Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Σωτήρια παρέμβαση του Λιμενικού στην Λέσβο...

Σωτήρια αποδείχθηκε η παρέμβαση του Λιμενικού για 21 λαθρομετανάστες χθες τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Mήθυμνας. H βάρκα που τους μετέφερε
άρχισε να μπάζει νερά, όταν ο 29χρονος Τούρκος διακινητής, ο οποίος ήταν επίσης μέσα στη βάρκα, την τρύπησε με μαχαίρι.
Για καλή τους τύχη το Λιμενικό πρόλαβε την τελευταία στιγμή και τους εντόπισε και τους έσωσε, λίγο πριν βυθιστεί η βάρκα τους. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί στο Nοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις O Τούρκος διακινητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ανακριτικό του Λιμεναρχείου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξάλλου, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο με εκατοντάδες λαθρομετανάστες που έχουν συρρεύσει στα τουρκικά παράλια, απ’ όπου περιμένουν να μεταφερθούν στη χώρα μας.
Επίσης έχει γίνει αναφορά στον αθηναϊκό τύπο για σχετική ενημέρωση του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής, ο οποίος είχε επισκεφτεί στις αρχές του μήνα την Αθήνα συνοδευόμενος από Τουρκική αντιπροσωπεία, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιου Μπούσιου. Στην ίδια συνάντηση ήταν παρών και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός επέδειξε στον Αρχηγό της Τουρκικής Ακτοφυλακής καταγεγραμμένο οπτικό υλικό, που έδειχνε την έλευση παράνομων μεταναστών στην Λέσβο υπό τη συνοδεία περιπολικών σκαφών της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: