Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΑΛΣ:Καμιά μετακίνηση χωρίς προκαταβολή - Η συνέπεια λόγων και πράξεων αυτονόητη υποχρέωση των διοικούντων

Αριθμ. Πρωτ.:50 /12 

Προς: κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριο

ΚΟΙΝ.: ΥΝΑ/ΑΛΣ/ΔΠ – ΔΟΣΠΑΣΠ – ΔΙΠΧΕΜ 

Κύριε Αρχηγέ,


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, γινόμαστε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναφορικά με την τηρούμενη διαδικασία των συναρμοδίων υπηρεσιών, για διατασσόμενες μετακινήσεις εκτός έδρας, που δεν τους επιτρέπει την άμεση λήψη της οφειλόμενης προκαταβολής.


Όπως γίνεται αντιληπτό, η παραπάνω αρρυθμία προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα στα στελέχη. Ουδείς νομιμοποιείται να διατάσσει μετακινήσεις εκτός έδρας, έχοντας την απαίτηση, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να επωμίζονται οι ίδιοι, το οικονομικό βάρος της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής τους, έως ότου μετά από μέρες, τελεσφορήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να πληρωθούν. 


Κανένας σήμερα, δεν έχει την πολυτέλεια να καλύπτει ανάγκες και υποχρεώσεις τρίτων, από τον ήδη ελλειμματικό του οικογενειακό προϋπολογισμό. 


Υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις σας σε πρόσφατες συναντήσεις μας, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις σας για το θέμα «καμιά μετακίνηση χωρίς προηγούμενη δέσμευση της απαιτούμενης δαπάνης και την λήψη της προβλεπόμενης προκαταβολής», σας καλούμε για την άμεση, από την πλευρά σας, παρέμβαση, για τήρηση της νομιμότητας. 


Για εμάς, η συνέπεια λόγων και πράξεων αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση των διοικούντων προς τα στελέχη.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είστε σοβαροί?σε λίγες μέρες πάω σε δικαστήριο και ΄ήδη μου είπαν ότι προκαταβολή δεν παίζει....να πάω ή να πάρω ανναρωτική?....

Ανώνυμος είπε...

συναδελφε ουτε ευρω δεν δινουν, ειχα και εγω ενα και δεν πηρα ουτε ευρω