Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αποβίβαση ασθενούς από Φρεγάτα Πολεμικού Ναυτικού στη Ρόδο - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή τους στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι Φρεγάτα Πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, θα προσεγγίσει στη ράδα του λιμένα Ρόδου προκειμένου αποβιβάσει 21χρονο μέλος πληρώματος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 21χρονος παρελήφθη από Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. και εν συνεχεία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για νοσηλεία.

======================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον σταθμό υποδοχής του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 25χρονος αλλοδαπός ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.


Επίσης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 35χρονος αλλοδαπός, οδηγός του οχήματος, διότι μετέφερε τρεις (03) αλλοδαπούς οι οποίοι κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και τέσσερα (04) κινητά τηλέφωνα.

========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, με πλωτό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., από το λιμάνι της Ζακύνθου στο λιμάνι της Κυλλήνης, 12χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μύρινα
15/03/2012
ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟY
ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΡΟΣ:
1. κα Άννα Διαμαντοπούλου

Υπουργό Ανάπτυξης,Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Αξιότιμη κα Υπουργέ

Απευθύνομαι σε εσάς προκειμένου να ζητήσω την άμεση και επείγουσα παρέμβαση
σας για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου.
Η κορύφωση της ταλαιπωρίας και της ελλιπέστατης εξυπηρέτησης που υφίστανται τον
τελευταίο χρόνο οι κάτοικοι του νησιού μας επήλθε χθες με την ακινητοποίηση λόγω βλάβης του
πλοίου «Aqua Maria», στο λιμάνι της Μύρινας.
Το πλοίο αυτό από δεκαημέρου παρουσίαζε μεγάλες καθυστερήσεις (εξ αιτίας αυτών επήλθαν και ματαιώσεις δρομολογίων) προκαλώντας την ανησυχία επιβατών, μετά από
διαμαρτυρίες των οποίων ζητήσαμε να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.
Πήραμε διαβεβαιώσεις από το Λιμεναρχείο Λήμνου ότι δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα
κατά τον έλεγχο, αλλά τα προβλήματα καθυστερήσεων και ματαιώσεων συνεχίστηκαν μέχρι την ακινητοποίηση του πλοίου, που τελικά έγινε, «λόγω βλάβης κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης στολιμάνι της Μύρινας», σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρίας

Επειδή η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία στο επιβατικό
κοινό και στους κατοίκους ζητάμε:
-Να διερευνηθούν άμεσα τα πραγματικά περιστατικά και να δοθούν οι απαντήσεις,
πειστικές απαντήσεις για τους λόγους των καθυστερήσεων των προηγούμενων ημερών
-Να αποδοθούν εφ΄ όσον διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες στα όργανα και τις υπηρεσίες
που δεν έπραξαν ενδεχομένως το καθήκον τους και δεν έλαβαν εγκαίρως ταενδεικνυόμενα μέτρα
-Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων
της Λήμνου.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Λήμνου
Αντώνης Χατζηδιαμαντής