Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σύσταση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

Το Νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται ως ο αρμόδιος φορέας της ελληνικής διοίκησης για την εφαρμογή του νόμου στο θαλάσσιο χώρο, στα πλοία, στους λιμένες, στους χερσαίους χώρους και στις λιμενικές εγκαταστάσεις.
Κύρια αποστολή του Σώματος είναι η δίωξη του εγκλήματος και η προστασία των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των πολιτών, ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων της χώρας, η διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα και η εξασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας των εμπορικών πλοίων. Επίσης, αποστολή του είναι ο έλεγχος, σε ελληνικούς λιμένες, των πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας, και των πληρωμάτων τους, καθώς και των υπό ελληνική σημαία πλοίων και των πληρωμάτων τους σε λιμένες της αλλοδαπής προς διαπίστωση συμμόρφωσής τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές και διεθνείς νομοθεσίες.

Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή αποτελεί ένοπλο σώμα ασφάλειας, στρατιωτικά οργανωμένο, το ένστολο προσωπικό του οποίου έχει την ιδιότητα του στρατιωτικού, σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα και άλλων ισχυουσών διατάξεων.

Επίσης το Νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως ανώτατη επιτελική Υπηρεσία. Εξασφαλίζεται η αυτόνομη επιχειρησιακή δράση του. Θεσπίζεται Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων, στο πλαίσιο ενός καλύτερου συντονισμού των υπηρεσιών και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης ζητημάτων κρίσεων.

Οι οργανικές θέσεις του Στρατιωτικού Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, αποτελούν εφεξής οργανικές θέσεις του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά βαθμό, κατηγορία, ειδικότητα, και αριθμό, και χωρίς να θίγεται το ιεραρχικό και ασφαλιστικό status που ισχύει σήμερα. Προβλέπεται η κάθετη δομή της διοίκησης και οι βαθμοί των διοικούντων. Προβλέπεται ότι το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή έχει δικό του προϋπολογισμό ως ειδικός φορέας προϋπολογισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και καθιερώνεται νέο σύστημα προμηθειών του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στους λ/φ, υπαξ/κους και καμια 10ρια αξιωματικους ΣΝΔ και φυσικα στην ΠΟΕΠΛΣ που ολο αυτο το χρονικο διαστημα προσπαθησαν με ολες τις δυναμεις τους ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Λ.Σ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ...............

Ανώνυμος είπε...

Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις. TO ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ . 03/12/2010 22:30
http://www.peals.gr/component/content/article/1-category-1/590

Ανώνυμος είπε...

στ. υποτροφίες για εκπαίδευση – μετεκπαίδευση αλλοδαπών αξιωματούχων στην ημεδαπή ή σε χώρες μέλη της Ε.Ε.,

^
|

τι θελει να πει ο ποιητης???

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.......ΑΡΓΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΔ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΝΑΜΕ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΘΥΝΑΛ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...... Κ.Τ.Λ .

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....................................

orion είπε...

οψόμεθα... για αυτούς που θα αποσπώνται στο ΥΘΥΝΑΛ, για τα κονδύλια, την διοικητική μέριμνα (μεταθέσεις-οδοιπορικά κλπ) και άλλα πολλά βέβαια, πως θα "περπατήσει"
...πάντως καλορίζικο και καλή αρχή!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΚ ΑΜΕΣΑ .Η ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ Η ΠΟΕΠΛΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ..
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΚ .ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ .ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ .
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΚ .ΑΥΤΑ ΤΑ 24ΩΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ , ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΑΛΛΟΥ .....

Ανώνυμος είπε...

....Οι αποσπάσεις πραγματοποιούνται με κοινή απόφαση των 2 Υπουργών και κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων από άλλες διατάξεις χρονικών ορίων αποσπάσεων. Στις εν λόγω αποφάσεις αναφέρεται η έναρξη, διάρκεια και λήξη των αποσπάσεων αυτών. Το προσωπικό που αποσπάται εξακολουθεί να διατηρεί τις οργανικές θέσεις του στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.
ανήκει οργανικά, διοικητικά και σε έκτακτες περιπτώσεις επιχειρησιακά στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, ασκεί τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας και εκτελεί τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις οδηγίες-εντολές της Ιεραρχίας του.
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ????
ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ???
ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΘΥΝΑΛ ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΑΒΙΈΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑ Λ/Χ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΣ ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ, ΝΑ ΑΡΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΠ Η 7 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΠΚ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.