Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Συστήνεται Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Σχεδίου Νόμου για τη Σύσταση του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών και Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

systasi antimetopisis peristatikon aiftheresias

1 σχόλιο:

Koursaros είπε...

Συστάθηκε από τον Ιανουάριο ή όχι γραφείο καταγγελιών για φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως είχε κατά κόρον δημοσιευτεί?
Κατά την άποψη μας, όποτε & να συσταθεί καλώς, πολύ καλώς πράττουν οι κ. Υπουργοί.
Τι θα γίνει όμως με το κύμα αυθαιρεσίας των πολιτών, που την γνωρίζουν καθημερινώς, στο πετσί τους, οι περισσότεροι Έλληνες «ένστολοι πολίτες», ιδιαίτερα εκείνοι των Σωμάτων ασφαλείας?
Αυθαιρεσία πάντως, νοείται και πάσα πράξη ή παράλειψη, που ζητείται & αποσκοπεί στην παράβαση καθήκοντος, εκ μέρους του ένστολου.
Θα αναμένουμε τουλάχιστον να αναζητηθούν τρόποι (από τους θεσμικούς φορείς) ώστε να προστατεύονται & οι ένστολοι, αυτής της έρμης χώρας, πολίτες.
Για τους υπηρετούντες στο ΥΕΘΑ στρατιωτικούς, υπάρχει, από ετών, σχετική Μόνιμη Διαταγή, με την οποία κατόπιν αναφοράς προς τα προϊστάμενα κλιμάκια, μπορούν να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη, με δαπάνες της Υπηρεσίας.Ήδη επεξεργάζονται, εάν δεν έχει ήδη εκδοθεί,καλλίτερη ρύθμιση του ζητήματος.

Με ναυτικούς κανονιοβολισμούς