Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Πυροσβέστες: "Φέρτε πίσω τα παρακρατηθέντα"

Έτοιμοι να διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο, ένδικο ή άλλο, τα δίκαια αιτήματά τους δηλώνουν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τόσο λόγω των περικοπών όσο και  

εξαιτίας της απουσίας μέτρων (στο πλαίσιο της σωστής υλοποίησης του έργου τους) έχει φθάσει στο απροχώρητο, προειδοποιούν με κινητοποιήσεις ζητώντας επιστροφή των παρακρατηθέντων και καταβολή των επιδομάτων.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών, Πυρονόμων Αττικής (ΕΠΑΠΑ) 
καταγγέλλει ότι πλέον «γίνεται αφαίμαξη του πενιχρού μισθού». Και αυτό τη στιγμή που οι πυροσβέστες δεν λαμβάνουν καν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Θέτει επίσης θέμα κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων και αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχουν οδηγοί με αποτέλεσμα «πολλά από τα οχήματα να παραμένουν σε αχρηστία».
Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος προειδοποιεί ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με τους ίδιους του πυροσβέστες, τότε δεν θα λυθούν προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί επί σειρά ετών.
Δεν παραλείπουν δε να επισημάνουν ότι στο θέμα των απολαβών η πολιτική που ασκείται δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα αφού, εκτός των γενικότερων περικοπών, τίθεται και ζήτημα μη καταβολής του «δασικού» επιδόματος, ενώ την ίδια στιγμή οι αξιωματικοί δεν έχουν λάβει ούτε τα έξοδα μεταθέσεών τους. Μεταθέσεων που έγιναν για υπηρεσιακές ανάγκες μετά την κάλυψη των οποίων γύρισαν στις πόλεις συμφερόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: