Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κατά των βουλευτών που ψήφισαν τα μέτρα Λιμενικοί - Αστυνομικοί στο Ηράκλειο

του Θ. Περβολαράκη

«Είστε ανεπιθύμητοι στους χώρους εργασίας και δικαιοδοσίας μας». Αυτό σχεδιάζουν να πουν στους τοπικούς βουλευτές που υπερψήφισαν πριν από λίγες ημέρες το 3ο μνημόνιο οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και πιθανότατα οι πυροσβέστες οι οποίοι περιμένουν πρώτα τη συνεδρίαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου, οπότε θα τεθεί μεταξύ άλλων κι αυτό το θέμα, για να συνταχθούν με τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θανάσης Μπαλαμούτης και ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης Μενέλαος Δαφέρμος βρίσκονται σε επικοινωνία τα τελευταία 24ωρα και όπως μας είπαν σκοπεύουν να ανακοινώσουν την απόφασή τους αυτή σε συνέντευξη τύπου η οποία θα δοθεί τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των πυροσβεστών Απόλλωνας Φραγκιαδάκης μας δήλωσε ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης που είναι επικεφαλής θα αναφέρει ότι συμφωνεί με την πρόταση αυτή, όμως τονίζει ότι η απόφαση δεν είναι προσωπική και θα πρέπει να ληφθεί και από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της ένωσης των πυροσβεστών.

Ο κ. Δαφέρμος μιλώντας στην «Π» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα στελέχη του Λ.Σ ανατολικής Κρήτης είναι εξοργισμένα από την υπερψήφιση του μνημονίου 3 από τους τοπικούς βουλευτές, Ηρακλείου και Λασιθίου. Τα μέτρα που υπερψήφισαν είναι καταδικαστικά για εμάς. Τους κρίνουμε ανεπιθύμητους σε χώρους εργασίας και δικαιοδοσίας μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των αστυνομικών του Ηρακλείου κ. Μπαλαμούτης ο οποίος τόνισε ακόμη ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν οδηγούν στην εξαθλίωση όλους τους ένστολους.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει συμβούλιο των προεδρείων και των τριών Σωμάτων για να υπάρξει κοινή γραμμή στις μελλοντικές δράσεις που θα ληφθούν για το θέμα.

«Ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου ζητά από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Χρήστο Φωτόπουλο να κηρύξει ως ανεπιθύμητους τους τρεις βουλευτές πρώην αστυνομικούς Δ. Κυριαζίδη, Η. Βλαχογιάννη και Θ. Νταβλούρο (και οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ) οι οποίοι υπερψήφισαν το μνημόνιο. Σημειώνεται ότι ο κ. Κυριαζίδης διατηρεί το τίτλο του επίτιμου προέδρου της ΠΟΑΣΥ, ενώ και ο κ. Βλαχογιάννης κατέχει το ίδιο τιμητικό αξίωμα, πλην όμως για λογαριασμό της ΠΟΑΞΙΑ.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ηρακλειώτες αστυνομικοί αναφέρουν με νόημα ότι “ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά των άντρα”.

Στην επιστολή αναφέρεται:

“Οι μάσκες έπεσαν. Με έκπληξη όλοι οι συνάδελφοι παρακολουθήσαμε την ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων και το βροντερό “ΝΑΙ” το οποίο είπαν πρώην συνάδελφοί μας οι οποίοι δε συμμερίστηκαν την αγωνία μας για την εξαθλίωση που θα υποστούμε από εδώ και πέρα εμείς και οι οικογένειές μας, καθώς μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα λησμόνησαν από πού προήλθαν και ποιος τους στήριξε τόσα χρόνια για να πετύχουν την προσωπική τους προβολή. Εάν τόσα χρόνια δεν τους είχαμε στηρίξει σαν προέδρους στα ανώτερα όργανά μας (άραγε ποιος θα τους ήξερε;), θα είχαν καταφέρει να εκλεγούν βουλευτές κ. Πρόεδρε;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Απαιτούμε την άμεση διαγραφή από οποιοδήποτε τιμητικό αξίωμα που τους έχει απονεμηθεί από την ομοσπονδία μας και την κήρυξή τους ως ανεπιθύμητους. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κηρύσσει αυτούς τους κυρίους ανεπιθύμητους. Επίσης, σας δηλώνουμε ότι εάν αυτό το αίτημά μας δε γίνει δεκτό η ένωσή μας θα ζητήσει από τα μέλη της την άρση της εμπιστοσύνης στην ΠΟΑΣΥ. Γιατί όπως λέμε εμείς εδώ στην Κρήτη: ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα”.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και οι ανακοινώσεις των αστυνομικών της Ένωσης Δράμας και Κοζάνης. Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων χαρακτήρισε ήδη ως ανεπιθύμητους τους προαναφερθέντες βουλευτές τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι οι προαναφερθέντες με δόλιο τρόπο εξαπάτησαν την αστυνομία.
http://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: