Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα –Κατάσχεση αλιευμάτων στη Ν.Μηχανιώνα – Διακομιδές ασθενών - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Καβάλα – Κατάσχεση ιχθύων στη Μηχανιώνα - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου 46χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 33χρονος συνοδηγός του διότι μετέφεραν δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Οι δύο αλλοδαποί επίσης συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 120 ευρώ.


Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

======================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου 43χρονη αλλοδαπή οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι μετέφερε ως συνεπιβάτη έναν αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

======================

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας και συγκεκριμένα στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από Φ.Ι.Χ. ψυγείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σαράντα τρία (43) κιλά ιχθείς του είδους ΚΕΦΑΛΑΣ, μικρού μεγέθους διαστάσεων 17-24 εκατοστών (κάτω του ελαχίστου επιτρεπομένου μεγέθους των 33 εκατοστών).

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας που διενεργεί την προανάκριση, βεβαιώθηκε μία διοικητική παράβαση κατά του κυβερνήτη του επαγ/κου αλιευτικού σκάφους από το οποίο είχαν διατεθεί οι ιχθείς προς πώληση, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

· 21χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου με πλωτό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και

· 74χρονου, από το λιμάνι της Φολέγανδρου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν. 57.

======================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, στον επιβατικό λιμένα Καβάλας, 36χρονος, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε να κατέχει εντός της δεξιάς τσέπης του μπουφάν του ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε νάιλον μικτού βάρους 0,80 γραμμαρίων την οποία και παρέδωσε οικειοθελώς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, όπου παρέδωσε οικειοθελώς μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ίδιας ναρκωτικής ουσίας με την ανωτέρω μικτού βάρους 4,2 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες.

======================

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας και συγκεκριμένα εντός ψυκτικού θαλάμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τριάντα δύπ (32) κιλά ιχθείς του είδους «ΜΟΥΣΜΟΥΛΙ», μικρού μεγέθους διαστάσεων 14-15 εκατοστών (κάτω του ελαχίστου επιτρεπομένου μεγέθους των 17 εκατοστών), χωρίς να εντοπιστεί ο/οι κάτοχος.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας που διενεργεί την προανάκριση, τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

======================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, 57χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο) διότι μετέφερε, εντός του φορτίου, δύο (02) αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.

======================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, κατόπιν ελέγχων σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοία που θα αναχωρούσαν για Ιταλία, πέντε (05) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης σε ανάλογο έλεγχο από στελέχη της Υπ/νσης Ασφάλειας Πατρών/Τμ. Αλλοδαπών, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, διότι παρείχαν άμεση συνέργεια σε δύο (02) αλλοδαπούς, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί τους, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Τέλος, συνελήφθη στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, σε έλεγχο από στελέχη της Υπ/νσης Ασφάλειας Πατρών/Τμ. Αλλοδαπών, αλλοδαπός, ο οποίος προσπάθησε να επιβιβασθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα αναχωρούσε για Ιταλία, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: