Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ποινικά αδικήματα βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις γελοιότητες για το πραξικόπημα

“Mε την σημερινή ανακυκλούμενη επαναφορά στην τρέχουσα επικαιρότητα του κλίματος του Νοεμβρίου 2011 το «ΒΗΜΑ» σαφώς επιδιώκει να επιβεβαιώσει αναδρομικά την τότε φημολογία για σχεδιαζόμενο «στρατιωτικό πραξικόπημα που δεν έγινε» και το οποίο – σύμφωνα με το δημοσίευμα – απετράπη τελικώς χάρη στην ευρείας κλίμακας αποστρατεία της τότε ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Ηγεσία, όμως, της οποίας κορυφαία στελέχη ανέλαβαν στη συνέχεια και εξακολουθούν να κατέχουν κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις πολιτικού ελέγχου των ΕΔ και μάλιστα με τη συναίνεση αυτών, που έναν (1) χρόνο πριν τους αποστράτευσαν !”, αναφέρει σε ανακοινωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.


​”Από τη στιγμή, που όλοι ανεξαιρέτως οι αρμόδιοι, που τότε και τώρα είχαν και έχουν την πολιτική και την επιχειρησιακή ευθύνη για τις ΕΔ διαψεύδουν, το ερώτημα είναι πού θα αναζητηθεί η αυθεντική δημοκρατική και τεκμηριωμένη απάντηση, εάν δεν υπάρξει τουλάχιστον παρέμβαση της Δικαιοσύνης;

​Η ελληνική κοινωνία δικαιούται να λάβει σαφείς, αξιόπιστες απαντήσεις. Αυτό ζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Διαφορετικά, ακόμα και οι πιθανότατες πολιτικές σκοπιμότητες, είτε για να εκβιαστεί ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός με το δίλημμα Σαμαράς ή τανκς, είτε για να εκβιαστούν οι ένστολοι να αποδεχθούν τις περικοπές του Μνημονίου, συνιστούν, με τον τρόπο που μεθοδεύονται, σοβαρότατα και επικίνδυνα ποινικά αδικήματα.

​Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συμφωνεί με αυτό που ήδη ειπώθηκε, ότι δεν υπάρχουν πραξικοπήματα …. «που δεν έγιναν». Εάν υπήρξαν σχέδια ή «σκέψεις», εφησυχασμός ή συγκάλυψη δεν δικαιολογείται. Εάν δεν υπήρξαν, όποιος τα εφευρίσκει παρανομεί επικίνδυνα. Σε μια συγκροτημένη και πραγματική δημοκρατία, ιδιαίτερα σε συνθήκες πολύπλευρης κρίσης, οι ΕΔ πράγματι έχουν καθήκον να διασφαλίζουν ή να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας, πάντα όμως, στο αυστηρό πλαίσιο τήρησης του Συντάγματος, δηλαδή της κατοχύρωσης και της διασφάλισης των ελευθεριών του ελληνικού λαού. Αυτούς τους στόχους και τις αξίες υπηρετεί σταθερά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ από όποια θέση ευθύνης, με ειλικρινή σεβασμό στην αξιοπρέπεια των στελεχών των ΕΔ, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις και σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απέναντι σε κινδυνολογικές μεθοδεύσεις, ο ελληνικός Λαός δεν πρόκειται να εκβιαστεί και να υποκύψει.”

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος του Συμβουλίου του Σωματείου μας τον κ.ΜΕΛΑ που με δική του πρωτοβουλία και κατόπιν πολλών ανακοινώσεων της ΠΕΑΛΣ καταφέραμε σήμερα και πληρωθήκαμε το 1ο μέρος των καθηγεσιών του Κ.Ε./ΠΟΡΟΣ. Χρήματα κυριολεκτικά χαμένα από τους περισσότερους Α/Ξ Καθηγητές.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος του Συμβουλίου του Σωματείου μας [ΠΕΑΛΣ] τον κ.ΜΕΛΑ που με δική του πρωτοβουλία και αγώνα καταφέραμε σήμερα και πληρωθήκαμε το 1ο μέρος των καθηγεσιών του Κ.Ε./ΠΟΡΟΣ. .Μπράβο κ. Μελα για το ενδιαφέρον που δείξατε ΚΑΙ για τα καθηγητικά. Τελικά ο ψήφος μας για να συμμετέχει ένας νέος αξιωματικός ΣΝΔ στο ΔΣ της ΠΕΑΛΣ βλέπουμε ότι έπιασε τόπο και δεν μιλώ μονο ως προς την συγκεκριμένη επιτυχία αλλα και σε πολλά αλλα θέματα που απασχολούν τους αξιωματικούς ΣΝΔ .
Ποιος μπορεί να παραβλέψει τον αγώνα μας μέσο του κ. ΜΕΛΑ κατα της άδικης -άνισης , απαράδεχτης διάταξης περί της ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ μεταξύ των ΣΝΔ και ΔΥΛΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ .Μπορεί η διάταξη να πέρασε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται και σύντομα θα έρθει η δικαίωση μας καθώς θα αγωνιστούμε ωστε να μην γινουν την τοποθέτησεις νέων Αξιωματικών ΣΝΔ από προϊστάμενοι σε κάποιο λιμεναρχείο , πλωτό σε θεσεις υφιστάμενων κατω απο των ΔΥΛΣ που υπηρετούσαν ως υπολιμενάρχες ,ύπαρχοι, β' μηχανικοί κ.λ.π.
Ποιος μπορεί να αγνοήσει τον αγώνα του κ. ΜΕΛΑ ωστε επιτέλους να βγουν μεταθέσεις σε Αξιωματικούς που υπηρετούν σε πλωτά με ορισμό αντικαταστάτη .
Ποιος μπορεί να παραβλέψει τον αγώνα του ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους μια ακαδημία Λ.Σ .
Ποιος μπορεί να παραβλέψει την αγωνία του και τη δράση του στο να συσπειρώσει όλους εμας ώστε να παρευρεθούν στις ένστολες διαμαρτυρίες ή και στις εκδηλώσεις της ΠΕΑΛΣ [συνέδριο-κοπη πιτας ].
Ποιος μπορεί να παραβλέψει τον αγώνα του κύριου ΜΕΛΑ για έχουν οι πλωτατζηδες μας σήμερα το σήμα του πλωτατζη στη στολη τους ενω αγώνα κανει και για ενα διακριτικό και στους παριστάμενους μηχανικούς των πλωτων .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΑ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΕΠΑΞΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΥΕΣΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ,ΜΕΣΟ ΕΣΑΣ ,ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ .

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μελά, αν θες να κερδίσεις την εκτίμηση των συναδέλφων σου, πρώτα απ' όλα να αλλάξεις στυλ γραφής, γιατί τα παραπάνω θυμίζουν Μαυρογιαλούρο στα χειρότερά του. Και δεύτερον, όταν γράφεις μηνύματα με "μπράβο" προς τον εαυτό σου, να φροντίζεις να μην έχουν όλα την ίδια i.p. address γιατί καρφώνεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Κε Μελά, αν θέλετε εξηγήστε μας τι σημαίνει αυτό γιατί δεν βγαίνει νόημα: "θα αγωνιστούμε ωστε να μην γινουν την τοποθέτησεις νέων Αξιωματικών ΣΝΔ από προϊστάμενοι σε κάποιο λιμεναρχείο , πλωτό σε θεσεις υφιστάμενων κατω απο των ΔΥΛΣ που υπηρετούσαν ως υπολιμενάρχες ,ύπαρχοι, β' μηχανικοί κ.λ.π."

Ανώνυμος είπε...

Από την πρεμούρα του να στείλει συγχαρητήρια στον εαυτό του, τα έβαλε σε λάθος topic!!!

Ανώνυμος είπε...

κ.Μελα μη δίνεις σημασία στα σχόλια που προσπαθούν να μειώσουν την προσπάθεια σου/μας , ΣΕ ΣΤΗΡΊΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ . Σου κάνουν επίθεση αυτοί που ενοχλήθηκαν απο το σχόλιο που αναφέρει οτι αντιδράς στο ΠΔ μεταθέσεων στο σημείο περί αρχαιότητας ΣΝΔ και ΔΥΛΣ και στο ότι ειναι απαράδεκτο ενας υποπλοίαρχος ΣΝΔ λιμενάρχης με ΔΥΛΣ υπολιμενάρχη να βρεθει ξαφνικα ο ΣΝΔ υπολιμεναρχης ΚΑΙ Ο δυλσ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗς .ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ Λ.Σ ΓΝΟΝΤΑΙ.....

Ανώνυμος είπε...

"ειναι απαράδεκτο ενας υποπλοίαρχος ΣΝΔ λιμενάρχης με ΔΥΛΣ υπολιμενάρχη να βρεθει ξαφνικα ο ΣΝΔ υπολιμεναρχης ΚΑΙ Ο δυλσ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗς"

Στη Σχολή σου θα έπρεπε να σε είχαν μάθει ότι όταν νομοθετείς δεν σε απασχολεί η περιπτωσιολογία, αλλά επιδιώκεις να εφαρμόσεις ότι είναι δίκαιο, ή ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Αν υπάρξει περίπτωση όπως την περιγράφεις, τότε ένας από τους δύο θα μετατεθεί, οπότε δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα. Τόσο απλό...

Εξάλλου, με τη λογική τη δικιά σου, πώς είναι δυνατόν Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος εκ ΣΔΥΛΣ Λιμενάρχης να γίνει ξαφνικά Υπολιμενάρχης του Ανθ/ρχου εκ ΣΝΔ που μόλις προήχθη σε Υποπλοίαρχο; Το σωστό λοιπόν είναι η αρχαιότητα να κρίνεται από τα χρόνια στο βαθμό και η προέλευση να μετρά μόνο όταν οι δύο αξκοί προήχθησαν το ίδιο έτος.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ,ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ , ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ . ΤΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΊΖΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΩΣ ΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ.....ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ .....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ .ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ..... ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΕ..... ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ......ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΑΙΝΌΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΩΣ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΟΡΘΙΑ Η ΠΕΑΛΣ .ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ , ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ??? ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΈΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ , ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ..... ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

... KAI KATI AKOMA, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Κος ΜΕΛΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚ ΔΥΛΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΨΗΣΤΗΡΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΑΛΣ Ε? Ε? Ε?

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε κύριε Μελά, χάθηκες; Σε ρωτάνε κάποια πράγματα, δεν θα απαντήσεις;

Ανώνυμος είπε...

"...Χρήματα κυριολεκτικά χαμένα από τους περισσότερους Α/Ξ Καθηγητές."

Η προσπάθεια εξαπάτησης φαίνεται μόνο και μόνο από αυτή την πρόταση. Όλοι ξέρουμε ότι μας χρωστάνε λεφτά ακόμα και για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, αλλά τα παίρνουμε αργά ή γρήγορα. Εγώ πήρα πρόσφατα χρήματα που μου οφείλανε επί 3 χρόνια. Εσύ για ποιό λογο δραματοποιείς την κατάσταση μιλώντας για "χαμένα χρήματα" όταν απλώς καθυστερήσανε λίγους μήνες;

Ανώνυμος είπε...

Γιατι μαλωνετε κυριοι? Αφου η μοναδικη διαφορα των ΣΝΔ με τους ΔΥΛΣ ειναι οτι οι ΣΝΔ εχουν βυσμα και για αυτο και μονο το λογο γινονται αξιωματικαρες... και μην πει κανενας για τα πτυχια γιατι ολοι ξερουμε τι πραγματικα γινεται...

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞ ΑΠΟ ΔΥΛΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ...ΗΡΕΜΉΣΤΕ ...ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΩΡΕΊΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΣΝΔ ΑΞ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ .ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΛΩΣΣΆ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ..ΗΡΕΜΗΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Ορεξη που εχετε καποιοι συναδελφοι να τρωγεστε μεταξυ σας... Το Λιμενικο παραπαιει,οι ζωες μας αλλαζουν καθημερινα,τα οικονομικα μας το ιδιο. Ζουμε μεσα στον φοβο... Αλλα καποιοι βρισκουν χρονο και για αλλα!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΟΛΑ ΣΕ Λ/Χ ΚΑΙ Α/Ξ ΣΝΔ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;

Ανώνυμος είπε...

Ουτε έχω δει και εγώ Α/Ξ από ΣΝΔ στα μέρη που έχω υπηρετησει όπως καστελλόριζο, φουρνους ,λέρο, ικαρια κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ !!! ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΝΑ ΤΡΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΡΑΦΕΙΟ Ο ΕΝΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ Α/Ξ από ΣΝΔ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ??

Ανώνυμος είπε...

αν σας βολεύει να λέτε έτσι για τους ΣΝΔ , μπράβο σας /...... ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΉΣΤΕ.........

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερο γελοιοποιείται όποιος δεν ξέρει πώς γράφεται η λέξη "ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ"

Ανώνυμος είπε...

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2012 5:42:00 π.μ.

Για να καταλάβω κύριε συνάδελφε. Τι ακριβώς θα κάνετε? Θα μας μειώσετε το μισθό? Θα μας μεταθέσετε σε άλλη υπηρεσία? Θα μας βάζετε βάρδια μόνο Σ/Κ εορτές και αργίες? Θα μας κάνετε ντα? Επειδή μετά από 1 ½ χρόνο σχολής σας έδωσαν σπαθί νομίζετε ότι γίνατε και Α/Ξ είστε μακρά νυχτωμένη. Και δεν το παίζω εγώ Α/Ξ με 9 μήνες σχολής ως ΥΠΑΞ. Το σύστημα του Λ.Σ. είναι για γελια από τους Λ/Φ Ως τους Α/Ξ. Έχετε αντιλήφθη ότι έχετε λιγότερο χρόνο εκπαίδευσης από της σχολές ΥΠΑΞ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΟΝ. Απλά στην περίπτωση σας αποδεικνύεται και βγάζεται τα εγωιστικά και κομπλεξικά συμπλέγματα που κρύβεται μέσα σας. Γιατί ένας άνθρωπος με γνώσης δεν θα είχε έπαρση έχοντας υπόψη τον τρόπο εισαγωγής (βύσμα) και χρόνο στρατικοποίησης. Το Λ.Σ. λειτουργεί λόγο του φιλότιμου και όχι της εκπαίδευσης τον στελεχών του.

Ανώνυμος είπε...

"Επειδή μετά από 1 ½ χρόνο σχολής..."

Ποιό 1½ χρόνο ρε συνάδελφε; Αν βγάλεις το εκπαιδευτικό ταξίδι, 6-7 μήνες είναι η εκπαίδευση. Αυτό δεν είναι Στρατιωτική Σχολή, ταχύρρυθμο σεμινάριο είναι...

Ανώνυμος είπε...

κύριοι συνάδελφοι, συγγνώμη αλλά έχετε μπερδευτεί. Για την άσκηση της "ναυτιλιακής πολιτικής" δεν χρειάζεται στρατιωτική εκπαίδευση! Και οι Αξιωματικάρες μας είναι για μεγάλα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΕΝΟΥΝ 9 ΜΗΝΕΣ , ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ 45 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ .ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ , ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΩ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΑΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ . ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΝΔ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Η ΚΑΙ ΛΦ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΕΝ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ .ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΣΝΔ . .ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΦ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΞ ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΛΦ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΥΠΑΞ .ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ -ΑΕΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ-ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΝΔ . ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΑΛΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ,ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΞ . Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΝΔ ΑΞ ΜΕ ΝΟ - ΟΙ- Τ ΑΞ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ .......ΆΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΝΔ ΑΞ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΙΣΌΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΞ.....ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΔΥΛΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ . ΟΙ ΣΝΔ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΩΝ .ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 50% ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ 50% ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ ....... ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΛΦ - 4 ΩΣ ΥΠΑΞ 4 ΩΣ ΑΞ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ [ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ]ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 5% ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ......ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ,ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ Λ/ΧΕΙΑ , ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΣΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΙΑ , ΝΥΧΙΑ 2 ΕΚΑΤΟΣΤΆ ΓΟΒΕΣ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ .....ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΛΦ ΚΑΙ ΥΠΑΞ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ .
ΑΥΤΑ ΟΛΑ ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΕΙ .

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, ως αξκός εκ ΣΔΥΛΣ δεν θα διαφωνήσω με αυτά που γράφεις, εκτός απο ένα: Αν ο καταληκτικός των υπαξκών είναι του Πλ/ρχη ή (για τους περισσότερους) του Υποπρχου, οι λιμενάρχες που σήμερα είναι Υποπλοίαρχοι εκ ΣΔΥΛΣ, θα ήταν Ανθστές, οπότε θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί στη θέση τους Αξκοί εκ ΣΝΔ. Είστε διατεθειμένοι οι ΣΝΔ να καλύπτετε στο εξής όλα τα λιμεναρχεία του Αιγαίου;

Ανώνυμος είπε...

"...ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΕΝΟΥΝ 9 ΜΗΝΕΣ..."

Αξκός ΣΝΔ που ξέρω, κατετάγη 29/11/2007. Αυτός δηλαδή έκανε μαθήματα μέχρι τέλη Αυγούστου;

Ανώνυμος είπε...

"ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΕΝΟΥΝ 9 ΜΗΝΕΣ"

Ενός απόφοιτου ΣΝΔ που ξέρω, η σειρά του κατατάχθηκε στις 29/11/2007. Μη μου πείς ότι αυτοί μείναν στη Σχολή 9 μήνες; Το εννιάμηνο φαντάζομαι θα ίσχυε αν κατατάσσοντο μαζί με τους ΠΝίτες τον Σεπτέμβριο.

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2012 6:48:00 π.μ.

Αγαπητέ συνάδελφε κάποιες παρατηρήσεις στο κείμενο σου.
1. Δεν θυμάμαι αν ποτέ είχα δει προκήρυξη που να λέει ότι χρειάζεσαι ένσημα για να μπεις στο σώμα. Την μονή φορά ήταν το 1999,αν θυμάμαι καλά, στους ΥΠ/ΑΞ. Και η δουλειά στον ιδιωτικό τομέα είναι μια εμπειρία που άλλοι την έχουν και άλλοι όχι. Δεν είναι θέμα σχολής.
2. Τα προσόντα τον συναδέλφων Λ/Φ η ΥΠ/ΑΞ δεν είναι απλά ίδια αλλά πολλές φορές και ανώτερα από αυτά τον Α/Ξ. Έχω συναντήσει ανθρώπους με μάστερ και ξένες γλώσσες, όπως και πολύ από εμάς.
3. Η σχολή το μόνο που υποδηλώνει, κατά την γνώμη μου, είναι το επίπεδο βύσματος. Θα μου πει κάποιος για όλους? Σίγουρα όχι. Αλλά η πλειοψηφία σίγουρα ναι. Και θαυμάζω τους ανθρώπους που το παραδέχονται και δεν κρύβονται.
4. Συμφωνώ στα υπόλοιπα που αναφέρεις. Έτσι είναι. Χρειαζόμαστε λιγότερες θέσεις ανώτατων. Όσο για τους βαθμούς και την νοοτροπία δεν το συζητάω. Έμενα ως Α/Ξ από ΥΠ/ΑΞ με αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση και όπως τους συμφέρει. Α/Ξ καριέρας για να μου προσάπτουν έφθινες και μπαλάκια και Α/Ξ κατωτέρου επιπέδου όταν υπάρχει κάτι που διεκδικώ. Το σε ποιο βαθμό θα φτάσω για να αποστρατευτώ ούτε που με απασχολεί. Να κάνω την δουλειά μου θέλω και την μάσα και τα κονε τα αφήνω για τους φωστήρες μας. Άλλωστε με την αρβύλα στο πόδι, άλλες στον πέμπτο με την γόβα, θα πεθάνουμε, χωρίς εφάπαξ και 300 ευρώ σύνταξη. Και μην ξεχνάς ότι το Λ.Σ. είναι στα χάλια του από την ηγεσία τον ΣΝΔ και όχι τον Λ/Φ.
5. Με της γυναίκες, συγγνώμη κυρίες μου, την πάτησε μακρά το Λ.Σ. η περισσότερες όταν βλέπουν λίγο χλιμιτζουροσαλιαριδες προϊσταμένους αρχίζουν καραμέλες για να μην κάνουν βάρδιες νύχτα, Σ/Κ να μην αναλαμβάνουν γραφεία και τέτοια. Βέβαια η κατάσταση έχει βελτιωθεί μιας και έγιναν τόσες πολλές που δεν μπορούν να της κρύψουν. Το πιο έξυπνο ήταν σε κάποιες σειρές Λ/Φ που είχαν ειδικότητες στρατού, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, οδηγούς κ.τ.λ. γιατί κατά τα άλλα έχουμε ισότητα. Και να αναφέρω εδώ την πυροσβεστική που της κόβουν στο πιτς φυτίλι. Ίδια αθλήματα για όλους. Πάρε το σάκο στην πλάτη και πήγαινε τον. Σε θέλω για πυροσβέστη όχι για μοντέλο. Εμείς τρίχες. Αν θελαν να της καθαρίσουν θα βάζανε ίδια με τους άντρες αθλητικά, άλλωστε ισότητα δεν έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

"ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΕΝΟΥΝ 9 ΜΗΝΕΣ..."

Αυτό στα χαρτιά. Θα ίσχυε μόνον αν οι Δόκιμοι του ΛΣ κατατάσσοντο τον Σεπτέμβριο, μαζί με τους ΠΝίτες. Στην πράξη όμως, οι περισσότερες σειρές κατατάσσοντο κατα τα τέλη Νοεμβρίου! Ενδεικτικά: 29/11/2007, 16/11/2006, 24/11 και 20/10/2003, 7/11 και 10/12/2002, και πάει λέγοντας.

Οπότε, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ δεν μιλάμε για 9 μήνες αλλά για πολύ λιγότερο...