Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η Βουλή -υιοθετεί- τα παιδιά των δολοφονηθέντων αστυνομικών...Με τα παιδιά των Λιμενικών τι γίνεται κύριοι???Φύτρωσαν???

Αθήνα 15 Απριλίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 605/10/9

Προς: Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας να θέσετε υπ' όψιν της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων και να πετύχετε την ομόφωνη αποδοχή του ηθικού μας αιτήματος για την «υιοθέτηση» των ορφανών παιδιών όσων συναδέλφων μας θυσιάζουν τη ζωή τους στο υπηρεσιακό καθήκον.

Είναι μια συμβολική πράξη ύψιστης σημασίας που έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο αστυνομικός θεσμός στη χώρα μας χρειάζεται πράγματι την υλική και ηθική υποστήριξη σύσσωμης της Ελληνικής Πολιτείας.

Για το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι σαφές ότι με την απόδοση τιμών προς τους Ήρωες Αστυνομικούς, αλλά και με την στήριξη των οικογενειών τους, δεν πράττουμε μόνο το αυτονόητο χρέος μας, αλλά επιβεβαιώνουμε και την βούλησή μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος, ώστε αφενός να είναι ασφαλής ο αστυνομικός και αφετέρου να αισθάνεται προστατευμένος και ο πολίτης.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, παρακαλούμε να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας για την απόφασή σας και στην Ολομέλεια του Σώματος μαζί με τις αγωνίες μας για το δυσμενές περιβάλλον μέσα στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους οι Έλληνες αστυνομικοί, οι οποίοι προσβλέπουν στην ουσιαστική συμβολή και ανταπόκριση των Ελλήνων Βουλευτών στον αγώνα μας για μια σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία.

=========================================================================

Τα ανήλικα παιδιά των δολοφονηθέντων αστυνομικών και πυροσβεστών «υιοθετεί» η Βουλή των Ελλήνων, έπειτα από εισήγηση του προέδρου της κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.

Αναλυτικά, στη διάσκεψη των προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε την οικονομική ενίσχυση των ανήλικων τέκνων των Σωμάτων Ασφαλείας, που δολοφονήθηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχουν εννέα περιπτώσεις αστυνομικών με δέκα παιδιά, ενώ αναμένονται τα στοιχεία από την Πυροσβεστική.

Η πρόταση του κ. Πετσάλνικου, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή, προβλέπει την ετήσια καταβολή 10.000 ευρώ για ένα παιδί, 18.000 ευρώ για δύο παιδιά, 21.000 ευρώ για τρία και 25.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά έως την ενηλικίωσή τους ή έως την συμπλήρωση του 25 έτους της ηλικίας τους.

Να σημειωθεί πως με προγενέστερες αποφάσεις η Βουλή έχει «υιοθετήσει» τα παιδιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) που «έπεσαν» στο καθήκον από το 1996 (γεγονότα Ιμίων) και εντεύθεν. Συνολικά, η Βουλή ενισχύει σήμερα 39 παιδιά στελεχών των Ε.Δ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://aktofylakh.blogspot.com/2011/04/blog-post_1139.html

Νέο παραλήρημα Πάγκαλου από τη Πόλη για εργατικούς Τούρκους και τεμπέληδες Έλληνες. .........


Η "προστασία" του πολίτη...επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή!!!ΟΡΑΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ…..

http://aktofylakh.blogspot.com/2011/04/blog-post_4262.html

Ανώνυμος είπε...

το πολυ το τακα τακα κανει το παιδι μ@#@#α
http://aktofylakh.blogspot.com/2011/04/email.html#axzz1K6C6O1mG
μπραβο στον τιτλο της αναρτησης ...με λιγα λογια τα ειπε ολα ο επιτελικος πλωτατζης...