Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Παπουτσής: "Στην περιφέρεια εξαπλώνεται η εγκληματικότητα"

Σε πλήρη επιβεβαίωση του πρώτου θέματος στο προχτεσινό φύλλο του «Αγγελιοφόρου», που έκανε λόγο για τη ραγδαία εξάπλωση του εγκλήματος στην επαρχία, προχώρησε χτες από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής. «Δεν περιορίζεται μόνο στην Αθήνα το φαινόμενο, απλώνεται και στην περιφέρεια», σχολίασε κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΛΑΟΣ σχετικά με την εγκληματικότητα.
Ο κ. Παπουτσής, που κλήθηκε να απαντήσει για τη στάση της κυβέρνησης στο πρόβλημα της εγκληματικότητας αλλά και της έντασης των μεταναστευτικών ροών, παραδέχτηκε ότι η δεινή οικονομική συγκυρία λειτουργεί σαν καταλύτης. Κι όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, παρατήρησε ότι «κάνατε την Ελλάδα Σικάγο του Μεσοπολέμου. Τι αντιμετωπίζει σήμερα ο πολίτης; Ανεργία, οικονομική καχεξία, απολύσεις, λουκέτα, καταχνιά και αύξηση της εγκληματικότητας με τους λαθρομετανάστες να του παίρνουν ζωτικό χώρο στις γκετοποιημένες γειτονιές», απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση έχει εκτοξεύσει την ανεργία, εξωθώντας ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στη φτώχεια και αυτό δημιουργεί ενίοτε ένα πιο εύκολο πεδίο για να προχωρήσει κανείς σε έκνομες πράξεις».

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο προωθεί δέσμες πολιτικών για την αλλαγή του καθεστώτος χορήγησης ασύλου, την επιχειρησιακή αναβάθμιση της ΕΛΑΣ, τη στενότερη συνεργασία με τις Ενοπλες Δυνάμεις και τη FRONTEX, τη σύσταση νέας υπηρεσίας δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος και την αναβάθμιση του Λιμενικού σε σύγχρονη Ακτοφυλακή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: