Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες πρόσληψης, μέσω ΑΣΕΠ, 100 επιστημόνων από την Ελληνική Αστυνομία, που θα στελεχώσουν ειδική υπηρεσία δίωξης της ΕΛ.ΑΣ. και οι οποίοι, εκτός των άλλων, αναμένεται να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του ολοένα αυξανόμενου ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, 35 από αυτούς θα είναι ειδικευμένοι σε θέματα Διαδικτύου και θα ριχτούν στην μάχη του περιορισμού της ηλεκτρονικής παραβατικότητας, όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Microsoft, με αφορμή την 4η «Ημέρα Καινοτομίας». Στο επίκεντρο της εκδήλωσης φέτος ήταν οι προοπτικές ενσωμάτωσης της καινοτομίας στην εκπαίδευση.
Όπως επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης...
δεκάδες εκατομμύρια ευρώ «ξεπλένονται» κάθε χρόνο στην Ελλάδα μέσω Διαδικτύου και πρόσθεσε ότι σήμερα στα ελληνικά δικαστήρια εκκρεμούν παραπάνω από 1.000 φάκελοι με ανεξιχνίαστες υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι οποίες πρόκειται να παραγραφούν, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. δεν διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, που θα τις αναλύσει.
Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοίδης προανήγγειλε το «άνοιγμα» των Σωμάτων Ασφαλείας στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης του Ίντερνετ, προκείμενου αυτά να αποκαταστήσουν τη σχέση τους με τον πολίτη, που «τον τελευταίο καιρό νοσεί», όπως υποστήριξε.
Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, που παρευρέθηκε επίσης στην εκδήλωση, κατέδειξε την ανάγκη εισαγωγής των νέων τεχνολογιών στα σχολεία αναφέροντας δράσεις του υπουργείου, που στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη αξιολόγησης -εσωτερικής και εξωτερικής- των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Όπως είπε, σήμερα αξιολογούνται μόνο πέντε από τα 250 και πλέον εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και στόχος του υπουργείου είναι να ανεβάσει τον αριθμό τους στα 150. Επιπλέον, η κ. Διαμαντοπούλου, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις διατάξεις του νόμου της Μαριέττας Γιαννάκου περί αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υπογράμμισε ότι κανένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν θα μπαίνει σε προγράμματα χρηματοδότησης αν δεν δέχεται πρώτα να αξιολογηθεί.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζήδακης, ο οποίος επέκρινε την στάση αρκετών ερευνητικών και εκπαιδευτικών κέντρων της χώρας που όπως είπε «καταβροχθίζουν» τους πόρους, αντί να τους αξιοποιούν.
«Πρέπει επιτέλους να δούμε που πάνε τα χρήματα, με τα οποία χρηματοδοτούνται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΛΑΧΟΥ
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου