Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αλλαγές στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στο ίδιο έργο θεατές

Πειραιάς, 26 Ιουνίου 2012
Με το ΠΔ 85/2012 ιδρύθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο και συγκροτείται από τις Υπηρεσίες του πρώην ΥΕΝΑΝΠ, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και ισχύουν με τον Ν. 3922/11 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Η δεδομένη πλέον μεταφορά του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον νεοσύστατο φορέα του Υπουργείου Ναυτιλίας μας βρίσκει εξαιρετικά ανήσυχους σε ότι αφορά την κατεύθυνση που θα έχουν οι απαιτούμενες διορθωτικές παρεμβάσεις και τροποποιήσεις που πρόκειται να συμβούν.

Οι σοβαρές θεσμικές μεταβολές που θα προκύψουν πρέπει να έχουν ως γνώμονα αφενός την ενσωμάτωση των λοιπών Υπηρεσιών στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αφετέρου να μην υπάρξει αλλοίωση του χαρακτήρα του Σώματος, όπως αυτός ορίζεται και έχει διατυπωθεί με το άρθρο 4 του ανωτέρω νόμου.

Επιπλέον πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστός και απόλυτα διακριτός, ο ρόλος του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη νέα δομή του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ακόμη πρέπει πάση θυσία και με άμεσες ενέργειες, να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και καθυστερήσεις στις εγκρίσεις των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού και κυρίως για τις δαπάνες των οδοιπορικών και υγειονομικών εξόδων.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά, την πάγια θέση μας, ότι δεν θα γίνει δεκτή καμία πρόταση η οποία θα εμπεριέχει το στοιχείο της συρρίκνωσης του επιχειρησιακού τομέα του Σώματος, παραχαράσσοντας την φυσιογνωμία και το πλαίσιο που καθορίζει ο σχετικός νόμος.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς το γεγονός, ότι η σχέση μας με την κοινωνία καθορίζεται σε απόλυτο βαθμό από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, που έχουν άμεση συνάρτηση με την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας.

Τέλος πρέπει να θεωρείται αυτονόητο από όλους ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι δομικές αλλαγές που απαιτούνται, θα συνεχίσουμε να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί και δύσπιστοι, διατηρώντας σοβαρές επιφυλάξεις και έτοιμοι να ασκήσουμε έντονη κριτική σε τυχόν δυσλειτουργίες με όλο το δικαίωμα που μας δίνει η ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί στα 2½ αυτά χρόνια με πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που τελικά ακυρώθηκαν στην πράξη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΕΠΛΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΞ (στην περιπτωση μας)....
ΕΜ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΤΣΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παραιτήθηκε και ο Βερνίκος από το Ναυτιλίας

Λόγω της εμπλοκής του σε offshore εταιρεία


Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βερνίκος.

Η παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε λόγω παλαιότερης υπόθεσης εμπλοκής του σε off shore εταιρεία για την οποία είχε θέσει ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στα τσακίδια..!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κανένα 6μηνο ζωής δίνω σε αυτή την Κυβέρνηση... Ετοιμαστείτε για εκλογές αρχές του 2013...

Ανώνυμος είπε...

τη συνάντηση με το βερνικο ο δριβακος με το φαντασμα του την εκανε ρε παιδια ?????? μου αρεσει που στην ανακοινωση γραφει οτι θα ειναι διπλα τους ....

Ανώνυμος είπε...

ωραία ξεκίνησε ...!!!!!!!!!1

Συνάντηση με το νέο υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη, μετά την άμεση ανταπόκριση του σε σχετικό αίτημα, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΣΥΥΕΝ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στα πλαίσια της συνάντησης και από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε μια πρώτη ενημέρωση προς τον υπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση του Οργανισμού του Υπουργείου και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τις συνεχόμενες διοικητικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας.

Ο κ. υπουργός ενημέρωσε για το σχεδιασμό των ενεργειών του που αφορούν στη νέα δομή του υπουργείου και συγκεκριμένα ανέφερε ότι αρχικά θα πραγματοποιηθεί μια λειτουργική επισκόπηση-καταγραφή όλων των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η σύνταξη του νέου Οργανισμού, με γνώμονα πάντα τόσο τη βελτίωση του, όσο και τη διασφάλιση της διοικητικής συνέχειας του. Επίσης διευκρίνισε ότι οι εν λόγω αλλαγές θα πραγματοποιηθούν εντός του τρέχοντος έτους...........

συνεχεια Πηγή:www.capital.gr