Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

More Sharing Services 0 Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/06/2012 Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του ΠΔ, παρά την πολεμική που δημιουργήθηκε

Ολοκληρώθηκε από το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ η επεξεργασία του ΠΔ «Ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» και προωθείται προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται μια σημαντική θεσμική παρέμβαση για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τις διατάξεις της οποίας η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. έχει ήδη γνωστοποιήσει. Είναι φανερό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, πολλές από τις διατάξεις του Π.Δ. έγιναν αντικείμενο στοχοποίησης και παρασκηνιακών ενεργειών, με σκοπό την αφαίρεσή τους.

Όλη αυτή η πολεμική που δημιουργήθηκε, έπεσε στο κενό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν, είναι πλέον προβλέψιμοι και άρα μη αποτελεσματικοί.
Εμείς συνεχίζουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει και που δεν είναι άλλος, από τον δρόμο της προσπάθειας, της συνέπειας, της μάχης, του αγώνα, για να θωρακίσουμε του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με θεσμούς και λειτουργίες που δεν θα του επιτρέψουν, την επιστροφή στο παρελθόν.
http://neaplefsi.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ , ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ...... ΠΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΤΟΝΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΔ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ Ο ΠΑΣΣΑΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ......ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ....ΕΤΣΙ ΔΙΕΔΟΣΑΝ ....ΟΠΟΤΕ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΔ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΦΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ......ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ .....ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΠΑΣΣΑΚΟΣ ........ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΣΣΑΚΟ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΧΗ , ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΣΣΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΙ ΝΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΛΣ , ΑΝ ΠΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟΤΕ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΝΔ ΟΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ....ΓΑΤΕΣΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ..... ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ......

Ανώνυμος είπε...

ANADHMOSIEYSH APO COSTAGARDA.BLOGSPOT.COM Ο Μάχη τελείωσε, ο πόλεμος κερδήθηκε - ΠΔ «Ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατείες, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ»

Ιστορική μέρα για το Σώμα μας και ιδιαίτερα για τους Λ/Φ αλλά και τους Υπαξιωματικούς (εννοώ τους προερχόμενους από τις αντίστοιχες Σχολές) αποτελεί η χτεσινή μέρα.

Το γεγονός που την κάνει τόσο σημαντική, είναι η υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενός Π.Δ. Ένα Π.Δ. το οποίο φτιάχτηκε και υποστηρίχτηκε με σθένος από την ΠΟΕΠΛΣ, παρά τον διαρκή πόλεμο που δέχτηκε από μερίδα Αξιωματικών μας.




Η σημαντικότερη διάταξη η οποία αφορά τους προερχόμενους από Σχολή Λ/Φ, είναι οτι θα γίνονται πλέον εν' ενεργεία Αξιωματικοί (στα 26 χρόνια Υπηρεσίας Σημαιοφόροι) και θα διέπονται από τις μισθολογικές διατάξεις (αποστρατεία) των προερχομένων από την Σχολή Υπαξιωματικών. Επίσης, όσοι εκ Λ/Φ έχουν πτυχία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα βγαίνουν εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ) και οι βαθμολογική τους εξέλιξη θα είναι κατά έναν χρόνο νωρίτερα στους βαθμούς του Ανθ/στη και Σημαιοφόρου.

Όσον αφορά τους προερχόμενους από την Σχολή Υπαξιωματικών, άρεται μιά αδικία η οποία αφορούσε την αρχαιότητα. Πλέον, μεταξύ ομοιόβαθμων Αξιωματικών, δεν θα θεωρείται αρχαιότερος ο προερχόμενος από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, αλλά αυτός που θα έχει προαχθεί πρώτος στον βαθμό. Επίσης, στα 26 χρόνια Υπηρεσίας θα φέρουν πλέον τον βαθμό του Πλωτάρχη (οι ΕΟΘ κατά ένα χρόνο νωρίτερα).



Δυστυχώς, ο πόλεμος που δέχτηκε το ΠΔ «Ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατείες, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ» από την μισή ΠΕΑΛΣ (ευτυχώς στις διατάξεις της υπάρχουν και αρκετοί δίκαιοι) και από μιά μικρή μερίδα Ανώτατων Αξιωματικών ήταν μεγάλος, συνεχής και αδιάκοπος. Ευτυχώς οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό. Ευτυχώς οι άδικες και παράλογες απαιτήσεις τους δεν εισακούστηκαν. Δυστυχώς, ορισμένοι οι οποίοι ευτυχώς αποτελούν την μικρή μειοψηφία στο Σώμα μας, δεν προσβλέπουν στο γενικό καλό του Σώματος και όλων των βαθμίδων του Προσωπικού, αλλά κοιτάζουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και όφελος.

Ανώνυμος είπε...

"Όσον αφορά τους προερχόμενους από την Σχολή Υπαξιωματικών...στα 26 χρόνια Υπηρεσίας θα φέρουν πλέον τον βαθμό του Πλωτάρχη"

Στα 26 ή στα 25;

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ,εκει στην ΠΟΕΠΛΣ, η μαχη ,ο αγωνας , ο πολεμος κερδήθηκε και οι κακοι ΣΝΔ ΑΞ του ΔΣ της ΠΕΑΛΣ οπως λετε εχασαν αλλα δεν μας ειπατε, ειχατε τραυματιες ??,γιατι αν υπαρχουν τραυματιες να τσοντάρουμε ολοι φραγκακια να τους παμε σε κανενα νοσοκομειο τωρα που δεν εχουμε ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη κυριοι της ΠΟΕΠΛΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ,ΠΑΡΑΠΑΝΩ , Ο Λ/Φ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ π.χ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Η' ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ Λ/Φ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕ 4 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ;!!!
ΕΝΑΣ Λ/Φ ΠΛΩΤΑΤΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΡΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ 40 ΑΞ ΣΝΔ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΟΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

1:00:00 πμ μην ανησυχείς , λάθος κάνανε , στα 25 !

Ανώνυμος είπε...

Με 6 μήνες και 1 ημέρα παραμονή στον βαθμό, πέρνουμε τον επόμενο αν δηλώσουμε παραίτηση;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Mε αυτό το ΠΔ θα ενεργοποιηθούν και οι Λ/Φ που δεν θέλουν ευθύνες.... χαχαχαχχαχα θα τους δούμε στα 26 χρόνια να γίνονται Λιμενοσταθμάρχες...... Αντε για να δείτε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.... χαχαχαχχααχχα

Ανώνυμος είπε...

erxete se liges ores h ora sas kai se esas kai ton politikon ipalolon.h sinantisi den afora kanena sas para mono aftous pou prepei.....

Ανώνυμος είπε...

Ελα ομωσ που και οι τοιχοι εχουν αυτια και ματια και προδοθηκατε.Οσοι πηραν μερος στη συγκεκριμενη συναντηση καλο θα ειναι απο Δευτερα να αρχισουν τα "συγνωμη περι παρεξηγησεως προκειτο,δεν ξεραμε γιατι μας καλεσαν" και αλλα τετοια γιατι σας πηρανε χαμπαρι ρεεεε και τωρα ο σωζων ευατο σωθητο

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε μεγαλε τη ειπες τωρα? δηλαδει τι ακριβος θα κανεις? θα μας διοξεις απο το χωραφι του πατερα σου? Α ρε νουμερο λιμεναρχειο που σου χρειαζεται..... εκει στο υπουργειο εχεται ξεχασει τι δουλεια κανεται. Για καμακι και φραπεδες συζητατε μονο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΕΝ . ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΡΙΣΕΙΣ .......

Ανώνυμος είπε...

ποιος αξιωματικος επιβραβεύεται για τους αγωνες του κατα Της αποφασης να διαχωριστει η ναυτιλια απο το ΛΣ και αναλαμβανει συνδεσμος του νεου Ναυτιλιας και ΛΣ προκειμενου εξυπηρετούνται οι εφοπλιστες ?????????????????? τι ρολο θα εχει το κεντρο επιχειρησεων απο αυριο?????????????? Ποτε θα γινουν αλλαγες αξιωματικων σε διευθυνσεις , κλαδους , περιφερειες ,διοικηση ???????? ποτε θα γινουν οι κρισεις ?????πως διαμορφωνονται οι συσχετισμοι και οι δυναμεις στο συνδικαλισμο με τη νεα κυβερνηση και το νεο ρολο του ΛΣ ????ποιο το νεο οργανόγραμμα????? τι αφορα η γενναιόδωρη δωρεά που λεγεται οτι εχουν ετοιμη οι εφοπλιστες για το ΛΣ ????????ποια η αντιδραση ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ σε ολα αυτα ??????Γιατι σχεδον το συνολο των αξιωματικων και αρκετα μεγαλη μεριδα του υπολοιπου προσωπικου εκφραζουν ικανοποιηση ,ποιοι αντιδρουν αρνητικα και γιατι ??????? ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ .