Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, την Παρασκευή το απόγευμα στον Αφάλωνα Λέσβου, μπλοκάρισε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ...

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν χθες(07/11) το πρωί με βαριές κατηγορίες εμπορίας ναρκωτικών τα δυο αδέλφια από τον Αφάλωνα στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα, περίπου τεσσάρων κιλών, χασίς. Οι πληροφορίες για τη δράση των δυο αδελφών και η συντονισμένη επιχείρηση Λιμενικού και Αστυνομίας έφεραν αποτέλεσμα και εντοπίστηκε μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που ήταν έτοιμη να διοχετευθεί στην αγορά της Μυτιλήνης.

Η έφοδος λιμενικών και αστυνομικών στη μονοκατοικία που είχαν νοικιάσει τα αδέλφια ηλικίας 28 και 36 ετών, έγινε στις 4 περίπου το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Τα αδέλφια αιφνιδιάστηκαν, δεν προσπάθησαν όμως να διαφύγουν. Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του Τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας άρχισαν να ψάχνουν τους χώρους του σπιτιού.

Σε ένα συρτάρι βρήκαν μια μικροποσότητα και σε μεγάλη πλαστική ντουλάπα που υπήρχε στο μπαλκόνι του σπιτιού, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών ουσιών. Συνολικά κατασχέθηκαν τρία κιλά και 915 γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 1.210 ευρώ, αλλά και ένα αεροβόλο όπλο. Τα ναρκωτικά ήταν χωρισμένα σε δυο μέρη. Το ένα ήταν σε μεγάλο πακέτο και το δεύτερο ήταν σε πολλές μικρές συσκευασίες. Εκτιμάται ότι θα πρέπει να είχαν παραλάβει εδώ και καιρό τα ναρκωτικά, τα οποία χώρισαν σε «πακέτα» για να τα προωθήσουν στην αγορά.

«Υπεράνω υποψίας»
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο το πρωί ο λιμενάρχης Μυτιλήνης, Μιχάλης Βόμβας, αναφερόμενος στα αδέλφια στην κατοχή των οποίων βρέθηκε η μεγάλη ποσότητα χασίς, μίλησε για άτομα «υπεράνω υποψίας». «Δεν είχαν συλληφθεί στο παρελθόν, δεν έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, δεν έχουν δηλώσει χρήστες, είναι από τις περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται άτομα υπεράνω υποψίας. Κατοικούν στην περιοχή του Αφάλωνα σε σπίτι που είχε νοικιάσει ο μεγαλύτερος αδελφός και φιλοξενεί και το μικρότερο αδελφό του. Μαζί με τον 36χρονο ζει και η σύζυγος με τα παιδιά τους.»
Η αξία τού χασίς που βρέθηκε στο σπίτι των δυο αδελφών εκτιμάται γύρω στις 20.000 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εντοπιστούν συνεργάτες ή σύνδεσμοι των δυο αδελφών, αλλά και να διαπιστωθεί η προέλευση του χασίς, που μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί, αφού οι δυο συλληφθέντες δε δίνουν σχετικές πληροφορίες.
Ο λιμενάρχης Μυτιλήνης συνεχάρη στη συνέντευξη Τύπου «το προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας Μυτιλήνης και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, καθώς και το αντίστοιχο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας, για τη μεγάλη επιτυχία τους· μέσα στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στη μάχη κατά των ναρκωτικών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βόμβας.
Ο ίδιος υπογράμμισε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται όξυνση σε περιστατικά που αφορούν σε ναρκωτικά, αφού μόνο το Λιμενικό έχει συλλάβει μέσα σε τέσσερις ημέρες εννιά άτομα για ομοειδείς υποθέσεις.
Τα δυο αδέλφια οδηγήθηκαν το Σάββατο το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος τους παρέπεμψε για ν’ απολογηθούν χθες στον ανακριτή.
Γιακουμή Πέλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: