Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΚΑΚΗ πρέπει να είναι κάτω από τη σκέπη του ίδιου πολιτικού φορέα με τα αλλά σώματα ασφαλείας

Καλαμάτα 25 Ιουνίου 2012
Αριθμ. Πρωτ. : 29 / 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου ύστερα από την δημοσίευση την Πέμπτη 21/6 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Α αριθμός Φύλου 141) το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 85, που αφορά την «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών», εκφράζει το προβληματισμό της .Αυτό που περιμέναμε από την Πολιτεία ήταν να εξαγγελθούν οι διαθρωτικές αλλαγές που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για ένα σώμα λιγότερο γραφειοκρατικό, ενισχύοντας με πόρους τον επιχειρησιακό ρόλο του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ –ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΚΑΚΗΣ με στόχο την καταπολέμηση του εγκλήματος και την καλύτερη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.
Ο προβληματισμός μας ενισχύεται από το γεγονός ότι ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης παραλαβής δεν αναφέρθηκε στις φοβερές ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία και τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό.
Τέλος διατυπώνουμε μια ξεκάθαρη θέση ότι το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ –ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΚΑΚΗ πρέπει να είναι κάτω από τη σκέπη του ίδιου πολιτικού φορέα με τα αλλά σώματα ασφαλείας ,αφού τέτοια χαρακτηριστικά έχει σαν οργανισμός και επειδή η ασφάλεια του πολίτη έχει και αυτή προτεραιότητα για την κυβέρνηση θα περιμένουμε να δούμε πως θα ενισχυθεί ο ρόλος του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ –ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΚΑΚΗ.
Αναγνωρίζουμε τη κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα όμως πρέπει να αναγνωρίσει και η πολιτεία ότι στην ασφάλεια δεν χωρούν εκπτώσεις.

Για το σκοπό αυτό εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΒΥΣΗΣ Σαράντος ΧΡΗΣΤΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

STOY KOUFOU TIN PORTA OSO THELEIS VRODA TO TSIFLIKI TOUS TOUS TO EDOSE H KYBERNHSH

Ανώνυμος είπε...

Ποιά Σώματα ασφαλείας ρε παιδιά λέτε;;;
1 Σώμα ασφαλείας υπάρχει η Αστυνομία, 1 σώμα που σβήνει φωτιές και εμείς που τα κάνουμε όλα .....

Ανώνυμος είπε...

Όχι και τα κάνετε όλα ρε μάγκες...
Όπου σας καλούμε όλο αναρμόδιοι δηλώνετε...
ένας "συνάδελφός" σας αστυνομικός

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ, ωραίος ο 10:22:00!! Αγαπητέ συνάδελφε (εγώ δεν χρησιμοποιώ εισαγωγικά) μην γενικεύεις όμως, συνάδελφοι και "συνάδελφοι" υπάρχουν παντου, ας μην κρατάμε μνησικακίες και μικροέχθρες. Καλά κάνεις και μας τη λες, αλλά εμείς να ξέρεις ότι σας αγαπάμε!!!

Προς τους υπολοίπους αναγνώστες: ελπίζω όλοι να το αντιμετωπίσετε με διάθεση αυτοκριτικής και χιούμορ και να μην μαλλιοτραβηχτούμε πάλι!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά να σας πω κάτι; Μια χαρά είσαστε στο λιμενικό. Μερικές φορές κάνετε σαν τρελοί για πολύ μικρά πράγματα. Ξέρετε τι τραβάμε στην ΕΛΑΣ;;;; Βγαίνεις για υπηρεσία και κάθε βράδυ κάποιος από εμάς καταλήγει στο νοσοκομείο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο Σωμα Ασφαλειας ρε παιδια.Η ΕΛ.ΑΣ μερα παρα μερα εχει νεκρους και τραυματιες, εμεις εκτος απο καμια 100αρια παιδια σε ολη την Ελλαδα (βατραχια - ασφαλεια),το πολυ-πολυ να παθουμε καμια υπερκοπωση απο το πολυ BIG.Αντε γιατι εχουμε και δικαιολογητικα να στειλουμε γι το ποσες κολλες Α4 χαλασαμε αυτον τον μηνα.

Ανώνυμος είπε...

"Συνάδελφοι" αστυνομικοί, μην απορείτε για το ότι δηλώνουμε αναρμόδιοι...
Ουδέποτε ήμασταν σώμα ασφαλείας εμείς οι λιμενικοί...
Ναυτιλιακή πολιτική ασκούν οι αξιωματικοί μας και το υπόλοιπο προσωπικό είμαστε γραφιάδες και υπηρέτες των εφοπλιστών...
Μόνο οι πλωτατζήδες μας διαφέρουν, που είναι ορντινάτζες του Π.Ν και τους λιώνουν οι ναυτικές διοικήσεις των περιοχών τους στις περιπολίες, για λάθρο και γιουβερλίκες...

Κάτι πήγε να κάνει το ΠΑΣΟΚ προ διετίας, αλλά μαζί με όλα τα υπόλοιπα, το έκανε κι αυτό σκατά...

Γι αυτό μην αβαντάρετε σε μας για βοήθεια...
Κάνα δίπλωμα ταχύπλοου ή καμιά κλίση για σβήσιμο στο λιμάνι αν θέλετε, πολύ ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε...
Για τίποτε άλλο δεν είμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα λετε ολοι...ειμαστε το παρολιγον σωμα ασφαλειας.
Εμεις δεν ειμαστε που εχουμε τους ΑΞ που θα σωσουν την ελληνικη ναυτιλια;
Εμεις δεν ειμαστε το σωμα με τους αμετρητους πλοιαρχους,αρχιπλοιαρχους και ναυαρχους που υπηρετουν σε διοικητικες θεσεις οι οποιες εχουν δημιουργηθει για να ικανοποιησουν τη ματαιοδοξια τους και να τους κρατουν χειραγωγημενους;
Δεν ειμαστε σωμα ασφαλειας ...ειμαστε κάτι σαν ΄΄δειγμα αφαλειας΄΄ αφου ακομα και στις μάχιμες υπηρεσιες οπως τα ΛΧ οι περισσοτεροι δεν ειμαστε ικανοι ουτε τη σφυριχτρα να χρησιμοποιησουμε.

Πλωτα και πάλι πλωτα΄...