Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση σοκ της ΠΟΑΞΙΑ: Οι αλεξιπτωτιστές, τα καρκινώματα και το έλλειμμα αξιοπρέπειας των νέων σωτήρων της Αστυνομίας

Επιτέλους. Η πρώτη συνδικαλιστική αντίδραση για όσα ατελέσφορα, φαιδρά κι επικίνδυνα εξυφαίνονται στο παρασκήνιο των επιλεκτικών τοποθερτήσεων στην Αστυνομία, ήρθε και μάλιστα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, καθώς η έντονη αντίδραση αυτή προέρχεται από την Ομοσπονδία των αξιωματικών. Ένα θεσμικό όργανο που γνωρίζει καλύτερα απ' οποιονδήποτε άλλο και μπορεί να προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια την μοιραία κατάληξη που θα έχουν όλες αυτές οι επιλογές, πρώτα σε βάρος της αστυνομίας και κατ΄επέκταση της κοινωνίας.

Η ΠΟΑΞΙΑ καταγγέλλει τα παλαιάς κοπής στελέχη που κόπτονται για τη σωτηρία της αστυνομίας, για τους ειδήμονες αλεξιπτωτιστές με κοινή συνισταμένη το έλλειμμα αξιοπρέπειας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση σοκ της ΠΟΑΞΙΑ. 

"Ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, πριν καλά καλά καθίσει στην καρέκλα του, διέγνωσε το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Απ’ ότι φαίνεται η Ελληνική Αστυνομία έχει «έλλειμμα επικοινωνίας»! 

Προφανώς, το επιτελείο του κ. Υπουργού λειτουργεί με επικοινωνιακές προτεραιότητες. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η πρεμούρα της αντικατάστασης του μέχρι χθες Εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς μάλιστα να τηρηθούν ούτε καν τα προσχήματα προκήρυξης της θέσης του Εκπροσώπου Τύπου, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν; Δεν παραβλέπουμε την επαγγελματική επάρκεια και αξιοσύνη του νέου Εκπροσώπου πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα νέο, φέρελπι και αξιοπρεπέστατο Αξιωματικό. Πλην όμως, δεν δεχόμαστε πισωγυρίσματα και πρακτικές του χθες. Ο νέος Υπουργός, αντίθετα οφείλει να σέβεται και να ενισχύει τις διαδικασίες διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Ας γνωρίζει επίσης ο κ. Υπουργός, ότι τα οξυμμένα εσωτερικά προβλήματα και η ανασφάλεια που βιώνουμε όλοι μας, δεν αντιμετωπίζονται με την επιστράτευση κάθε λογής επικοινωνιολόγων και παλαιάς κοπής στελεχών, πολύ δε περισσότερο με την ανάθεση νευραλγικών πόστων σε «αλεξιπτωτιστές» που κρύβονται στα δύσκολα και εμφανίζονται «κατόπιν εορτής» ως σωτήρες και ειδήμονες, λόγω της υποτιθέμενης προϋπηρεσίας τους, σε άλλους μεγαλόσχημους ή ΄΄επιβάλλονται΄΄ για άλλους μη κατανοητούς λόγους, που σίγουρα δεν έχουν σχέση με την έννοια της λέξης αξιοπρέπεια.

Υπενθυμίζουμε πάντως, στους γνωρίζοντες και ενημερώνουμε τους ΄΄ιθύνοντες΄΄, ότι οι μετακινήσεις του προσωπικού γίνονται από τα αρμόδια συμβούλια και όχι από μονοπρόσωπα άτυπα… όργανα, τα οποία θέλουν να λειτουργούν ως ΄΄καρκινώματα΄΄ στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα κοντά στο γραφείο του κ. Υπουργού, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, ότι το σύστημα είναι διαχρονικά άφθαρτο, άκαμπτο και κανείς δεν μπορεί να το αγγίξει…

Διευκρινίζουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο θεσμικός ρόλος της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρος και διακριτός, προς άρση κάθε παρεξήγησης που τυχόν ήθελε προκύψει ή ερμηνευθεί με επικοινωνιακούς όρους.

Εκ μέρους μας καθιστούμε σαφές, ότι η νέα ηγεσία δεν έχει, εκ των πραγμάτων, την παραμικρή ανοχή, ούτε πίστωση χρόνου. Και αυτό γιατί ο νέος Υπουργός, ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα προβλήματα της δημόσιας τάξης όσο και τις προτάσεις μας.

Υπενθυμίζουμε απλά τα λόγια του στο 19ο ετήσιο συνέδριό μας το 2010 στην Αθήνα, όπου εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγών και εκσυγχρονισμού της αστυνομίας, αναφερόμενος ειδικότερα στην «αναδιάρθρωση του Σώματος και του τρόπου λειτουργίας του, με διαφορετική εκπαίδευση, αξιολόγηση, μισθοδοσία», κλπ.

Σε συνδυασμό, δε, με τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα έχει κυρίαρχο ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, είναι σαφές ότι οι υποχρεώσεις του νέου υπουργού δεν μπορούν να παρεκκλίνουν όλων αυτών. Άλλωστε, οι προσδοκίες που δημιούργησαν, για να μην αποδειχθούν φρούδες, επιβάλλουν σε όλους προσγείωση στην ωμή πραγματικότητα και υπεύθυνη στάση με έργα και όχι με ΄΄έπεα πτερόεντα΄΄.

Δεν λησμονούμε, εξάλλου, την προσφιλή έκφραση του νέου Υπουργού, ότι «είναι των έργων και όχι της παραμυθίας…».

Αναμένουμε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και των θέσεων του Υπουργού την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή, να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις, με στοχο-χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, όπως δυστυχώς συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με άλλους πολλά υποσχόμενους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης…

Θα πρέπει, επιτέλους, το Υπουργείο μας να λάβει τη θέση που του αξίζει στην Κυβερνητική Ιεραρχία, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του σημερινού Πρωθυπουργού για απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας.

Κάνοντας κριτική και επισημαίνοντας δυσλειτουργίες, πάντα με καλή διάθεση και πρόθεση, όπως οφείλουμε άλλωστε εκ του θεσμικού μας ρόλου, ευχόμαστε παράλληλα στον νέο Υπουργό Καλή Επιτυχία, για το καλό της Πατρίδας μας, της Ελληνικής Κοινωνίας αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έντονο παρασκήνιο για τα πρόσωπα εκείνα που θα αναλάβουν κομβικούς ρόλους στο νεοσυσταθέν υπουργείο Ναυτιλίας, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και μερικές μέρες. Οι ρόλοι που αναζητούν πρόσωπα είναι οι Γενικοί Γραμματείς Ναυτιλιακής Πολιτικής, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Αιγαίου, καθώς επίσης και αυτός του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ονόματα πάνε και έρχονται στο τραπέζι των σχετικών συζητήσεων,...
η συνέχεια στο
timonieris.blogspot.com