Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο η συζήτηση για τη σύσταση Αρχηγείου

Το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει:

Το σχέδιο νόμου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (εισηγητής ο Χαρ. Καστανίδης).

Το σχέδιο νόμου που αφορά στη "Διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών, χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους" (εισηγητής επίσης ο Χαρ. Καστανίδης).
Το σχέδιο νόμου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας (εισηγητής ο Αν. Λοβέρδος).

Το σχέδιο Νόμου για τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (εισηγητής ο Χρ. Παπουτσής).

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση από την υπουργό Περιβάλλοντος για τη Σύσταση του Φορέα Υδρογονανθράκων.
Η συνεδρίαση έχει προγραμματισθεί για τη 1.30 μ.μ. στη Βουλή

2 σχόλια:

Exantas είπε...

Φυσικά & πρέπει να συζητηθεί η σύσταση Αρχηγείου αφού ετοιμάζεται & δεύτερος φορέας άσκησης της κατά θάλασσαν αστυνομίας, με δικό του Αρχηγείο, Αρχηγό & κανονισμό!!!!! Ενώ παράλληλα θα διατηρηθεί με δικό του Αρχηγείο το Λ.Σ. και νέο κανονισμό. Θα τροποποιηθεί συνεπώς το νδ 444/70 ως εξής:
"Η Αστυνομία εις τον θαλάσσιον χώρον, επί των πλοίων, των πάσης φύσεως πλωτών ναυπηγημάτων, επί των λιμένων και της χερσαίας ζώνης αυτών, ως εν τοις επομένοις άρθροις ειδικώτερον καθορίζεται, ασκείται υπό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη διά της υπ' αυτόν Ακτοφυλακής". Κοντός ψαλμός....

ΜΘΧ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ
Σύσταση του αρχηγείου πολύ καλό είναι και πρέπει το συντομότερο.
Όμως στο νομοσχέδιο για το αρχηγείο είχανε δεσμευτεί από την ΠΟΕΠΛΣ ότι επιτέλους θα υπάρξει και τροπολογία προς άρση της αδικίας των «182».
Βέβαια το «182» το λέμε ως συμβολισμό γιατί μάλλον δεν θα έχουν μείνει τόσοι. Για να δούμε έχω και εγώ ως παλιός συνδικαλιστής μεγάλη περιέργεια τι θα κάνουν αυτοί της ΠΟΕΠΛΣ .
Διότι ο Χρήστος ο Παπουτσής είναι και παλιός γνώριμος τους, και είναι δοκιμασμένα δίκαιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ και είμαι σίγουρος ότι αν του τεθεί το θέμα από την ΠΟΕΠΛΣ στην πραγματική και αληθινή του διάσταση θα δώσει λύση σε αυτήν την τεράστια αδικία που έγινε επί Ν.Δ το 2007.
Και θα το κάνει χωρίς δισταγμό διότι και ο ίδιος της αδικίες δεν της θέλει.
Για να δούμε η ΠΟΕΠΛΣ θα κάνει το καθήκον της;
Έχω πολύ μεγάλη περιέργεια σου λέω….ωωωωωωωωωω……… όχι για μένα αλλά για τους φουκαράδες τους συναδέλφους που περιμένουν τρία τέσσερα χρόνια τώρα για να δικαιωθούν.
Πάντως συνάδελφοι της ΠΟΕΠΛΣ να μην το περάσετε αψήφιστα.
Γιατί «μία- δύο- τρείς» ανοίγεται μόνοι σας τον δρόμο για σωματείο λιμενοφυλάκων- ακτοφυλάκων με την σύσταση του νέου αρχηγείου, και έχουν και δίκιο, κάποιος επιτέλους πρέπει να στηρίξει και τους λιμενοφύλακες.
Και να σας πω και κάτι μυστικά, από ότι έμαθα. Ότι είναι έτοιμο και το σχέδιο του καταστατικού και ότι οι πρώτες υπογραφές θα είναι από τους «182». Κανονίστε τώρα εσείς εκεί στην ΠΟΕΠΛΣ να διαλύσετε και το σωματείο που φάγαμε διωγμούς στα ξερονήσια για να το φτιάξουμε.
Αλλά είναι σίγουρο και αλήθεια ότι διωγμούς φάγανε και οι λιμενοφύλακες που είναι μεταξύ των «182»
Γιαυτό επειδή ξέρω ότι είναι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ το σωματείο θα το κάνουν.
Για να σας δω αγαπάτε τούτο το σωματείο ναι η όχι