Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Άρθρο Χρ. Πασχαλάκη*: Κόβουν τα νυχτερινά στην Αστυνομία και διαιρούν, "Ως πότε θα μας εμπαίζουν; "

"Μετά και το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 20-09-2012 και αφορά την μείωση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας στους συναδέλφους της ΕΛΑΣ (σε αναμονή κάτι αντίστοιχου και σε εμάς), αναρωτιέμαι και θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο κάνει κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ πολίτης: «Ως πότε θα μας εμπαίζουν»; «Η κοροϊδία πότε θα λάβει τέλος»;

Για όσους δεν διάβασαν το ανωτέρω ΦΕΚ, επισημαίνω τα


βασικότερα σημεία του: 

•Με 16 ώρες (2 ημέρες = 46,88 €) μηνιαίως, θα αμείβονται όσοι εβδομαδιαίως εργάζονται 40 ώρες (χωρίς ΣΚ). – ΜΗ ΜΑΧΙΜΟΙ !!! 

•Με 48 ώρες και μέγιστο τις 488 ώρες (Μ.Ο.: 5 ημέρες ανά μήνα = 117,2 €) θα αμείβονται όλοι οι υπόλοιποι, των οποίων το ωράριο είναι κάτω των 40 ωρών εβδομαδιαίως. – ΜΑΧΙΜΟΙ !!! Αυτός ο διαχωρισμός των ωρών εργασίας (40 εβδομαδιαίως), έχει γίνει σύμφωνα με το ωράριο εργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Δηλαδή, είμαστε Δημόσιοι Υπάλληλοι; ΟΧΙ, διότι δεν έχουμε το ίδιο μισθολόγιο και δεν αμειβόμαστε για τις υπερωρίες, ΟΧΙ διότι με κίνδυνο της ζωής μας, είμαστε καθημερινά στο πλευρό του ΕΛΛΗΝΑ πολίτη. Δηλαδή, δουλεύουμε όπως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι; ΟΧΙ, διότι εμείς εργαζόμαστε απογεύματα, νύκτες, αργίες, συνεχές ωράρια κτλ.

Μετά τα νυκτερινά, θ’ ακολουθήσουν και οι περικοπές και στα πενθήμερα!!!

Έχουν χαρακτηρίσει το μισθολόγιο μας ειδικό. Τι το κάνει ειδικό; Μήπως το ότι δεν αμειβόμαστε όπως θα έπρεπε; Μήπως επειδή ο μισός καθαρός μισθός είναι επιδόματα βαφτισμένα «ειδικά» (ειδικής απασχόλησης, ειδικών συνθηκών); Γιατί δεν έχει αναγνωριστεί το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο; Πόσους νεκρούς και τραυματίες πρέπει να θρηνήσουμε για να καταλάβουν κάποιοι ότι είναι επικίνδυνη η εργασία μας; Γιατί δεν αποδεχτήκατε το μοναδικό σωστό και δίκαιο ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ που σας προτείναμε, το οποίο ήταν και αυστηρά εντός του προϋπολογισμού που εσείς καταρτίσατε; Η απάντηση είναι πολύ έυκολη... δεν θέλουν ειδικό μισθολόγιο, αλλά ειδικό φτωχολόγιο !!!

Γιατί τόσα χρόνια (ευημερή), δεν δίνεται αύξηση στους βασικούς μισθούς όλων των εργαζομένων, αλλά παρέχονταν αυξήσεις με την μορφή επιδομάτων; Για να έρθει η στιγμή (όπως τώρα) για να μπορούν να κοπούν; Μήπως το σχέδιο εξαθλίωσης του βιοτικού μας επιπέδου και της υποδούλωσης της χώρας μας, υπάρχει και τηρείται ευλαβικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια;

Γιατί όλες αυτές οι άδικες περικοπές δεν έχουν χρονοδιάγραμμα; Δηλαδή, να ψηφιστεί ένας νόμος, που να ορίσει το ύψος των περικοπών, αλλά να θέτει και ημερομηνία λήξης τους η οποία να είναι η έξοδος της χώρας μας από την κρίση. Τουλάχιστον, έτσι θα κάναμε υπομονή και θα υπομείναμε τις περικοπές, γιατί θα ήταν όντως για το καλό της χώρας και την εξυγίανση των οικονομικών της και όχι για την διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών με αποτέλεσμα των πλουτισμό των ιδιοκτητών – μετόχων τους, καθώς και των λοιπών λόμπυ – καρτέλ. Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του Προέδρου της Ισλανδικής Δημοκρατίας κ. ΟΛΑΦΟΥΡ ΡΑΓΚΝΑΡ ΓΚΡΙΜΣΟΝ: «Έχουμε ένα σύστημα στο οποίο τα κέρδη των τραπεζών οδηγούν σε υπερκέρδη για τους μετόχους και σε μπόνους για τους τραπεζίτες, αλλά οι ζημίες των τραπεζών επιβαρύνουν την κοινωνία; Δηλαδή ιδιωτικοποιούμε τα κέρδη και κοινωνικοποιούμε τις απώλειες;»!!!

Γιατί σε μια χρόνια διαρκή οικονομική κρίση με συνεχείς περικοπές μισθών – συντάξεων, στα αγαθά πρώτης ανάγκης η τιμή τους συνεχώς αυξάνεται; Πότε θα πέσουν αυτές οι τιμές ως αντισταθμιστικά μέτρα; Όταν δεν θα κινείται πλέον καθόλου χρήμα στην αγορά, με αποτέλεσμα την εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών και την ύπαρξη μόνο μεγάλων πολυεθνικών;

Πολλά τα ερωτήματα, ίδια η απάντηση σε όλα.

Τα ΓΙΑΤΙ παραμένουν, όπως παραμένει και το ερώτημα:

ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ; "

* Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος / chrispas777@hotmail.com
Μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ / Ταμίας ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας

http://neaplefsi.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