Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αποσπάσεις προσωπικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Πειραιάς, 12-04-2011
Αριθμ. Πρωτ.: 11 /11

Συνάδελφοι,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε μια συνεχώς αυξανόμενη πρακτική μετακινήσεων προσωπικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., μέσω διαταγών - αποσπάσεων, με διάφορες αιτιολογίες. Επειδή όμως η εξαίρεση τείνει να γίνει κανόνας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας με την συγκεκριμένη πρακτική και λαμβάνοντας υπόψη ψιθύρους για κακή εφαρμογή των προβλεπομένων στο άρθρο 20 (Π.Δ. 33/2009), ζητάμε την ανάκληση – ακύρωση όσων από αυτές δεν είναι σύμφωνες με το πνεύμα του νομοθέτη.

Επιπρόσθετα, διαπιστώνουμε ότι η αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού, με σχετική διαταγή, επιχειρεί να συμπληρώσει τις κενές οργανικές θέσεις Λιμενικών Αρχών με την ίδια λογική των αποσπάσεων και μάλιστα χωρίς την καταβολή οδοιπορικών εξόδων στους αποσπώμενους.

Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό, γίνεται εκμετάλλευση της επιθυμίας των στελεχών να υπηρετήσουν πλησιέστερα του τόπου επιλογής τους και παράλληλα, ενδεχομένως να επιχειρείται «τακτοποίηση» άλλων. Δηλώνουμε, για άλλη μια φορά και ενόψει σύγκλισης Τακτικού Συμβουλίου Μεταθέσεων έτους 2011, ότι η κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, κεντρικά και περιφερειακά, πρέπει να πραγματοποιείται με τις αποφάσεις του ως άνω Συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 33/2009, καθώς και τις εισηγήσεις των υπηρεσιών για ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες.

Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθούμε ποιες από τις αποφάσεις του Τακτικού Συμβουλίου Μεταθέσεων έτους 2010, δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και για ποιο λόγο;
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραία όλα αυτά που λέτε αξιότιμοι συνάδελφοι αλλά αναρωτιέμαι για το εξής :

αν επιβεβαιώσετε τους ψιθύρους για κακή εφαρμογή των προβλεπομένων στο άρθρο 20 (Π.Δ. 33/2009),

ή αν διαπιστώσετε περιπτώσεις μή σύμφωνες με το πνεύμα του νομοθέτη τους συναδέλφους εισηγητές του άρθρου 20 παρ 3 προτίθεστε να τους διαγράψετε από την ένωσής σας ???