μουσείων, μνημείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, η επίδοση δικογράφων, ο έλεγχος της τήρησης διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία καταστημάτων, θεάτρων, κινηματογράφων καθώς και διατάξεων για την ηχορρύπανση και την κοινή ησυχία κ.ά.
Πηγές της Κατεχάκη σημειώνουν στην «Κ» ότι ανώτατα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών εξετάζουν θετικά το ενδεχόμενο μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία.

Αποψίλωση οικοπέδων

Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και για Πυροσβεστική Υπηρεσία και Λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε εξέλιξη βρίσκονται με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρη Τασούλα διαδικασίες προκειμένου η υποχρέωση της Πυροσβεστικής για την αποψίλωση οικοπέδων από ξερά χόρτα να μεταβιβαστεί στους ΟΤΑ.
Οπως επισημαίνεται στα σχετικά έγγραφα, «δυσχεραίνεται το κυρίως έργο των κατά τόπους πυροσβεστικών υπηρεσιών από την υποχρέωση διενέργειας αυτοψιών και αλληλογραφίας, ιδίως κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».
Αντίστοιχες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος.




--

Με ναυτικούς κανονιοβολισμούς
Koursaros

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: