Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Σχέδιο ενοποίησης των οργανισμών λιμένων

Σχέδιο ενοποίησης των οργανισμών λιμένων επιχειρεί να προωθήσει η ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, με επικεφαλής τον Γιάννη Διαμαντίδη. Όπως δήλωσε χθες ο νέος Υπουργός, στις άμεσες δράσεις του βρίσκεται και η ενοποίηση όλων των λιμένων της χώρας σε τέσσερις εταιρείες με την προοπτική αυτές στη συνέχεια να εισαχθούν στο χρηματιστήριο. Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων υπογράμμισε πως
δεν είναι δυνατόν τα σημερινά πλοία της ακτοπλοΐας να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα νησιά μας με κανόνες ασφαλείας. Συμπλήρωσε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ελληνικά λιμάνια χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, με αποτέλεσμα να έχουμε διαφυγόντα κέρδη για το κράτος.
Παρουσία εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας και του γενικού γραμματέα του ΙΜΟ Ευθ. Μητρόπουλου, ο νέος Υπουργός θέλησε να καθησυχάσει την επιφυλακτικότητα που υπάρχει για τη δομή του υπουργείου Θαλασσίων Μεταφορών, λέγοντας ότι ο ρόλος του είναι αναβαθμισμένος μέσα στην κυβέρνηση, ενώ θα συνεχίσει στη ναυτιλία την ιστορική παράδοση του καταργημένου πλέον υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ο νέος υπουργός Θ.Υ.Ν.ΑΛ. απευθύνθηκε και προς το προσωπικό του Λιμενικού δίνοντας σαφές στίγμα στήριξης της αποστολής του, ενώ εκτενή αναφορά στα θέματα του Λιμενικού είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καλωσορίζοντας τον κ. Διαμαντίδη και την κ. Τσουρή.
Ο κ. Παπουτσής, μάλιστα, έκανε λόγο για επικείμενη σύσταση αρχηγείου Ακτοφυλακής, γεγονός, που προκάλεσε εύλογα ερωτήματα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία εξέφραζαν ανησυχία για οριστική διάσπαση του Σώματος.
Κλείνοντας την τελετή στην ομιλία της η Υφυπουγός Ελπίδα Τσουρή υπογράμμισε ότι εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι αναγκαίο να δοθεί βαρύτητα στη Ναυτιλία και τόνισε ότι το νέο υπουργείο στοχεύει στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: