Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση στον Υπουργό κ. Λοβέρδο...


Είμαι νέος λιμενικός με μόλις 11 χρόνια υπηρεσία και ήδη με 3 μεταθέσεις.

Ενώ είμαι πτυχιούχος ο βασικός μου μισθός είναι ίδιος με τον βασικό του δημοσίου υπαλλήλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ενώ εγώ εργάζομαι Νύκτες Σαββατοκύριακα Γιορτές κι Αργίες αμοίβομαι το ίδιο ή και λιγότερο απο τον Δημόσιο Υπάλληλο της Δευτέρας-Παρασκευής 08.00-15.00.

Ένας πτυχιούχος είναι πτυχιούχος και μία καθαρίστρια είναι καθαρίστρια ανεξαρτήτως Υπηρεσίας και Υπουργείου που υπηρετεί και ο μισθός του θα έπρεπε να είναι ο ίδιος και να μην μεταβάλλεται ανάλογα με το Υπουργείο που εργάζεται.

Για να μην μιλήσουμε και για τις υπερωρίες που παίρνουν ορισμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που εμείς δεν παίρνουμε.
Πως αμοίβονται άραγε τις νυκτερινές ώρες εργασίας τους οι Δημόσιοι Υπάλληλοι?
Τα Σαβατοκύριακα τους?
Τις αργίες τους?
Με ένα ξερό επίδομα εργασίας πέραν του πενθημέρου?
Αναρωτιόμαστε!!!

Γιατί αυτή η άδικη διάκριση μεταξύ των κρατικών σας υπαλλήλων?
Δεν λέμε ότι φταίτε εσείς προσωπικά αλλά θα φταίτε αν δεν διορθώσετε αυτήν την αδικία.

Μακάρι να μπορούσα να κάνω μετάταξη στον ΟΠΑΠ ως καθαριστής μέχρι τα 60 μου.
Σας χαρίζω και την πρόωρη σύνταξη.
Κι αν με αξιώσει ο Θεός και είμαι γερός μέχρι και τα 70 μου.

Διαβάστε συνάδελφοι την κοροϊδία.....

Καθαρίστριες και οδηγοί στον ΟΠΑΠ με αμοιβές 186.000 ευρώ τον χρόνο!!!



Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην εποχή της κρίσης, υπάλληλοι του κρατικού οργανισμού χωρίς πτυχία και μεταπτυχιακά παίρνουν μισθούς που θα ζήλευε ακόμα και ο πρωθυπουργός. ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, οι οποίοι προκαλούν ίλιγγο και θα τους ζήλευαν ακόμα και υπουργοί και βουλευτές, απολαμβάνουν μία καθαρίστρια, μία τηλεφωνήτρια και τρεις οδηγοί (στον Οργανισμό ονομάζονται «golden drivers 1, 2 και 3»), που εργάζονται στον ΟΠΑΠ, όπου το Δημόσιο κατέχει το 34% των μετοχών.

Τα «golden boys» και «girls» του Οργανισμού μπορεί να μην έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά, τα οποία όπως φαίνεται δεν είναι αναγκαία, απολαμβάνουν όμως ετήσιες αποδοχές που υπερβαίνουν ακόμα και τις 186.000 ευρώ, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των μισθωτών στον ίδιο τον Οργανισμό αλλά και στις περισσότερες ΔΕΚΟ έχει μισθό που δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Ομως οι υψηλές αποδοχές του «golden» προσωπικού του ΟΠΑΠ δεν σταματούν εδώ. Από τη λίστα που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ» και δημοσιεύει σήμερα αποδεικνύεται ότι αρκετοί υπάλληλοι που είναι απόφοιτοι Δημοτικού έχουν αποδοχές που κυμαίνονται μεταξύ 60.000-79.150 ευρώ. Επίσης, υπάλληλος απόφοιτος ΙΕΚ έχει αποδοχές 131.051 ευρώ, ενώ γενικός διευθυντής του οργανισμού έχει ετήσιο μισθό 226.000 ευρώ.

Οι μισθοί-μαμούθ δίνονται παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (του οποίου οι αποδοχές κυμαίνονται στα 140.000 ευρώ) έχει διαμηνύσει ότι θα περικοπούν οι υψηλές αποδοχές στους προέδρους και στους διευθύνοντες συμβούλους σε όλες τις ΔΕΚΟ και ότι οι ανώτατες αποδοχές τους δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 6.000 ευρώ ανά μήνα ή περίπου τις 84.000 ευρώ/έτος.

Οι εργαζόμενοι που απολαμβάνουν αυτές τις αποδοχές-πρόκληση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία έχουν προσληφθεί κυρίως την τελευταία 20ετία από το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις από τις «γαλάζιες» διοικήσεις τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια.

Οι τεράστιες αποδοχές στους «πατρικίους» του ΟΠΑΠ προκύπτουν από ένα περίεργο μαθηματικό σύστημα (αλγόριθμο), το οποίο τις υπολογίζει μαζί με τις υπερωρίες και τα μπόνους. Ετσι, για παράδειγμα, ο οδηγός που λαμβάνει 186.257 ευρώ τον χρόνο έχει ονομαστικό μηνιαίο μισθό μόλις 2.579 ευρώ, δηλαδή, 36.106 ευρώ τον χρόνο. Η διαφορά των 149.894 ευρώ προκύπτει από τον αλγόριθμο που λαμβάνει υπόψη τις υπερωρίες και τα έξτρα ετήσια επιδόματα. Μάλιστα, με τις προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις, κάθε υπάλληλος πληρωνόταν 22 ημέρες υπερωρίες τον μήνα, ανεξάρτητα εάν τις έκανε ή όχι.

Αναλυτικά, από τη μισθολογική λίστα-πρόκληση που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ» προκύπτει ότι :

Καθαρίστρια με 30 χρόνια προϋπηρεσία, έγγαμη, έχει ετήσιες αποδοχές 72.550 ευρώ ή 5.182 ευρώ τον μήνα.

Καθαρίστρια με έξι χρόνια προϋπηρεσία, άγαμη, έχει ετήσιες αποδοχές 60.033 ευρώ ή 4.288 ευρώ τον μήνα.
Τηλεφωνήτρια, με 20 χρόνια προϋπηρεσία, είχε το 2008 μικτές αποδοχές 76.514 ευρώ, δηλαδή 5.484 ευρώ τον μήνα.
Οδηγός (με το παρατσούκλι «golden driver 1»), με προϋπηρεσία 20 χρόνια, έγγαμος, έχει αποδοχές 186.257 τον χρόνο. Ο βασικός του μισθός είναι 2.579 ευρώ τον μήνα.
Οδηγός (με το παρατσούκλι «golden driver 2») με 20 χρόνια προϋπηρεσία, έγγαμος, έχει αποδοχές 101.000 ευρώ ή 7.214 ευρώ τον μήνα, ενώ
έτερος συνάδελφός του οδηγός (με το παρατσούκλι «golden driver 3»), με επίσης 20 χρόνια προϋπηρεσία, έχει μισθό 97.600 ευρώ τον χρόνο ή 6.971 ευρώ τον μήνα. Πλουσιοπάροχα αμείβει ο οργανισμός τρεις απλούς υπαλλήλους του, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Δημοτικού:
Υπάλληλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έγγαμος και με δύο παιδιά και 20 χρόνια προϋπηρεσία, έχει αποδοχές 79.160 ευρώ ή 5.654 τον μήνα.
Επίσης, άλλος υπάλληλος, με 13 χρόνια στη δουλειά, έχει αποδοχές 65.180 ευρώ και έτερος, με 10 χρόνια προϋπηρεσία, απολαμβάνει 60.500 ευρώ τον χρόνο.
Άλλος υπάλληλος, με προϋπηρεσία 20 ετών, έγγαμος και με δύο παιδιά, έχει ετήσιες αποδοχές 75.175 ευρώ. Επιπροσθέτως, άλλοι έξι υπάλληλοι απόφοιτοι Λυκείου απολαμβάνουν αποδοχές έως 114.271 ευρώ. Αναλυτικά:
Διευθυντής, με 35 χρόνια προϋπηρεσία, έχει ετήσιες αποδοχές 171.260 ευρώ.
Προϊστάμενος τμήματος, έγγαμος, με δύο παιδιά και 20 χρόνια προϋπηρεσία, έχει ετήσιες αποδοχές 114.271 ευρώ ή 8.162 ευρώ τον μήνα.
Υπάλληλος άγαμος, με μοναδικό προσόν μια ξένη γλώσσα και με 13 χρόνια προϋπηρεσία, έχει αποδοχές 48.500 ευρώ τον χρόνο, ενώ άλλος με ένα παιδί, με μια ξένη γλώσσα και μόλις τέσσερα χρόνια προϋπηρεσία, έχει αποδοχές 53.444 τον χρόνο η 3.817 ευρώ τον μήνα.
Υπάλληλος, με προϋπηρεσία 10 χρόνια, έγγαμος, απολαμβάνει 56.440 ευρώ τον χρόνο.
Εξίσου προκλητικές αμοιβές απολαμβάνουν και κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων, με προϋπηρεσία από τέσσερα έως και είκοσι χρόνια, οι οποίες κυμαίνονται από 62.000 ευρώ έως και 228.747 ευρώ. Αναλυτικά

Γενικός διευθυντής του Οργανισμού, με 30 χρόνια προϋπηρεσία και με ένα παιδί, έχει αποδοχές 228.747 ευρώ τον χρόνο ή 16.339 ευρώ τον μήνα.
Προϊστάμενος διεύθυνσης, έγγαμος, με δύο παιδιά, και 20 χρόνια προϋπηρεσία, έχει αποδοχές 144.310 ευρώ τον χρόνο ή 10.285 ευρώ τον μήνα.
Προϊστάμενος τμήματος, έγγαμος και με δύο παιδιά, μια ξένη γλώσσα και 20 χρόνια στη δουλειά έχει αποδοχές 121.910 ευρώ ή 8.708 ευρώ τον μήνα.
Υπάλληλος, με μια ξένη γλώσσα και τέσσερα χρόνια προϋπηρεσία, έχει αποδοχές 63.360 ευρώ τον χρόνο, ενώ άλλος υπάλληλος με μεταπτυχιακό και μια ξένη γλώσσα έχει ετήσιες απολαβές 61.975 ευρώ τον χρόνο.
Πηγή: Πρώτο Θέμα, 15/3/2009

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα να δω τι αλλεσ ερωτησεις θα κανουμε στο λοβερδο....μοιαζει με το παιδακι που λεει στη μαμα πως εκανε ζημια...
αξιοπρεπεια κυριοι ...ο λοβερδος περαστικος ειναι και σιγουρα τιποτε ποιο σπουδαιο απο εμας.ενας παραμυθατζης πολιτικαντης που καποιοι τον εβαλαν εκει που ειναι και τους χρωσταει......
τους δινετε αξια ετσι....
αστε τα περι σχολων και πδ και περι βαθμων και να μιλαμε μονο για την επιβιωση μας στα οικονομικα γιατι ερχονται δυσκολες στιγμεσ και μειωσεις πενθημερων -επιδωματων-συνταξεων-ασφαλιστικο-υγειονομικα θεματα.το λιμενικο ενα η πολλα κοματια θα επιβιωσει εμεις τι κανουμε.
ποεπλς - πεαλς και ενωση αποστρατων σε αυτα τα θεματα ενψθειτε γιατι σε 1 μηνα θα ειναι αργα.μιληστε σκληρα και ενωθειτε και με αλλες ενωσεις.
δεν υπαρχει αλλος χρονος ...μας κοιμιζουν και αυτοι δουλευουν υπογεια..........σε καθε σωμα - οπλο ριχνουν στο τραπεζι πολλα θεματα για να μας μπερδευοθν και να μην ξερουμε ακριβως τι γινεται και να μην προλααινουμε να αντιδρασουμε.......ξυπνατε ρεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λένε οι συνάδελφοι.
Υπάρχουν τεράστιες αδικίες εις βάρος μας και το μόνο που νοιάζει τον Υπουργό είναι ότι μπορούμε να βγούμε στα 50 μας σύνταξη.
Θα έπρεπε να ντρέπονται!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Ποιός ένστολος βγαίνει πρόωρα σε σύνταξη?
Μας δουλεύουν συνάδελφοι.
Μάλλον πρέπει να το ξανακοιτάξει ο κ Υπουργός.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό κάθε ένστολος εργαζεται 52 μέρες τον χρόνο έξτρα απο τον κάθε Δ.Υ.

Κάθε 10 χρόνια υπηρεσίας δηλαδη έχει δουλεψει 520 μέρες παραπάνω απο τον δημόσιο υπάλληλο με τον ίδιο χρόνο υπηρεσίας.

520 εργάσιμες μέρες τις καλύπτει ο δημόσιος υπαλληλος σε πάνω από 2χρόνια εργασίας.

365-
104(52*2)52σαββατοκυριακα-
11 διαφορες αργιες=
250 εργάσιμες ημέρες

Άρα ένστολος με 20 χρόνια υπηρεσία έχει εργαστεί πάνω από 4 χρόνια παραπάνω απο τον Δ.Υ με ίδια υπηρεσία.
Με 30 χρόνια υπηρεσία έχει εργαστεί πάνω από 6 χρόνια απο τον αντίστοιχο Δ.Υ.
..................................

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΝ ΕΙΣΕ Λ/Φ Υ/Ξ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΓΙ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ. ΟΠΩΣ ΕΣΕΙ ΕΙΣΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ.... ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

μπαίνω και εγώ στη συζήτηση και αφού βάλω στο τραπέζι το σχόλιο του συναδέλφου που προτιμά τα 24ωρα εχω να παραθεσω τα εξης

θυμαμαι οταν ημουν ακόμα ''μηνών'' στο σώμα μου γεννήθηκε η απορία γιατί οι συνάδελφοι που δούλευαν 24ωρα δούλευαν μια 24ωρη και έπερναν 2 ημέρες ανάπαυση
έτσι λοιπόν οι ''παλιοί'' που ξέρουν μόνο ότι ''συνηθίζεται'' και όχι ότι ''προβλέπεται'' μου απάντησαν :
ξύπνα νέο ... δευτέρα πρωι τρίτη απόγευμα τετάρτη νύχτα .... τα κάνεις και τα 3 8ωρα την δευτέρα και κάθεσαι τρίτη και τετάρτη .... έτσι λοιπόν με το σκεπτικό που ''φύτεψαν'' κάποιοι ύπουλα στα μυαλά των ''πεφωτισμένων'' παλιών ξανάρχιζε ο κύκλος την πέμπτη ..... πού να χωρέσει στο μυαλό του ''παλιού'' το μυστικό ότι η νύχτα θεωρείται εργασία της πέμπτης και έπρεπε να ξαναέρθει για δουλειά την παρασκευή για ... 8 ωρες να συμπληρώσει τις 32 ... χαρίζοντας όμως έτσι στο κράτος απλήρωτα 8ωρα

ετσι λοιπόν με το περιβόητο σύστημα 1-2 ... [δουλεύω μια 24ωρη κάθομαι 2] δουλεύεις χοντρικά 10 ημέρες το μήνα και κάθεσαι 20 σωστά ? δουλεύεις δηλαδή 10Χ24=240 ώρες το μήνα ενώ υποχρεούσαι να δουλεύεις 180
χαριζες δηλαδη
60 ωρες εργασιας το μηνα δηλαδη 720 ωρες το χρονο δηλαδη 720/8 = 90 ημέρες το χρόνο
αφου έκανες 10 24ωρες εκανες 10 νυχτερινά δηλαδη με το παλιο πλαφον των 6 χαριζες 4 το μήνα δηλαδη 48 το χρονο και με το νεο συστημα χαριζεις 2 το μηνα δηλαδη 24 το χρονο
οσο για τα πενθημερα μεσο όρο 8 το μηνα δηλαδή χάριζες 4 Χ 12 = 48 το χρόνο

βεβαια κάποιο θα ισχυριστούν ότι δουλεύεουν με σύστημα 1-3 .... για ψαξτε όμως σε ΟΟΟΟΛΗ την Ελλάδα να δείτε πως δουλεύει το μεγαλύτερο ποσοστό

αλλα ακόμα και με 1-3 να υπολογίσουμε εχουμε
1 εργασια και 3 αναπαυση = 4
30 ημερες / 4 = 7,5 βαρδιες ...... αρα 7,5 Χ 24ωρες = 180

βγαίνεις ίσα ίσα σαν αριθμητική μονάδα
αν υπολογίσεις όμως ποσα 8ωρα εργάζεσαι μέσα στα σαββατοκύριακα του μήνα θα δείς ότι δουλεύεις τουλάχιστον 6 πενθήμερα και πληρώνεσαι 4 αρα χαριζεις 2 πενθημερα το μηνα δηλαδη 2 Χ 12 = 24 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πενθημερα χαρισμενα το χρονο
νυχτερινα εχεις μεσο όρο 7.5 βαρδιες το μηνα δηλαδη τοσα χρονια με το πλαφον των 6 χαριζες 1,5 νυχτερινο το μηνα δηλαδη 18 το χρονο


απο αυτά συνάγεται ότι
με το σύστημα 1-2
χαρισμενα μεροκαματα 90 το χρονο αρα 2250 στα 25 χρονια, 2700 στα 30 και 3150 στα 30 χρονια
χαρισμένα νυχτερινα [με βαση το πλαφον των 6 μιας και το 8 ειναι προσφατο] 48 το χρονο αρα 1200 στα 25 χρονια, 1440 στα 30 χρονια, και 1680 στα 35 χρονια
χαρισμενα πενθημερα 48 το χρονο αρα αρα 1200 στα 25 χρονια, 1440 στα 30 χρονια, και 1680 στα 35 χρονια

με το σύστημα 1-3
χαρισμενα μεροκαματα 0
χαρισμενα νυχτερινα [με πλαφον 6 παλι] 18 το χρονο αρα 450 στα 25 χρονια, 540 στα 30 και 630 στα 35
χαρισμενα πενθημερα 24 το χρονο αρα 600 στα 25 χρονια, 720 στα 30 και 840 στα 35

αραγε να τα ξερουν αυτα νουμερα τα επιτελεία της κυβέρνησης ? ...... αμφιβάλλω ..... αλλα πως να τα ξερουν ... αφου εδω δεν τα ξερουμε οι πιο πολλοι απο εμας ..... χαρακτηριστικο παραδειγμα ο συναδελφος που στο σχολιο του μας ειπε να μην ζηταμε κυλιομενο 8ωρο σε 8-24 γιατι βγαινουν καλυτερα τα προβληματα της υπηρεσιας με κυλιομενες 24ωρες

σκεφτειτε λοιπον συναδελφοι τα προβληματα της υπηρεσιας και χαριστε τα λεφτα σας

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Γ.Σ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Μακάρι να εφαρμοστεί και σε εμάς το 8ωρο παντού.
Θα αναδειχτούν έτσι τα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό στις Υπηρεσίες πανελλαδικά και θα πάψει πλέον η κοροϊδία των ρεπό ,γιατί για κοροϊδία πρόκειται οταν δουλευεις 24ωρο και παίρνεις αδιάθετο -ρεπό και μετά πάλι στην δουλειά.

Όσο για τον συνάδελφο που είπε ότι για Λ/Φ και ΥΠΑΞ ζητούν αποφοιτους Λυκείου ,να του επισημάνω ότι και στο Δημόσιο το ίδιο απολυτήριο ζητούν αλλά μόλις τους παρουσιάσεις το πτυχίο σου παίρνεις το επίδομα πτυχιου και αλλάζεις και κλάδο και από ΔΕ γίνεσαι ΠΕ με ότι συνεπάγεται αυτό μισθολογικά και υπηρεσιακά.
Δεν είμαστε συνάδελφε οι ένστολοι, εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ Λ.Σ. ΘΑ ΔΕΙ 8-ΩΡΑ ΑΦΟΥ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Π.Κ. ...

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατηρηση...
Ακόμα και με το συστημα 1-3 χαριζουμε σε ένα κυκλο 4 εδβομάδων 1 οκτάωρο(σε 4 εβδ.δουλευουμε όλες τις μερες)δηλ.3 δβομαδες απο 48 ωρες και 1 24 περισευει 1 οκτάωρο αν υποθεσουμε οτι πρεπει να δουλευουμε 40 ώρες maximum... και ολα αυτά χωρις να υπολογισουμε τυχον αργιες ή διπλα ρεπο αν δουλευουμε 2 πενθήμερα