Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μειώσεις ειδικών μισθολογίων και ξεπάγωμα μισθολογικών προαγωγών & χρονοεπιδομάτων.

Χθες, 05-11-2012, εισήχθη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που αφορά την Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013 – 2016. Μεταξύ των άλλων ισοπεδωτικών μέτρων που εμπεριέχονται στο παραπάνω σχέδιο νόμου και κατακερματίζουν τους θεμέλιους λίθους της Ελληνικής Κοινωνίας, εμπεριέχονται και οι μειώσεις των ειδικών μισθολογίων.

Ειδικότερα, οι μειώσεις που προβλέπονται στους βασικούς μισθούς και στα χρονοεπίδομα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκινούν από το 3% και φτάνουν έως και το 20%. Επίσης, πέραν των προαναφερομένων, φέρεται ότι θα υποστούν και μείωση στη νυχτερινή αποζημίωση (από 2,93 € ανά ώρα σε 2,60 € ανά ώρα), στο επίδομα ειδικής απασχόλησης κατά 12%, στο επίδομα επιτελικής ευθύνης κατά 11%, στο επίδομα εξομάλυνσης κατά 11% και στο επίδομα ειδικών συνθηκών κατά 10%.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι μόνο μια κατηγορία υπέστη αύξηση στο βασικό μισθό και στο χρονοεπίδομά του κατά 5% (αυτοί που έχουν σήμερα βασικό μισθό Αστυφύλακα). Επισημαίνεται ότι το μισθολόγιο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ήδη υποστεί συνολικές μειώσεις περίπου 30% από το έτος 2010 έως σήμερα (πέραν των παραπάνω υπό ψήφιση μειώσεων που αναπτύσσω).

Τέλος, φως στο τούνελ φαίνεται να υπάρχει με το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και των χρονοεπιδομάτων, με βάση συγκεκριμένη διάταξη που εμπεριέχεται στο εν λόγω σχέδιο νόμου και συγκεκριμένα στην Παράγραφο Γ « ρυθμίσεις θεμάτων Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής ».



Λιώτσος Σπύρος

Αναπληρωτής γενικός γραμματέας

Ένωση Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: