Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Νέα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ ζητεί η Κομισιόν μέχρι τον Ιούνιο...ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ!!!!

Νέα μέτρα ύψους 5,5% του ΑΕΠ (11,5 δισ. ευρώ περίπου) ζητεί η Κομισιόν σε έκθεση της από την Ελλάδα, για την περίοδο 2013-2014. Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να προσδιορισθούν μέχρι τον Ιούνιο. Σε αυτό το πακέτο μέτρων είχε αναφερθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Παρασκευή. 
  • Τα 3,2 δισ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από το «ψαλίδι» στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, με έμφαση στις περικοπές των ειδικών μισθολογίων, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις φορέων, καθώς και τις αποχωρήσεις περίπου 15.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2012.
  • Τα 6,3 δισ. ευρώ θα αφορούν μέτρα μείωση των κοινωνικών δαπανών και της φαρμακευτικής δαπάνης. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις» στις συντάξεις. 
  • Επίσης, ποσό 2,1 δισ. ευρώ περίπου θα προέλθει από τις περικοπές κοινωνικών επιδομάτων.

Στην έκθεση εκτιμάται ότι η ύφεση το 2012 θα φτάσει το 4,75% με κίνδυνο επιδείνωσης. Σημειώνεται επίσης ότι δεν αναμένεται ανάκαμψη από το 2013, αλλά από το 2014. Για την ανεργία, προβλέπεται ότι σε μέσα επίπεδα θα διαμορφωθεί στο 18% το 2012, αν και σε κάποια τρίμηνα εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 20%. 
Σύμφωνα με την έκθεση που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα για την αποδέσμευση του νέου πακέτου στήριξης των 130 δισ. ευρώ. Η Κομισιόν ζητεί την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου πριν τη λήξη του ομολόγου στις 20 Μαρτίου, δηλαδή μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. 
Με τη δέσμη μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση στις αρχές του έτους, ύψους 1,5% του ΑΕΠ (4,5 δισ. ευρώ περίπου), το πρωτογενές έλλειμμα (χωρίς δηλαδή να υπολογισθούν οι δαπάνες για τόκους) προβλέπεται ότι θα μειωθεί εφέτος στο 1% του ΑΕΠ. Ο στόχος για το 2013 και το 2014 είναι πρωτογενή πλεονάσματα 1,8% το 2013 και 4,5% το 2014. 
Δηλαδή, το δημοσιονομικό έλλειμμα πρέπει να διαμορφωθεί σε 7,3% του ΑΕΠ εφέτος, 4,7% το 2013 και 2,2% το 2014. 
«Ωστόσο, οι προβλέψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αποκαλύπτουν μεγάλα δημοσιονομικά κενά για το 2013 και το 2014», επισημαίνεται στην έκθεση και προστίθεται πως ότι η υστέρηση γι' αυτή την περίοδο αγγίζει το 5,5% του ΑΕΠ. «Γι' αυτό το λόγο, η Ελλάδα θα πρέπει να ανακοινώσει και να υιοθετήσει σημαντικές, πρόσθετες περικοπές δαπανών τους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα με την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος το Μάιο του 2012», σημειώνεται. 
Η Ελλάδα προετοιμάζεται ήδη για τα νέα μέτρα και εξετάζει περικοπές δαπανών με έμφαση στις κοινωνικές μεταβιβάσεις, την άμυνα και την μεταρρύθμιση στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζεται στην έκθεση. «Η διεθνής οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεχίσει να χορηγείται υπό τον όρο ότι βελτιώνεται η εφαρμογή των πολιτικών που απαιτούνται», σύμφωνα με την έκθεση.
 «Η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών για την πλήρη εφαρμογή των πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί θα δοκιμαστεί στους επόμενους μήνες, όταν θα πρέπει να εξειδικευθούν τα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος, ώστε να καλυφθεί η μεγάλη τρύπα για το 2013 και το 2014», τονίζει η Κομισιόν. «Οι πολιτικές που εφαρμόζονται δεν είναι επαρκείς για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι» σημειώνει και προσθέτει ότι «η χώρα πρέπει να προσδιορίσει αυτά τα μέτρα (ισοδύναμα με το 5,5% του ΑΕΠ) έως τον Ιούνιο του 2012 και να τα υιοθετήσει το 2013 και 2014 για να επιτύχει τους στόχους.»


