Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ξέμειναν και από ξίφη...ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΩΡΗ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ..

Η λιτότητα «έφαγε» ακόμα και το ξίφος αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος! «Τα τελευταία χρόνια λόγω μη τελεσφόρησης των σχετικών διαδικασιών και του περιορισμού των πιστώσεων δεν ήταν δυνατή η προμήθεια του απαιτούμενου αριθμού ξιφών προς κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών», αναγνώρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Β’ Πειραιά του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη. Όπως σημείωνε στην ερώτησή του ο κ. Ανατολάκης, χωρίς το προβλεπόμενο ξίφος έχουν μείνει αξιωματικοί του Λιμενικού, που προέρχονται από τους βαθμούς των υπαξιωματικών, ενώ υπάρχουν και ανώτεροι αξιωματικοί στο βαθμό του πλωτάρχη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΔΥΛΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΝΔ!!! ΑΥΤΑ... ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Ποιός είπε να παραιτηθείτε από ότι σας διαχωρίζει από εμάς...Αυτό κατάλαβες εσύ από τον τίτλο???
Μάλλον δεν την ξέρεις την παροιμία...
Αυτό που λέμε στον τίτλο είναι ότι αυτήν την στιγμή στο Σώμα και στο προσωπικό του υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις ουσίας που πρέπει να καλυφθούν άμεσα και κάποιοι έκαναν θέμα την έλλειψη που υπάρχει σε ξίφη...

Εσύ βέβαια μπορείς να διαφωνείς και να θεωρείς το ξίφος σου υψίστης σημασίας και όλα τα άλλα θέματα και ελλείψεις δευτερεύουσας σημασίας...
Η άποψη σου είναι σεβαστή και δεν υπάρχει λόγος να ρθούμε σε αντιπαράθεση...
Τά πάντα σε αυτή την ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων και προσωπικής αντίληψης των πραγμάτων...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Από αναζήτηση στο GOOGLE
Όλα τα 'χε η Μαριωρή, ο φερετζές τής έλειπε

Ως γνωστόν, αυτή η παροιμία σημαίνει ότι κάποιος ασχολείται με επουσιώδη πράγματα, ενώ στερείται βασικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Το ξίφος είναι εξάρτημα της στολής άρα και σημαντικό!!!!! Επειδή δηλαδή υπάρχουν ελλείψεις παντού συμφωνείτε να βγούμε έξω χωρίς παντελόνι; Αστοχη η παροιμία σας.....

Ανώνυμος είπε...

Από τις 2 "πλευρές" που αντιμάχονται στο παρόν τόπικ με τα σχόλιά τους και οι 2 έχουν λάθος:

1) Αγαπητέ εκ ΣΝΔ συνάδελφε, τα ξίφη χορηγούνται κανονικότατα στους γαλαζοαίματους ομοίους σου. Αυτοί που παράτυπα τα στερούνται, είναι οι "ταπεινοί" εκ ΣΔΥΛΣ προερχόμενοι. Άρα, τα καταγγελλόμενα από τον βουλευτή τονίζουν τον διαχωρισμό ΣΝΔ-ΣΔΥΛΣ, οπότε θα έπρεπε η επερώτηση να σας δυσαρεστεί.

2) Αγαπητοί Ακτοφύλακες, μέσα από χιλιάδες σχόλια, επερωτήσεις, άρθρα, κλπ κλπ για τα οικονομικά προβλήματα που μας αφανίζουν όλους, έγινε και 1 επερώτηση για τα ξίφη. Από πού φάνηκε ότι ο επερωτών θέτει σε 1η προτεραιότητα το εν λόγω θέμα; Ή μήπως πιστεύετε ότι πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με το οικονομικό και να παραιτηθούμε από οτιδήποτε άλλο επειδή είναι δευτερεύον; Εγώ προσωπικά είμαι αξκός ΣΔΥΛΣ, δεν μου έχει χορηγηθεί ξίφος, αυτό με ενοχλεί, αλλά είναι αυτή τη στιγμή μικρής σπουδαιότητας θέμα για μένα. Αλλά αν μια φορά στο τόσο το θέτω, γιατί θα έπρεπε να με καθιστά γραφικό ή μειωμένης νοημοσύνης;

Συγνώμη που θα το πώ, αλλά με αυτό το σχόλιό σας δείχνετε ότι ακολουθείτε τις μεθόδους των συνδικαλιστών που κατηγορείτε.

(Θα παρακαλέσω η τυχόν απάντησή σας να επικεντρωθεί στην ουσία και να μην αναλωθείτε σε δικολαβίστικα τρυκ)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Η ουσία για εμάς (χωρίς δικολαβίστικα τρυκ)είναι η εξής...

Σαφώς και το ξίφος είναι σημαντικό ως κομμάτι της στολής μας...
Δεν το αμφισβητήσαμε αυτό,αλλά όπως κι εσύ λες αγαπητέ Συνάδελφε είναι δευτερεύον...
Όπως επίσης ουδέποτε χαρακτηρίσαμε κανέναν γραφικό ή μειωμένης νοημοσύνης επειδή ζήτησε αυτό που δικαιωματικά αξίζει;

Η κριτική μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η έλλειψη του ξίφους δεν δυσχαιρένει την ικανότητα σου να ανταποκρίνεσαι στα καθημερινά σου καθήκοντα που σου έχει αναθέσει η χώρα ως ένστολος του Λ.Σ...
Από την άλλη όμως η ελλειπής π.χ. συντήρηση των επιχειρησιακών μέσων του Σώματος μας δυσχαιρένουν την ανταπόκριση μας στα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί...
Γι αυτό λέμε ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Ακτοφύλακες, με καλύπτετε πλήρως και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Η αρχική μου αντίδραση προέκυψε κυρίως από αυτό που γράψατε: "...στο Σώμα και στο προσωπικό του υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις ουσίας που πρέπει να καλυφθούν άμεσα και κάποιοι έκαναν θέμα την έλλειψη που υπάρχει σε ξίφη..."

Είναι σαν να λέτε ότι επειδή υπάρχουν τα άλλα προβλήματα δεν θα έπρεπε να τεθεί ΚΑΘΟΛΟΥ το θέμα των ξιφών. Και επαναλαμβάνω: μετά από ΧΙΛΙΑΔΕΣ αναφορές για τα ουσιαστικά προβλήματά μας, έγινε ΜΙΑ αναφορά στο επουσιώδες θέμα των ξιφών. Εκτιμώ ότι το να σπεύσετε να το απαξιώσετε χρησιμοποιώντας την ειρωνία ήταν άτοπο. Αν απλά επισημαίνατε ότι το θέμα, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι ήσσονος σημασίας, δεν θα αντιδρούσα καθόλου.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Δεν υπήρχε καμμία ειρωνεία αγαπητέ Συνάδελφε...Γι αυτό και προσθέσαμε με νεότερο σχόλιο την ερμηνεία της παροιμίας ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια παρεξηγήσεως...

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ σωστά.
Να πούμε όμως ότι ξίφη δεν χορηγούνται (μόνο σε α/ξ από ΔΥΛΣ) από το 2004, ενώ η "κρίση" ξεκίνησε το 2009. Επίσης σε α/ξ ΣΝΔ, (Τ) κτλ χορηγούνται κανονικά ακόμα και σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

Δώστε ξίφη στο λαό......για να ψήνουν κοκορέτσια, κοντοσούβλια......έτσι κι αλλιώς για τίποτα άλλο δεν είστε γαλαζοαίματοι και μη.......ΞΙΦΟΛΑΤΡΕΣ ΕΕ ΞΙΦΟΛΑΤΡΕΣ για φρου φρου κι αρώματα είστε μόνο.

Ανώνυμος είπε...

κοιτα με τι ασχολουντε οι λιμενικοι......μπραβο σε ολους....ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Τα τσιγκακια στους πλωταζηδες θα τα χορηγήσουν ή θα τα αγοράσουμε κι αυτα?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΨΩΜΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΙΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΥΛΣ ΠΗΡΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑΥΑΡΧΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Η Υπηρεσία θα έπρεπε να διαθέτη μαζί με το ξίφος και έναν καθρέπτη,εξάρτημα είναι και αυτό για τους περισσότερους άρα και σημαντικότερο !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ta ksifoi ine gia toys snd pio aparetita logo simetoxis toys se teletes.ta tsigagia plitatzidon tha ta dosei malon h peals stoys aksiomatikous.giti pigan sto ergostasio kapioi plotatzides me ena tipo aapo tin peals

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες ερωτήσεις υποβαλλουν στο Κοινοβούλιο οι βουλευτες ... και μετά περιμενουμε να ανακοινωθει η χάραξη της ΑΟΖ, να ανακοινώσουν οτι θα προκυρηξουν διαγωνισμο για εκμεταλλευση του φυσικου πλουτου της χωρας ωστε να ληξει εδω και τωρα η παρακμη και οι άκαρπες εξοντωτικες θυσίες που υποβαλλονται οι περισσοτεροι Ελληνες.
Τι σπαθιά και παπαριές ρωτανε;;
Πάντως ειναι ενα πολυ καλό θεμα για να αποδείξω ακόμα μια φορά τι κακοδιαχείριση και σπατάλη υπάρχει μέσω κρίσης.
Αρχικά θα πρέπει να συμφωνήσουμε οτι απο την στιγμή που διανυούμε την χειροτερη περιοδο των τελευταιων 70 ετων οσο αφορα στην οικονομικη κατασταση του κρατους και δεδομενο οτι αφου τα πραγματα στη χωρα ειναι ηδη τραγικα δεν θα επρεπε καν να τιθεται ενα τετοιο θεμα στη Βουλη χωρίς ο βουλευτης που υπεβαλλε το ερωτημα να έχει και μια λυση να προτείνει.
Οταν δεν υπαρχουν κονδυλια για επισκευη των πλωτων , των οχηματων και των αλλων υπηρεσιακων μεσων, οταν δεν υπαρχουν κονδυλια για αγορά γραφικης υλης , οταν δεν υπαρχουν κονδυλια για πληρωμη οφειλομενων οδοιπορικων προηγουμενων ετων καθως και οταν σχεδον ολοι μας πληρωνουμε απο την τσεπη μας την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη , τις στολες μας αλλα και αρκετοι τον εξοπλισμο και τις εξαρτησεις μας, τότε ειναι τουλαχιστον προσβλητικο να γινεται θεμα στη Βουλη και να αναρταται σε εφημερίδα η μη χορήγηση ξιφων στους ΑΞ.
Η Λυση για το θεμα των ξιφών ειναι μια και ειναι η πλεον συμφερουσα!
Να παραδίδονται τα ξιφη των ΑΞ που αποστρατευονται στις Υπηρεσιες τους και να συγκεντρωνονται στο ΚΕΦ/ΛΣ και να κατανείμονται σε ολες ανα την Ελλαδα Υπηρεσίες. Να χορηγουνται στις υπηρεσίες τα μισά απο οσες ειναι οι οργανικες θεσεις ΑΞ αφου ειναι γνωστο οτι 1-2 ΑΞ φορανε καλή στολή σε επισημες εκδηλωσεις,εθνικές εορτες κλπ. Τα ξιφη θα αποθηκευονται στη αποθηκη οπλισμου της υπηρεσίας , θα παραδίδονται με πρωτοκολλο παραδοσης παραλαβης μια μερα πριν την εκδηλωση και θα επιστρεφονται μετα το περας της εκδηλωσης στην αποθηκη.
Η Λυση ειναι ρεαλιστική και δεν χρειαζεται εξτρα δαπανη χρηματων. Σε περιπτωση που το Υπουργειο αποφασισει να αγορασει ξιφη, μπορει να παρει μικρο αριθμο και να τα μοιρασει στις Υπηρεσιες με τον ιδιο τροπο.
Νοικυρευτειτε ρεεεεε!!!!
YΓ. Μην κλαφτει κανενας ΑΞ εκ ΣΝΔ οτι ως προερχομενος εκ ΣΝΔ απαιτέι το δικό του ξιφος ....εδω δεν θα εχουμε να φαμε σε λιγο...!!!

ATHINIOS!!!

Ανώνυμος είπε...

BLUEBLOODER ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ 080732/10-11.ΝΑΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΤΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ.ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.Η ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ Λ/Φ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΞΙΦΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

για τον 1211 να δεισ πωσ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΕΚΔΥΛΣ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΞΙΦΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΟΙ ΕΚΔΥΛΣ ΤΣΙΡΙΖΑΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΦ ΘΕΛΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΗΡΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ κτλ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ, ΛΟΓΩ ΠΟΕΠΛΣ κτλ ΠΗΡΑΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΛΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.
ΑΚΟΥ ΚΕΛΕΥΣΤΑΚΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΡΡΡΡΡΧΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ.
ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΦΟΥ 6000 ΛΦ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πόσο κάνει ένα ξίφος να πάμε να το αγοράσουμε μόνοι μας , αμάν πιά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ENTAΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΞΙΦΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΣΑΣ!ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

Να πάρετε σπαθιά των Νίτζα πάει και με την στολή,έχουν κάτι φτηνά οι κινέζοι.Και μην στεναχωριέστε για το οικονομικό θα κάνουμε έρανο εμείς οι Λ/Φ να σας βοηθήσουμε και πάλι!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΩΝΗΔΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.ΚΑΚΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ.ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Μ.... ΞΥΡΙΖΕΤΑΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΟΙ ΛΦ ΠΗΡΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΨΩΜΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ Μ.....Σ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.ΡΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΙΦΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ταιριάζει η παροιμία:

"Εδώ γ@μ@ύμ@ αρσενικούς και συ γυρεύεις νύφη" !!!

Ανώνυμος είπε...

δεν φταιτε εσεις φταιμε εμεις που σας αφηνουμε να βγαζεται γλωσσα .....
δεν κινδυνευσατε ποτε , δεν κουραστικατε ποτε , δεν ξενυχτησατε ποτε , δεν ανεβηκε η αδρεναληνη σας ποτε , δεν ανχωθηκατε ποτε , δεν ειδατε ποτε πτωμα, βαρια ασθενη να χαροπαλαιβει διπλα σας , λαθρομετανάστη, εμπορους ναρκωτικών -διακινητές,ανθρωπο να πνιγεται ,ΤΟΥΡΚΟ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑς .......και πολλα αλλα ....
ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΡΕ
ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ-ΜΠΛΑΝΚΟ, ΝΤΟΥΡΑΣΕΛ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ , ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ , ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΑς ΜΕ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ,.......... ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΓΛΩΣΣΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΡΡΙΕΡΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ
ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΧΡΗΣΤΟΙ......

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΜΕΛΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ.... ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ , ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΎ, ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ..... ΤΟ 90% ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ...ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΣΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΚΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ..

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ 10:32:00 μμ, είσαι στην κοσμάρα σου ή μάλλον κουτοπόνηρος όπως εξάλλου όλοι οι ΔΥΛΣ βλεπεις να μιλάνε για βαθμούς ή για κάτι σπαθιά εδώ ??????? Αλλά μάλλον εσύ αυτό δεν θέλεις. Και μακάρι να γίνουμε Τελώνειακοί οικονομικά.'Οσο για το ποιός έχει φτάσει στην απαξίωση των βαθμών άστο.(ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ να γίνετε ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

για τον 07.39. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. ΑΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΕΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΟΙ Λ/Φ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΚΔΥΛΣ,ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟ ΠΟΥ ΘΙΓΕΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΚΔΥΛΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑΥΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

Με οπλισμό που τον πληρώνουμε μόνοι μας, με αυτοκίνητα που συντηρούμε από τις τσέπες μας, με καθαρίστριες που πληρώνονται από το υστέρημά μας !

Από τον Έβρο έως τη Κάρπαθο και το Καστελόριζο… και από τα Εξάρχεια έως το Δενδροπόταμο, ένα Σώμα που μόνο περήφανο μπορεί να κάνει τη πολιτεία! Εκεί που κανείς άλλος δε μπορεί να αποδώσει, να προστατέψει τη χώρα από την είσοδο των λαθρομεταναστών, το σύνταγμα από τη κατάλυσή του, τον πολίτη από το κλέφτη, τον απαγωγέα, τον ληστή, τον φοροφυγά, ακόμη και αυτόν που δεν εκδίδει αποδείξεις, εκεί αψηφώντας κάθε ενδεχόμενο κινδύνου ζωής, σώματος, μακριά από τις οικογένειές μας, στις επάλξεις του ιδεατού, χωρίς να ζητάμε τίποτα περισσότερο από τον σεβασμό που μας αξίζει!

Μια επιβράβευση, μια αναγνώριση «των εξαίρετων πράξεων και δραστηριοτήτων, που υπερβαίνουν το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον»!

Ζητάμε πολλά;

Παρόμοιες τραγελαφικές καταστάσεις έχουν ζήσει και άλλοι συνάδελφοι που τιμήθηκαν από την Υπηρεσία με τα μετάλλια της Ευδόκιμης Αστυνομικής Υπηρεσίας Α΄ , Β΄ ή Γ΄ Τάξης. Η διαταγή σύμφωνα με την οποία τους απονέμεται το μετάλλιο έρχεται στην Υπηρεσία, κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο, αλλά το μετάλλιο δεν του απονέμεται ποτέ!!!!

Εάν επιθυμεί μπορεί να το αγοράσει μόνος του για να το φέρει στη στολή (8 ευρώ κοστίζει στο εμπόριο) ή να το αγοράσει μόνος του για να το έχει στο σπίτι του (κοστίζει περίπου 30 ευρώ)!!

Κάτι ανάλογο δυστυχώς συμβαίνει και στη διαδικασία απονομής ξιφών στους απόφοιτους του Τ.Ε.Μ.Α.

Η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της περυσινής σειράς έγινε κανονικά και τα ξίφη δόθηκαν με όλες τις τιμές που αρμόζουν στη λαμπρή αυτή τελετή στους νέους Αξιωματικούς. Κανείς όμως δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε… καθώς μετά το πέρας της τελετής, τους ζητήθηκε να επιστρέψουν τα ξίφη που τους απονεμήθηκαν!!!

Μετά από μια σύντομη έρευνα διαπιστώσαμε με λύπη παρόμοια τραγελαφικά γεγονότα και στα άλλα σώματα Ασφαλείας. Συνάδελφοι του Λιμενικού βρέθηκαν αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις, όπως και στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας αλλά και του Ναυτικού!!

Δυστυχώς από πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν, μάθαμε ότι παρόμοιες καταστάσεις θα βιώσουν και οι φετινοί απόφοιτοι του Τ.Ε.Μ.Α., καθώς τα ξίφη που παρελήφθησαν για να τους απονεμηθούν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και «κόπηκαν» μετά τον έλεγχο που έγινε στο Χημείο του Κράτους.

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε όλοι μας, η πολιτεία οφείλει αν μη τι άλλο να διατηρεί ζωντανούς και αναλλοίωτους ορισμένους θεσμούς.

Είναι αδιανόητο στο όνομα των περικοπών και του εξορθολογισμού των δαπανών να θυσιάζονται και να απαξιώνονται οι θεσμοί αυτοί.

Τα ζητήματα που απασχολούν όλους μας είναι αδιαμφισβήτητα τα οικονομικά, μια τέτοια απαξίωση όμως χτυπάει και πονάει απευθείας στην καρδιά μας, βαθιά μέσα μας, γιατί κύριοι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας ο συνάδελφος θυσιάζεται καθημερινά στο βωμό του καθήκοντος ΟΧΙ για τα 800 ευρώ, αλλά γιατί έδωσε έναν όρκο. Αυτό οφείλετε να κάνετε και εσείς. Να μας τιμάτε τους συναδέλφους όπως τους αξίζει!!

Οι ηθικές αμοιβές κύριοι δεν αποστέλλονται, απονέμονται! Έτσι τιμάται και επιβραβεύεται η προσπάθεια του Αστυνομικού!

Η απονομή της ηθικής αμοιβής ή του μεταλλίου στον Αστυνομικό, η επίδοση του ξίφους στον Αξιωματικό, έχει συμβολικό χαρακτήρα, ηθική διάσταση και αποτελεί υψίστη τιμή. Είναι λοιπόν απαραίτητο η πολιτική ηγεσία να λύσει αμέσως το θέμα και να γίνει η επίδοση των τιμών και της αναγνώρισης με την επισημότητα που προβλέπεται!

Υπάρχει κάποιος που δεν συγκινήθηκε όταν ο Υπουργός τίμησε την ομάδα των συναδέλφων που κατάφερε να συλλάβει τους ληστές στο Παγκράτι;

Υπάρχει κάποιος που δεν συγκινήθηκε όταν άκουσε τη μαρτυρία του συναδέλφου που δέχθηκε τη σφαίρα;

Η ηθική επιβράβευση και ικανοποίηση είναι το μόνο που μας απέμεινε, μη μας το στερείτε!!!

Με εκτίμηση,

Αγγελίδης Παναγιώτης και Δεληγιώργης Γεώργιος,

Αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσ/νίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.,

μέλη της Σ.Κ.Α.Υ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!
(Λ/Φ,ΥΠΑΞ.,Α/Ξ εκ ΣΝΔ ή εκ ΔΥΛΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ.)Καθώς και όλους αυτούς που στο όνομα της οικονομίας ΚΑΙ των προτεραιοτήτων!!!έχουν ξεχάσει κάθε ΤΙΜΉ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ. Η στρατιωτική τιμή απονομής ξίφους όπως και κάθε άλλης ηθικής αμοιβής ΔΕΝ αποκαλείτε ΄΄ΦΕΡΕΤΖΕΣ΄΄ για χάρη μιας παροιμίας.Δυστυχώς ότι έχει οικονομική αξία στερείτε προτεραιότητας!!!.
Ακολουθεί το άρθρο που εκ παραδρομής έστειλα πρώτα το δεύτερο μέρος αυτού.

Η ηθική αμοιβή απονέμεται, δεν αποστέλλεται!!
staff 26 Μαΐου, 2013

Με αφορμή τα συνεχή τελευταία περιστατικά ένοπλων συμπλοκών των συναδέλφων μας με κακοποιούς, που κυκλοφορούν ελεύθεροι εκμεταλλευόμενοι τα «παραθυράκια» που υπάρχουν στο τρομερό σύστημα δικαιοσύνης της χώρας μας, θα θέλαμε να θίξουμε το σύστημα της ηθικής επιβράβευσης των Αστυνομικών, καθώς και των υπολοίπων συναδέλφων των Σωμάτων Ασφαλείας, που με εξαιρετικές πράξεις εν υπηρεσία ή και εκτός αυτής, εξυμνούν το κύρος του Σώματος, δίνοντας ταυτόχρονα παράδειγμα στους υπόλοιπους συναδέλφους, ενισχύοντας ταυτόχρονα το αίσθημα ασφαλείας στους συμπολίτες μας.

Πριν από μερικά χρόνια πρωτοπόρος, επιτυχημένος, αναγνωρίσιμος και πολλά υποσχόμενος προϊστάμενος του ανθρωποκτονιών, τιμήθηκε για την εξαίρετη επίδοση του σε συγκεκριμένη υπόθεση με τον Αστυνομικό Σταυρό και οι υφιστάμενοι του τιμήθηκαν με εύφημη μνεία και υλική αμοιβή. Με αυτόν τον τρόπο η Υπηρεσία επιβράβευσε τους συναδέλφους για τις τεράστιες πραγματικά προσπάθειες που κατέβαλλαν για φέρουν σε πέρας και να εξιχνιάσουν μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση!

Όταν λοιπόν ήρθε η σχετική διαταγή, το προσωπικό της συγκεκριμένης Υπηρεσίας που βραβεύθηκε αισθάνθηκε την ηθική ικανοποίηση, το «χτύπημα στην πλάτη» που ικανοποιεί το αίσθημα προσφοράς και ανιδιοτέλειας που διακατέχει την πλειοψηφία των συναδέλφων μας και που είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον και το ζήλο στην υπηρεσιακή μας καθημερινότητα, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση των συναδέλφων μας στην Αθήνα, πρόσφατα.

Πλην όμως, για μεγάλη τους έκπληξη, η απρόσωπη και απρόβλεπτη όπως πάντα Υπηρεσία, κατά την απονομή, κοινοποίησε απλά τη διαταγή στον συνάδελφο (με σχετικό αποδεικτικό) όπου αναφερόνταν ότι ο Αστυνομικός Σταυρός θα του αποσταλεί στο μέλλον!

Εμφανώς εκνευρισμένος ο συνάδελφος έγραψε με μεγάλα γράμματα επάνω στο αποδεικτικό «Το μετάλλιο δεν αποστέλλεται, απονέμεται»!!!

Κι όμως έτσι είναι συνάδελφοι! Το μετάλλιο δεν αποστέλλεται, απονέμεται και το σχετικό αποδεικτικό που κρέμεται ακόμα στον πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος του, θα είναι εκεί, για να θυμίζει σε όλους μας, πως η Ελληνική Αστυνομία επιβραβεύει τους καλύτερους, αυτούς που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους, αυτούς που με ένα άθλιο μεροκάματο, σε συνθήκες και με ωράρια ανεπίτρεπτα…, με αυταπάρνηση και φιλότιμο, αισθήματα που δε βρίσκονται πλέον εύκολα στη κοινωνία μας, εργάζονται για να προσφέρουν στο πολίτη της χώρας αυτής, σε όλους μας, ένα από τα υπέρτατα αγαθά της Δημοκρατίας και της αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης, την ασφάλεια.