Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Στήνεται πάλι ο καταυλισμός λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα...ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ...

Στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας και πάνω από την περιοχή που είχε καεί το καλοκαίρι αρχίζουν σταδιακά να ξεφυτρώνουν και πάλι πρόχειρα καταλύματα που φτιάχνουν οι λαθρομετανάστες. Η προσπάθεια της Αστυνομίας είναι συνεχής και αδιάκοπη, όμως η προσπάθεια αυτή δεν αρκεί για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού και οξυμένου προβλήματος.

Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από την στιγμή που χρειάστηκε επιχείρηση σκούπα από την Αστυνομία, με τεράστιους κινδύνους για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα των λαθρομεταναστών στην περιοχή του λιμανιού.

Δυστυχώς η ιστορία φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται.


Η Αστυνομία επιχειρεί σε καθημερινή βάση. Τόσο με συνεχή μπλόκα επί της Εγνατίας Οδού ώστε να μπλοκάρει τα οχήματα που μεταφέρουν λαθρομετανάστες όσο και με συντονισμένες επιχειρήσεις στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας.

Εκεί βέβαια οι επιχειρήσεις διεξάγονται δύσκολα καθώς οι λαθρομετανάστες συνήθως καταφέρνουν και βρίσκουν καταφύγιο στο δάσος.

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι από αυτά που μπορούν να λυθούν με τη δράση της αστυνομίας. Δυστυχώς όμως χρόνια τώρα ακολουθείται από την πολιτεία η ίδια αποτυχημένη συνταγή.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.patmostimes.gr/index.php/category/4544-kaike-aftokinito
και στο Αιγαιο υπαρχουν προβληματα