http://ksipnistere.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

me ton aliti poy balame sto kefali mas , ton prodoti ti allo perimenate kai ta pedia ton pedion mas tha plironoyn tis amarties toy kai aftos tha ksinei ta tetoia toy [an exei]

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που θα πάνε να εκλέξουν νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ;
Το ένα εκατομμύριο άνεργοι αποκλείεται, ήδη το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κι άλλο.
Τα τρία εκατομμύρια που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας; Ποιος ο λόγος…
Οι χιλιάδες πεινασμένοι που τους τραβούν μπροστά τους μια φρατζόλα ψωμί δεμένη με σπάγκο; Αποκλείεται, μπορεί να ....
πεινούν αλλά έχουν αξιοπρέπεια.
Όσοι κοιμούνται στους δρόμους και στις πλατείες, μέσα σε χαρτόκουτες, σε αυτοσχέδια αντίσκηνα; Ούτε που θα το έχουν ακούσει.
Οι συμβασιούχοι που απολύθηκαν; Μάλλον όχι.
Οι ασθενείς που αν δεν έχουν χρήματα, δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, έστω και «γενόσημα»; Δεν θα έχουν το κουράγιο.
Οι συνταξιούχοι, που έχουν πολλαπλές μειώσεις των συντάξεων; Δεν το πιστεύω.
Οι γονείς των παιδιών που δεν τους μοίρασαν τα βιβλία; Που συγχώνευσαν και κατάργησαν τα σχολεία τους; Θα είναι αδύνατο.
Οι γυναίκες που τους πρόσθεσαν δέκα με δεκαπέντε χρόνια μέχρι την σύνταξη; Γιατί να το κάνουν.
Οι νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά;
Οι νέοι με λίγα κέρματα σαν αμοιβή;
Οι νέοι χωρίς όνειρα;
Οι χίλιοι οχτακόσιοι που έθεσαν τέρμα στη ζωή τους; Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να το κάνουν.
Αυτοί που τους παίρνουν τις λιγοστές δουλειές οι μετανάστες;
Οι δημόσιοι υπάλληλοι με λίγα φράγκα εκκαθαριστικό;
Οι γιατροί; Οι νοσηλευτές; Οι νοσηλεύτριες; Οι άνθρωποι των ασθενοφόρων;
Όσοι φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων;
Όσοι ληστεύονται και πυροβολούνται μέσα στα σπίτια τους ή στον τόπο της δουλειάς τους;
Όσοι δεν ανέχονται την ατιμωρησία των πολιτικών που έκλεψαν και έχτισαν και κατάθεσαν;
Οι Στρατιωτικοί με τα καταργημένα επιδόματα και τα δεμένα χέρια να μην μπορούν να αντιδράσουν στις παραβιάσεις των Τούρκων;
Οι μαγαζάτορες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και έμειναν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα;
Οι άνθρωποι που τις νύχτες ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών για να βρουν κάτι φαγώσιμο;
Όσοι δεν μπορούν λόγω ανέχειας, να έχουν λίγη θέρμανση; Τα χέρια τους τρέμουν δεν μπορούν να το κάνουν.
Όσοι φασκέλωσαν τη Βουλή και τους πολιτικούς φωνάζοντας κλέφτες;
Όσοι σταμάτησαν τις παρελάσεις κι έδιωξαν κακήν κακώς τα πολιτικά λαμόγια;
Οι εξαπατημένοι και οι προδομένοι πολίτες;
Μήπως οι αγανακτισμένοι; Οι αποφασισμένοι; Οι επαναστατημένοι; Με τίποτα.
Μήπως όσοι δέχτηκαν τη βία των ΜΑΤ, μάτωσαν και ανάπνευσαν τα ασφυξιογόνα;
Όσοι στέκουν στην ουρά για λίγες φτηνές πατάτες;
Όσοι δεν δέχονται την υποχωρητικότητα στο όνομα «Μακεδονία», και στην δειλία για τον καθορισμό των ΑΟΖ;
Όσοι νιώθουν τσαλαπατημένοι, πεταμένοι, έτσι σαν σκουπίδια;
Όσοι σκύβουν από το βάρος των χαρατσιών και των φόρων;
Οι πατριώτες που τους πούλησαν την πατρίδα; Αυτοί με τίποτα.
Μήπως όσοι δεν ανέχονται τους Γερμανούς Γκαουλάϊντερ;
Μήπως όσοι μιλούν για δημοσιογραφικά περιττώματα;
Όσοι μετρούν τις παραβιάσεις των άρθρων του Συντάγματος;
Μήπως όσοι επικαλούνται σε κάθε τους πράξη και ενέργεια το τελευταίο άρθρο το 120;
Ποιοι τέλος πάντων θα πάνε να ψηφίσουν έστω και με ένα δίφραγκο, τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ;
Ναι, όλοι ξέρουμε ποιοι θα πάνε…Αυτοί που αποδέχονται σαν σωτηρία τον εξευτελισμό και τον θάνατο των Ελλήνων…Από περιέργεια θα ήθελα να μάθω πόσοι είναι στον αριθμό… Αν είναι πολλοί, η διάβρωση με τον ανθελληνισμό θα έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο…Αν είναι λίγοι, θα είναι όσοι ταΐζονται… Αν πάνε ελάχιστοι, τότε η πατρίδα θα έχει αρχίσει να σηκώνεται όρθια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚ:
Βλέποντας την θλιβερή εικόνα των χειροκροτητών της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, πέρα από την θλίψη και την ντροπή θα θέλαμε να πούμε σε όλους ότι ανάμεσα σε όλους αυτούς δεν ήταν κανένας εργαζόμενος του ΠΑΣΟΚ.
Έχουμε πει επίσης ότι δεν θα μιλήσουμε πολιτικά από εδώ για τους εργοδότες μας και καλυπτόμαστε από την αρχική μας δήλωση:
Η Πολιτική σας καταδίκη είναι δεδομένη αλλά είναι υπόθεση του Ελληνικού Λαού που μέρος τους είμαστε και εμείς!!!!
Όμως ως εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μπορούμε να πούμε ότι είναι προκλητικό να γίνεσαι κλακαδόρος κάποιων που τσάκισαν και τσακίζουν τον εργαζόμενο, τον άνεργο και τον συνταξιούχο. Αλήθεια γιατί από όλα τους χειροκρότησαν? Για την μείωση των συντάξεων? για την μείωση του επιδόματος ανεργίας? για την καταδίκη των νέων να είναι η στην ανεργία, η στην εξαντλητική εργασία για 390 ευρώ?...
Είναι ερωτήματα που δεν περιμένουμε να τα απαντήσουν σε εμάς.. αλλά στον Ελληνικό λαό...
Σε ότι αφορά εμάς.. δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν θα εργαστούμε για την διαδικασία της Κυριακής, αλλά φυσικά και δεν θα συμμετάσχουμε καν στην διαδικασία.
Για μια ακόμα φορά ζητάνε 2 ευρώ απο τα μέλη του ΠΑΣΟΚ... και τους καλούμε να ΜΗΝ καταβάλουν ούτε μισό!!!!
Καλούμε επίσης την διοίκηση του κόμματος να έχει την Κυριακή ενημέρωση οικονομική προς στα μέλη που θα προσέλθουν για τις δαπάνες του κινήματος.
Απαιτούμε εκ νέου να δοθούν στην δημοσιότητα:
1. Ο αριθμός των υπαλλήλων με εξαρτημένη σχέση εργασίας και το ύψος της συνολικής δαπάνης για την ετήσια μισθοδοσία τους, ώστε να ξέρει ο λαός τι πληρώνει και για ποιους... και αυτό θα ήταν καλό να το κάνουν όλα τα κόμματα..
2. Ποιους άλλους πληρώνει το ΠΑΣΟΚ με δελτία παροχής κλπ (συμβούλους κλπ) και το ύψος της δαπάνης.
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ αυτά τα 2 ποσά να δοθούν συνολικά... γιατί άλλο υπάλληλος των 700 και 800 και άλλο << σύμβουλος >> των 2.500 η και 5.000 ευρώ το μήνα...(αν υπάρχουν τέτοιοι)...
Μετά την συμβολική κατάληψη αλλά και την καθιστική διαμαρτυρία έξω απο το Πολιτικό Συμβούλιο των προηγούμενων ημερών αφήνουμε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τις επόμενες κινήσεις μας.
Τέλος,
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ σε κανέναν!!!!! να βάζει μπροστά την μισθοδοσία των εργαζομένων για να δικαιολογήσει ότι δήθεν προσπαθούν να φέρουν τροπολογίες στην βουλή για να μας καλύψουν.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ!!!!! Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι το κόμμα χρωστάει τόσα χρήματα, ενώ έχει πάρει άλλα τόσα, λόγο της μισθοδοσίας των εργαζομένων?
ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ότι η συνολική επιβάρυνση της μισθοδοσίας των εργαζομένων (με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου) του ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνά το 8% της επιχορήγησης από την βουλή!!!!
Ως εργαζόμενοι συνεχίζουμε να παλεύουμε με διάφορους τρόπους αυξανόμενης έντασης, τέλος μελετάμε την μαζική μας παρουσία έξω από συγκεκριμένους χώρους όπου θα στηθούν κάλπ(ικ)ες, ώστε να διαμαρτυρηθούμε αλλά και για να ενημερώσουμε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα, μιας και τους αφορά αφού αρκετοί δίνουν συνδρομές.
http://ergazomenoipasok.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Φορολογική Δήλωση 4.051.949,01 Ευρώπουλα !!!
9:30 μ.μ. Σχόλια

Αυτό είναι το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας VETO 6/12/2009 , με βάση το οποίο ο κ.Προβόπουλος δήλωσε στην Εφορία κατά το έτος 2008....

Το Αστρονομικό ποσό των 4.051.949,01 Ευρωπουλακίων !!!

Αυτή είναι η φτωχική Ελληνική πραγματικότητα... εν μέσω κρίσης.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος , Γιώργος Προβόπουλος, που κρατάει τα "κλειδιά" του δημοσίου χρέους, το 2006 πήρε και επιστροφή φόρου απο το Υπουργείο Οικονομικών.

Τώρα, ο κύριος 4.051.949,01 ζεστά και μετρητά, προτείνει λύσεις, ζητώντας από τον λαό άγρια λιτότητα...για να βγούμε απο το αδιέξοδο!

Aπό τα ανωτέρω εισοδήματα των 4.051.949 ευρώ, σχεδόν το 100%, αποτελούν αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, τα οποία φορολογούνται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή ή δεν φορολογούνται καθόλου με βάση το Ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Και βέβαια, εμείς οι.... υπόλοιποι πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερες θυσίες για να βγάλουμε την χώρα απο το αδέξιοδο που την οδήγησαν οι... κατά καιρούς Εθνοσωτήρες Κυβερνήτες Μας !!!

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος Μπαμπινιώτης : “Δεν φοβάμαι να είμαι παρών στην παρέλαση”






Rate This

Μπαμπινιώτης: «Χρειάζεται συσπείρωση για να ξεπεράσουμε την κρίση»
Την παρέλαση θα παρακολουθήσει ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «δε φοβάμαι να είμαι εκεί καθώς ως δάσκαλος αισθάνομαι άσχημα να μην είμαι παρών σε απόδοση τιμής σε αυτούς που στέριωσαν τον τόπο».
Ο κ. Μπαμπινιώτης εξερχόμενος από την πρώτη συνάντηση που είχε με τους δασκάλους, είπε ότι είδε με ανακούφιση ότι όλοι ομόφωνα στην κυβέρνηση αποφάσισαν να συμμετέχουν στην εθνική γιορτή.
Σε ότι αφορά την κατάσταση στα Πανεπιστήμια με το νέο νόμο, ο υπουργός επεσήμανε ότι είναι αντίθετος στη βία, η οποία παρεμποδίζει τη διαδικασία και δεν τιμά κανέναν. Ο κ. Μπαμπινιώτης απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο στους πρυτάνεις, λέγοντας ότι «υπάρχει ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε με πλειονοψηφία και θα τον σεβαστούμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αλάθητος».

Αναφερόμενος στους δασκάλους, ο υπουργός αφού δήλωσε ότι συζήτησε με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ πολλά θέματα, υπογράμμισε ότι κάποια πρέπει να λυθούν σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ενα τέτοιο θέμα πρόσθεσε ο υπουργός είναι η αξιολόγηση των δασκάλων, για το οποίο αναμένει προτάσεις για συζήτηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr