Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΑΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σήμερα το πρωί έγινε στα γραφεία της ΕΑΑΝ η παρουσίαση των υποψηφίων για το νέο Δ.Σ, εν όψη των εκλογών της 25ης Νοεμβρίου 2012.

Όπως γνωρίζετε διεκδικώ την θέση του Προέδρου.

Σας επισυνάπτω επιστολή με το όραμα μου και τις θέσεις μου για μια σύγχρονη και αποτελεσματική ΕΑΑΝ.


Σας ευχαριστώ και ζητώ την ψήφο σας


Θεόδωρος Γερούκης

Αντιναύαρχος Π.Ν (ε.α)

Αντιπρόεδρος ΕΑΑΝ


Αθήνα 18 Νοεμβρίου, 2012



Αγαπητοί  Συνάδελφοι και Μέλη των Ορφανικών Οικογενειών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής


Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για  την πρόθεσή μου να διεκδικήσω με τη στήριξή σας, τη θέση του Προέδρου στις επικείμενες εκλογές της Ενώσεως Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), που θα διεξαχθούν την 25η Νοεμβρίου 2012.
Με τη δική σας στήριξη από το 2010 συμμετέχω ενεργά στην ΕΑΑΝ ως Αντιπρόεδρος.
Σε αυτό το χρονικό  διάστημα πιστεύω ότι συνέβαλα με το έργο μου στην επίλυση και ολοκλήρωση θεμάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΑΑΝ. Μεταξύ άλλων και στα εξής:

  • Ενδυνάμωση και ανανέωση, κατά το δυνατόντων δράσεων και ενεργειών της ΕΑΑΝ .
  • Προσεκτική οικονομική διαχείριση με διαφάνεια. Ανάρτηση της οικονομικής διαχείρισης στη «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» της ιστοσελίδα μας.
  • Δημιουργία και ολοκλήρωση σύγχρονου μητρώου των μελών.
  • Αύξηση των παροχών παραθερισμού ώστε να εξυπηρετούνται και οι συνάδελφοι που δεν έχουν δικαίωμα στο Θ.Α.Ν που αφορά κυρίως τα μέλη του Λ.Σ και τους Ανθυπασπιστές.
  • Δημιουργία δύο νέων παραρτημάτων της ΕΑΑΝ, Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη και ΒΔ Ελλάδος στην Κέρκυρα.
Δυστυχώς κάθε μέρα ανακύπτουν νέα θέματα τα οποία μας αφορούν  και τα οποία με την ενεργό συμμετοχή  και στήριξη σας πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να επιλυθούν.
Το όραμα  μου για την ΕΑΑΝ συνοψίζεται σε λίγες γραμμές:




 
Αγαπητοί Συνάδελφοι και  Μέλη των Ορφανικών Οικογενειών 
του Πολεμικού  Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
Διεκδικώ τη θέση του Προέδρου της Ένωσης και δεσμεύομαι απέναντί σας με τις ακόλουθες θέσεις.
  • Με τα νέα οικονομικά δεδομένα και κυρίως της μειώσεως των εσόδων, ο προϋπολογισμός της ΕΑΝΝπρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση.
  • Η διεκδίκηση για το συνταξιοδοτικό μας είναι αυτονόητη και επιτακτική. Ο τρόπος πρέπει να είναι δυναμικός και τεκμηριωμένος.
  • Θα δώσω έμφαση στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αποστράτων στα θέματα ιατρικής κάλυψης/νοσηλείας και φαρμακευτικής περίθαλψης. Είναι επιβεβλημένη η έστω και άτυπησυμμετοχή μέλους της ΕΑΑΝ σε συσκέψεις/ενημερώσεις στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ). Η εκπροσώπηση της ΕΑΑΝ, μέσω της ομάδας της πρόνοιας και σε συνεργασία μετο ΝΝΑ, απαιτεί βελτίωση και εκσυγχρονισμό.
  • Η διατήρηση και η βελτίωση της επικοινωνίας της ΕΑΑΝ με την ηγεσία του Π.Ν και του Λ.Σ είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μου. Είμαστε η ιστορία τους και η ΕΑΑΝ είναι τομέλλον τουςΘα με βρει απέναντι του όποιος προσπαθήσει να μας αποκόψει και να μας απομακρύνει από το Πολεμικό μας Ναυτικό και το Λιμενικό μας Σώμα.
  • Προτεραιότητα μου η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των αποστράτων και η απόκτηση ναυτικού φυλλαδίου.
  • Η μέχρι πρότινος αδυναμία επικοινωνία της ΕΑΑΝ με τα μέλη της ανά την επικράτεια έχει αρχίσει να αποκαθίσταται . Η επικοινωνία μεταξύ μας έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.Με την βοήθεια της τεχνολογίαςη οποία μας δίνει πολλές δυνατότητεςαλλά και με τους παραδοσιακούς τρόπους θα προσπαθήσω η ενημέρωση να είναι άμεση και αποτελεσματική.
  • Θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίαςόπου θα συμμετέχουν συνάδελφοι/μέλη που έχουν εξειδικευμένες ικανότητες και εμπειρία για την άμεση διερεύνηση του φλέγοντος θέματος του«κουρέματος» των διαθεσίμων της ΕΑΑΝ και την άμεση ανάληψη των απαιτούμενων δικαστικών διεκδικήσεων. Στο ίδιο πνεύμα θα συνδράμουν την ΕΑΑΝ στην διεκδίκηση του«κουρέματος» του ΜΤΝ και του ΕΚΟΕΜΝ.
  • Για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μετόχων/μερισματούχων η εκπροσώπηση της ΕΑΑΝ στο ΜΤΝ θα γίνεται από συναδέλφους καταλλήλων γνώσεων και η ενημέρωση τωνμελών της ΕΑΑΝ με τον προσφορότερο και γρηγορότερο τρόπο.
 
  • Το καταστατικό απαιτείται να τροποποιηθεί και να εκσυγχρονιστείΑυτό θα γίνει από ομάδα εργασίαςη οποία θα αποτελείται από μέλη του νέου Δ.Σ. και εκπροσώπους των άλλωνσυλλόγωνσυνδέσμων, ενώσεων που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο αποστράτων Π.Ν. και Λ.Σ. Με πρωτοβουλία της ΕΑΑΝ θα επιδιωχθεί σύγκληση και στενότερη συνεργασία σεσυναφείς ενέργειες με τις ΕΑΑ Στρατού και Αεροπορίας.
  • Προτεραιότητα μου είναι να θέσω ως θέματα: την καθιέρωση της επιστολικής και ηλεκτρονικής ψήφου στις προσεχείς εκλογές της ΕΑΑΝ, την σύνθεση του ΔΣ και τον χρόνο θητείαςτων μελών του.
  • Διατήρηση του ενιαίου ψηφοδελτίου στις εκλογές της ΕΑΑΝΔεν  εκπροσωπούμε κόμματα ούτε περνάμε την εκάστοτε κυβερνητική γραμμή όπως κατηγορούμεθαΟ καθένας απόεμάς έχει τα δικά του πιστεύω αλλά τα προβλήματα είναι κοινά.
  • Στο πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους λοιπούς φορείς των αποστράτων του Π.Ν και Λ.Σ-ΕΚΤ θα ζητήσω, εφόσον το επιθυμούν, να παρίστανται εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποιτους στις συνεδριάσεις του Δ.Στης ΕΑΑΝ χωρίς  δικαίωμα ψήφουοι οποίοι θα μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους και να ενημερώνουν τα μέλη τους.
  • Θα διεκδικήσω την συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΑΑΝ στον ΑΟΟΑ, που δεν υφίσταται σήμερα καθώς και συμμετοχή στο συμβούλιο του ΝΝΑ και του ΟΣΜΑΝ που είναι ανενεργή.
  • Επιδίωξη μου είναι η βελτίωση του περιοδικού μας «Θαλασσινοί Απόηχοι» και η μείωση των εξόδων έκδοσης και αποστολής του με ταυτόχρονη παρότρυνση των μελών-αποδεκτώννα το λαμβάνουν σε ηλεκτρονική μορφή.
  • Η έναρξη ανάρτησης αγγελιών στην ιστοσελίδα της ΕΑΝΝ για εθελοντική προσφορά -ζήτηση και αλληλοϋποστήριξη ( μαθήματα σε παιδιά και σε ενήλικεςφιλοξενίασυμβουλευτική,επαγγελματική υποστήριξη, διάθεση διαφόρων ειδών κ.α.). Προβολή στην ιστοσελίδα όσων εργάζονται και προσφέρουν εκπτώσεις στα μέλη της ΕΑΑΝ.
  • Δημιουργία γυναικείου τμήματος για εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Συγκέντρωση σε τακτά διαστήματα από τα μέλη αντικειμένων και τροφίμων προς πώληση και απόδοση τωνχρημάτων ως δωρεά κατά προτεραιότητα σε μέλη της ΕΑΑΝ που χρήζουν υποστήριξης.
  • Η εθελοντική εργασία τόσο στην πρόνοια όσο και στην καθημερινή λειτουργία της ΕΑΑΝ και των παραρτημάτων της μπορεί, σε αυτή την δύσκολη συγκυρίανα αναπτυχθεί στηνβάση της προσφοράς και αλληλεγγύης που παραδοσιακά μας χαρακτηρίζειμε την ενεργή συμμετοχή περισσοτέρων μελών.
 
  • Στόχος μου είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων και η καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθεί η δημιουργία και νέων παραρτημάτων τηςΕΑΑΝ.
  • Μετά την ολοκλήρωση του μητρώου και την έκδοση του νέου καταλόγου των μελών μας, στόχος μου είναι αυτό να λειτουργήσει ως μια ευέλικτη βάση δεδομένων που θααποσκοπεί στην άμεση και πολλυεπίπεδη εξυπηρέτηση των αναγκών των μελών της ΕΑΑΝ .
  • Στο πλαίσιο της διαφάνειας και ενημέρωσης οι αποφάσεις του ΔΣ θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΝ, πλην θεμάτων πρόνοιας μελών για λόγους προστασίας προσωπικώνδεδομένων.
  • Τέλος στόχος μου είναι η δημιουργία νομικού γραφείου για την κάλυψη και υποστήριξη της ΕΑΑΝ και των μελών της.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Μέλη των Ορφανικών Οικογενειών 
του Πολεμικού  Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
Όπως τόνισα από την αρχή, ο θεσμικός ρόλος της ΕΑΑΝ πρέπει να ενισχυθεί. Η αυξημένη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές και η σωστή εκπροσώπηση θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα έχουν τεράστια ιστορία και παραδόσεις τις οποίες ως απόστρατοι πρέπει να τις προασπίσουμε και να τις διαφυλάξουμε.
Ζητώ την υποστήριξή σας στις επικείμενες εκλογές.
Διεκδικώ τη θέση του Προέδρου στις εκλογές την 25ης Νοεμβρίου 2012 για μια πιο σύγχρονη και αποτελεσματική ΕΑΑΝ.
Σας ευχαριστώ εκ των  προτέρων για τον χρόνο σας και την στήριξη σας.

Θεόδωρος Γερούκης
Αντιναύαρχος Π.Ν (ε.α)
Αντιπρόεδρος ΕΑΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: