Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Περί αξιοκρατικών μεταθέσεων...

αναδημοσίευση email συναδέλφου στο πειρατικό

Αγαπητέ πειρατικέ

Ακούσαμε πάλι τον κ. Υπουργό μας, να υπόσχεται με ευκολία δίκαιες μεταθέσεις κλπ όπως το ακούμε από τον κάθε έναν που περνά από αυτή την θέση, αλλά πάντα άλλα βλέπουμε να γίνονται πράξη.

Δεν αντιλαμβάνεται κανείς οτι αυτά είναι ωραία λόγια για να χρυσώσουν το χάπι που θα μας σερβίρουν σε δύο μήνες.

Είναι αντιληπτό οτι για να παρουσιάσουν έργο, αφού δεν θα έχουν κάνει τίποτα, αφού δεν υπάρχει φράγκο τσακιστό, θα περάσουν στον κόσμο, οτι επιτέλους επανδρώθηκαν τα νησιά και οτι αυτή η κυβέρνηση δεν μασάει τα λόγια της....κλπ κλπ.

Φυσικά, ούτε μόρια είδαμε, ούτε τίποτα άλλο είδαμε, αλλά μας προετοιμάζουν καταλλήλως για αυτό που θα συμβεί.

Και δεν στεναχωριέμαι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί στο τέλος θα την πληρώσουν πάλι οι Λιμενοφύλακες, με πρώτους και καλύτερους τους ανύπαντρους, ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ και ας έχω υπηρετήσει σε παραμεθόριο και σε πλωτό.

Έχω βλέπετε, το άσχημο προηγούμενο, να κατάγομαι από την Μακεδονία, η οποία είναι πάντα "υπεράριθμη" και που θα πρέπει να την πληρώνει πάντα για να σώζονται κάποιοι άλλοι.

Και το ξέρω καλά οτι κανείς που έχει 20 και 30 χρόνια συνεχούς υπηρέτησης στις Λιμενικές Αρχές της Μακεδονίας, δεν θα μετακινηθεί, αλλά την νύφη θα την πληρώσουν, πάλι κάποιοι σαν εμένα. Αυτοί βλέπετε, έχουν υποχρεώσεις και οικογένειες, ενώ εγώ και πολλοί ακόμα, πρέπει να τρέχουμε μιά ζωή στα νησάκια.

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ πρέπει να ονομαστεί αυτή η πολιτική ή καλύτερα η τιμωρία των Λιμενοφυλάκων.

Και μην πεί κανείς οτι αυτά τελειώσανε και ανήκουν στο παρελθόν, γιατί έμαθα οτι ο Υπουργός έβαλε κάποιους να βγάλουν τα μόρια με το χέρι γιατί δεν έχουν λεφτά ούτε ν' αγοράσουν ένα λογισμικό. Ενώ και την άλλη φορά με το λογισμικό είχαν γίνει όλα λάθος, φανταστείτε τώρα τί έχει να γίνει!!!!!!!! Θα πέσει πολύ γέλιο στην όλη υπόθεση, αλλά δυστυχώς εγώ θα γελάω μακριά από το σπίτι μου. Και οι συνδικαλιστές μας που έχω την τιμή να γνωρίζω αρκετούς, μας διαβεβαιώνουν οτι όλα θα γίνουν όπως πρέπει.......από πότε που πήραν θέση δίπλα στον Υπουργό και του κάνουν αβάντα στην πολιτική του;;;;; Πόσες μεταθέσεις έγιναν από τις εκλογές και μετά;;;;; Είναι νόμιμες;;;;; Ακούσαμε πολλές δικαιολογίες για το οτι έπρεπε να γίνουν και μέσα από το πειρατικό, αλλά εγώ ρωτάω είναι νόμιμες;;;;; Έπρεπε να γίνει επανάσταση από τους συνδικαλιστές, αλλά τίποτα!!!!!! Όπως, επανάσταση έπρεπε να γίνει και με τα φαρμακεία, γιατρούς, οδοιπορικά και τα άλλα σημαντικά ζητήματα, που μας έχουν φέρει σε απόγνωση.

Δεν μιλώ για τα Υπηρεσιακά χάλια, γιατί αυτά όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν και δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου να πληρώνω εγώ επειδή κάποιοι άλλοι στο παρελθόν δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. Μήπως τα δικαιώματα του κατώτερου προσωπικού, έπρεπε να ακούγονται και να λαμβάνονται υπόψη περισσότερο;;;; Ακούγαμε πολλά εδώ στον Βορρά για ένα σωματείο Λιμενοφυλάκων, αλλά τώρα πλέον τίποτα. Κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία!!!! Αλλά και αυτό δεν χρειάζεται. Τόσα ψηφοδέλτια είχαν στον Πειραιά στις εκλογές του Σωματείου.......γιατί 'ένα από αυτά να μην είναι για τα δικαιώματα των Λιμενοφυλάκων;;;; Τόσο κακό είναι;;; Όχι τίποτα άλλο, αλλά μήπως δούμε και καμιά άσπρη ημέρα. Με ενοχλέι που σε αυτό το Σώμα, κάποιοι νομίζουν οτι έχουν περισσότερα δικαιώματα από κάποιους άλλους.......μήπως αυτό συμβαίνει, επειδή έτυχε να έχουν μόνιμη κατοικία πιο νότια από εμάς;;;

Τί να κάνω όμως;;; Ελπίζω στην ουτοπία των "δίκαιων" μεταθέσεων αλλά για καλό και κακό ετοιμάζομαι να βρώ και κανέναν καλό δικηγόρο!!!!!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

(ένας λιμενοφύλακας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ζούμε με ψευδαισθήσεις.... οι μεταθέσεις θα γίνουν με τον ίδιο "αξιοκρατικό" τρόπο που γίνονται εδω και χρόνια.... το ίδιο θα γίνει και με τις τοποθετήσεις των Λ/Φ από τη Σχολή... Τα τηλέφωνα έχουν ήδη πέσει και για τους μεν και για τους δε, τόσο για τις Υπηρεσίες όσο και για τα γραφεία που επιθυμούν να τοποθετηθούν.....