Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Επισκόπηση Τύπου Παρασκευής 05/03/2010

Με τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα που θα ψηφίσει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής, την εφαρμογή τους και στον ιδιωτικό τομέα, τις διαφωνίες στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ το μπαράζ των κινητοποιήσεων, την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Γερμανία ασχολούνται σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα!... πήρε φόρα ο Ολι Ρεν και ζητά. Κύμα φυγής από τις ΔΕΚΟ. Γερμανοί βουλευτές καλούν την Ελλάδα να πουλήσει... νησιά!

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Εμφύλιος πόλεμος σε κυβέρνηση και κόμμα. Σοβαρό έλλειμμα πειθαρχίας και συνέπειας των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τα οικονομικά μέτρα».

* Η ΑΥΓΗ: «Στη γωνία η κυβέρνηση. Η Κομισιόν προαναγγέλλει ψαλίδι στους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα».

* ΑΥΡΙΑΝΗ: «Μας ζητάνε την Ακρόπολη και την Κέρκυρα οι Γερμανοί!!! Για να «βοηθήσουν» τη χώρα που κατέστρεψαν και κατάκλεψαν στην Κατοχή. Εφαρμογή των σκληρών μέτρων και στον ιδιωτικό τομέα ζητάει ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν».

* ΤΟ ΒΗΜΑ: «Ντόμινο μείωσης μισθών και στις επιχειρήσεις. Συστάσεις από Βρυξέλλες-κινούνται οι εργοδότες».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Οι δρόμοι της οργής. Μεγάλες κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Νέα Δημοκρατία Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα».

* ΕΘΝΟΣ: «Ιδού τα μέτρα. Ιδού οι κερδοσκόποι. Μήνυμα του πρωθυπουργού προς Γερμανούς και Ε.Ε. Κρίσιμο ραντεβού σήμερα με την Μέρκελ».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Προανήγγειλε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πουλήστε μας τα νησιά και την Ακρόπολη να σας βοηθήσουμε».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα μέτρα διαλύουν το ΠΑΣΟΚ. Μπάχαλο στη Βουλή. Μια τροπολογία παρ΄ολίγον να... ρίξει την κυβέρνηση».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Πρώτη έκρηξη. Απάντηση με απεργιακό κύμα στις περικοπές μισθών και δώρων».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τρισέ: Δεν είναι λύση το ΔΝΤ Σήμερα οι κρίσιμες συναντήσεις Παπανδρέου με Μέρκελ και Γιούνκερ».

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Πουλήστε την Ακρόπολη. Νέο παραλήρημα των Γερμανών μία ημέρα πριν από το ταξίδι Παπανδρέου στο Βερολίνο. Βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού και μεγάλη μερίδα του Τύπου συνεχίζουν την αήθη επίθεση και προτρέπουν να βγάλουμε στο σφυρί το μνημείο και τα νησιά μας».

* ΤΑ ΝΕΑ: «Μας κλέβουν. Οργιο κερδοσκοπίας στα καύσιμα. Κέρδισαν 5.000.000 ευρώ μόνο μέσα σε μία ημέρα. Απεργιακά Μποφόρ».

* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Ανοίγουμε τον φάκελο της διαφθοράς! Πρώτα πιάτα: Αγροτική, Ολυμπιακή».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΠΑΜΕ: Απεργία σήμερα. Ολοι στις 10 το πρωΐ στο Σύνταγμα. Συγκεντρώσεις σε 59 πόλεις της χώρας. Πάρτε πίσω τα άγρια μέτρα που ρημάζουν τη ζωή μας. Κλιμακώνουμε τη Δευτέρα 8 του Μάρτη με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: