Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Εφαρμογή του άρθρου 18 «Ρύθμιση θεμάτων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού» του Ν. 3922/2011

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Αριθμ. Απόφ. 384/2003 Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά
Αριθμ. 1309/2003 Βιβλίου Σωματείων Πρωτοδικείου Πειραιά

Πειραιάς, 12-04-2011
Αριθμ. Πρωτ.: 16 /11

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων & Αλιείας
κ. Γιάννη ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

ΚΟΙΝ.:
Πρόεδρο Δ.Σ. Οίκου Ναύτου
κα. Μαρία ΔΙΠΛΑ

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή του άρθρου 18 «Ρύθμιση θεμάτων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού» του Ν. 3922/2011

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με το Νόμο 3922/2011, (άρθρο 18) θεσπίστηκε, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων, ανταποδοτικό τέλος 3% υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, για παρεχόμενες στον Οίκο Ναύτου, υπηρεσίες από τα στελέχη του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.. Το τέλος αυτό υπολογίζεται επί του συνολικού ύψους, των πληρωμών ιατρών, φαρμακοποιών, νοσοκομείων, διαγνωστικών και νοσηλευτικών ή θεραπευτικών κέντρων, ιατρικών εργαστηρίων, οπτικών και ορθοπεδικών καταστημάτων, που πραγματοποιούνται κατ’ έτος για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου, μέσω των παραρτημάτων του και των περιφερειακών του γραφείων.

Η παραπάνω ρύθμιση αναγνωρίζει έμπρακτα, για πρώτη φορά, την εργασία που προσφέρουν τα στελέχη Λ.Σ. προς τρίτους. Πρόσφατα όμως πληροφορηθήκαμε ότι ο Οίκος Ναύτου, με τις αριθμ. 7121/23-03-2011 και 8440/06-04-2011 έγγραφες οδηγίες, γνωστοποιεί σε όλα τα παραρτήματα Οίκου Ναύτου, που στο σύνολό τους στελεχώνονται από προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ότι η εξόφληση των δαπανών (πληρωμές) για όλα τα προαναφερόμενα δεν θα πραγματοποιείται πλέον από τα παραρτήματα, αλλά από την Κεντρική υπηρεσία.
Κύριοι Υπουργοί,

Επειδή, με αυτό τον τρόπο πιθανώς επιχειρείται να παρακαμφθεί η υποχρέωση καταβολής της κράτησης αυτής υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, σας καλούμε να ερευνήσετε τις πραγματικές προθέσεις της Διοίκησης του Οίκου Ναύτου για το θέμα, παρέχοντας τις ανάλογες οδηγίες – εντολές για την εφαρμογή του Νόμου που πρόσφατα ψηφίσατε, συνεκτιμώντας ότι ο έλεγχος όλων αυτών των δαπανών θα εξακολουθεί να πραγματοποιείται από τα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., μέσω των παραρτημάτων και των περιφερειακών γραφείων ΠΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: