Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Λιμάνι Σάμου: Κοροϊδεύουν τον κόσμο ομαδικά!!!

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Επαγγελματίες τον τελευταίο καιρό, διαμαρτυρόμενοι μας ενημερώνουν πως στην τελευταία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Λιμεναρχείο της Σάμου, για το θέμα που είχε προκύψει με τις πέργκολες όπου πήραν διορία να τις ξηλώσουν, έθεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων ένα πολύ σοβαρό θέμα που ντροπιάζει το νησί.
Ήταν η οικτρή κατάσταση που παρουσιάζει ο Λιμενικός Σταθμός της Σάμου, όπου πριν λίγο καιρό λειτουργούσε ως αναψυκτήριο και καφετέρια και ο τελευταίος ιδιοκτήτης της το εγκατέλειψε.
Πολλούς μήνες τώρα το κτίριο αυτό έχει αφεθεί στην τύχη του, μέσα στην βρώμα και τη δυσωδία και με τους επισκέπτες τουρίστες να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, στον ήλιο το κρύο και την βροχή!
Είχε τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση και διά στόματος του Βουλευτή κ. Βαρδίκου πριν από μερικούς μήνες, να ξαναλειτουργήσει το υπάρχον κτίριο ως Λιμενικός Σταθμός, μετατρέποντας το Λιμάνι της Σάμου ως μια αξιοπρεπή Πύλη Εισόδου στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Στην σύσκεψη λοιπόν αυτή όταν έθεσαν οι καταστηματάρχες το πρόβλημα στους παριστάμενους, άκουσαν το εξής απίθανο!

Άκουσαν πως πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την ενοικίαση του κτιρίου, πως τον διαγωνισμό αυτόν τον κέρδισε μια εταιρεία με Duty Free και πως η ανάδοχος αυτή εταιρία, είχε την υποχρέωση να δημιουργήσει έναν χώρο εκεί, όπου θα πωλούνταν διάφορα είδη Duty Free, θα κατασκεύαζε διάφορα γκισέ για το Λιμεναρχείο της Σάμου και θα αφορούσαν τον έλεγχο των επιβατών στη χώρα και πως θα έμπαιναν μηχανήματα με ακτίνες Χ για την ασφάλεια των εκδρομέων και διάφορα άλλα τέτοια, αφήνοντας όλοι τους την διαβεβαίωση ότι σε 1 μήνα ΟΛΑ θα ήταν έτοιμα και πως το Λιμάνι θα ήταν ένα πραγματικό στολίδι!!!
Όπως καταλαβαίνετε και φυσικά όλοι γνωρίζουμε, όταν κάτι έρχεται διά στόματος πολιτικών δύσκολα εφαρμόζεται και πράγματι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ...!!!
Το Λιμάνι εξακολουθεί να είναι μια ΝΤΡΟΠΗ για τοι νησί μας και οι τουρίστες μας εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στην βροχή, τον ήλιο, την ζέστη...εξακολουθούν να κατουράνε και να χέζουν στα βράχια (μπλόκια) του Λιμανιού.......και οι άρχοντες του τόπου να εξακολουθούν να καμαρώνουν γι' αυτά που παραμυθιάζουν τον κόσμο!!!
Για την ιστορία να πούμε πως στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν, ο (παραιτηθείς) Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σαπουνάς, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Μεταξάς (αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου), ο Δήμαρχος Σάμου κ. Θάνος, ο Βουλευτής Σάμου, κ. Βαρδίκος, εκπρόσωπος της Κτηματικής και οι καταστηματάρχες, με μέλη της επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου.
Φυσικά αυτό που είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μας απαντήσουν όλοι είναι τι είδους διαγωνισμός ήταν αυτός, πότε έγινε, που έγινε, που δημοσιεύτηκε, ποιοι ήταν οι όροι του διαγωνισμού, γιατί δεν δημοσιεύτηκε στο διαδύκτιο, ποιοι ήταν οι όροι της σύμβασης έργου που υπογράφτηκε, γιατί δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες και γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση ο Λιμενικός Σταθμός Σάμου ακόμα και αυτή την στιγμή!
ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: