Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σύλληψη για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Περίπου 1.222.000 πακέτα τσιγάρα έκρυβαν φορτηγά με ολλανδικές πινακίδες που εντοπίστηκαν στον Ασπρόπυργο, μετά από ασφαλείς πληροφορίες
Την επιχείρηση έκαναν οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Το μεσημέρι εντόπισαν στον Ασπρόπυργο τα δύο φορτηγά διεθνών μεταφορών με ολλανδικές πινακίδες, που πήγαιναν να τα αποθηκεύσουν σε αποθήκη της περιοχής.
Σε έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού διαπιστώθηκε ότι μέσα στην καρότσα τους έκρυβαν 2.444 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα (1.222.000 πακέτα), διάφορων επωνυμιών. Τα διαφυγόντα κέρδη για το κράτος ανέρχονται σε 4.026.425,95 ευρώ.
Οι λαθρέμποροι διέθεταν και γερανοφόρο μηχανοκίνητο ανυψωτικό όχημα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός, φύλακας της αποθήκης, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και τα λαθραία τσιγάρα, ενώ αναζητείται ο 34χρονος εκμισθωτής της αποθήκης.
Εντατικές φαίνεται να είναι πλέον οι προσπάθειες που καταβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων στην Αττική και αλλού.

Μίκα Κοντορούση

Δεν υπάρχουν σχόλια: