Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Έκτακτη διακομιδή ασθενούς από την Μήλο - ΠΤΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ –ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ

Τη νύχτα της 25ης Ιουνίου το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ ότι στο Κέντρο υγείας της νήσου Μήλου υπάρχει ασθενής το οποίου η κατάσταση χρήζει άμεσης μεταφοράς του σε νοσοκομείο.
Το ΚΕΠΙΧ/Λ.Σ. έδωσε διαταγή στο Ναυαγοσωστικό σκάφος "Ν/Γ 511" του Λιμεναρχείου Σύρου να μεταβεί στη Μήλο προκειμένου παραλάβει τον ασθενή και μεταφέρει αυτόν συνοδεία ιατρού στη Σύρο.
Το Ν/Γ 511 απέπλευσε λίγο μετά τα μεσάνυκτα και  ενώ περί ώρα 03:30 έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της Μήλου έλαβε εντολή να μην εισέλθει στο Λιμάνι της  και αντί αυτού να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα 6,7 ν.μ νότια του νησιού προκειμένου συμμετάσχει και συντονίσει επιχείρηση έρευνας-διάσωσης σχετικά με πτώσης γυναίκας από το πλοίο ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ . Όταν η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ν/Γ 511 απέπλευσε για το λιμάνι της Μήλου και την 06:55 ώρα παρέλαβε τον ασθενή αναχωρώντας  άμεσα για τη Σύρο.
Το Ναυαγοσωστικό κατέπλευσε την 08:50  στη Βάση του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στις Αγκαθωπές  αντί του Λιμανιού της Ερμούπολης  προκειμένου ο ασθενής κερδίσει πολύτιμο χρόνο και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

====================================

 Bουτιά θανάτου αποφάσισε να κάνει 24χρονη επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ΄΄             
   
Τα ξημερώματα της Τρίτης 26/06/12 και ενώ το πλοίο βρισκόταν 6,7 ναυτ.μίλια νότια της Μήλου πλέοντας για το Ηράκλειο της Κρήτης επιβάτης ενημέρωσε το πλήρωμα του πλοίου ότι έγινε αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης στη θάλασσα νεαρής γυναίκας η οποία επέβαινε επί του πλοίου.  O  πλοίαρχος του ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ ενημέρωσε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος (ΕΚΣΕΔ) .
  • 03:10 το ΕΚΣΕΔ επικοινώνησε με τα παραπλέοντα σκάφη και έδωσε εντολή στο Ναυαγοσωστικό σκάφος ΄΄Ν/Γ 511΄΄ του Λιμεναρχείου Σύρου το οποίο εκείνη την ώρα έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της Μήλου για άλλο συμβάν , να μεταβεί άμεσα στον σημείο πτώσης της 24χρονης προκειμένου εντοπίσει και διασώσει  αυτή.                                                     
  • 04:20 Το Ν/Γ 511 κατέφτασε στο πιθανό σημείο πτώσης της νεαρής καθώς και  ένα ελικόπτερο SUPER PUMA , ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και 3 ακόμα παραπλέοντα πλοία τα οποία ερεύνησαν την περιοχή και τελικά βοηθούμενοι από τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες εντόπισαν τη γυναίκα.                                                                                  
  • 04:30 H 24χρονη επιβιβάστηκε στο ιστιοπλοϊκό  και παρελήφθη από το Ν/Γ 511  το οποίο έλαβε εντολή να την παραδώσει στο ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ προκειμένου της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τον Ιατρό του πλοίου.                                                                                           

  • 04:40 Το Ν/Γ 511 προσέγγισε επιτυχώς το ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ και  το πλήρωμα του βοήθησε τη  γυναίκα να επιβιβαστεί στο πλοίο μέσω ανεμόσκαλας από την πλευρική θύρα εφοδιασμού (μπαρκαρίζος).                                                                                                                  


Για το συμβάν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου ο οποίος  έδωσε εντολή να μην διενεργηθεί προανάκριση.
Η νεαρή γυναίκα διασώθηκε  αλλά πίσω από την απόφαση της  να πέσει στη θάλασσα κρύβεται  η τραγική ιστορία της δολοφονίας του φίλου της από αλλοδαπούς κακοποιούς πριν λίγες εβδομάδες  στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: