Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

«Δεν είμαστε ‘‘αμνοί επί σφαγήν’’»

Πληθαίνουν μέρα με την ημέρα οι αντιδράσεις των ενστόλων που κορυφώνουν όσο πλησιάζει η ψήφιση του προϋπολογισμού τις κινητοποιήσεις τους με σκοπό να αποτρέψουν την περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους και την απαξίωση της προσφοράς τους.

Έτσι μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τοιχοκόλληση από μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής των τελευταίων εκκαθαριστικών τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην είσοδο του «υπουργείου Προστασίας του “Πωλείται”» – όπως αποκαλείται στη γεμάτη αγανάκτηση ανακοίνωση της Ένωσης το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Είμαστε άνθρωποι

Σημαντικότερη όμως όλων η κινητοποίηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στο σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας που έγινε από τις ομοσπονδίες της Αστυνομίας (ΠΟΑΣΥ -ΠΟΑΞΙΑ), του Λιμενικού (ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ) και της Πυροσβεστικής (ΠΟΕΥΠΣ -ΕΑΠΣ) την Τρίτη στις 4 του μήνα, ημερομηνία που έχει οριστεί ως «Παγκόσμια ημέρα προστασίας των ζώων». Οι συνδικαλιστές, που δεν… αξιώθηκαν -παρά το έγκαιρο σχετικό αίτημά τους- να γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό (εκείνη την ημέρα ο κ. Παπανδρέου επισκεπτόταν τη ΓΑΔΑ), επέδωσαν ψήφισμα και πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Αρχηγεία των Σωμάτων προκειμένου να τους ζητήσουν να συμβάλουν και εκείνα στην επίλυση των προβλημάτων.

Στην ανακοίνωση, δε, που εξέδωσαν είχαν το χαρακτηριστικό τίτλο: «Δεν αντέχουμε άλλο… είμαστε άνθρωποι» και υπογράμμιζαν: «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας φέρονται ως “πρόβατα επί σφαγήν”». Στο ψήφισμα γινόταν λεπτομερής αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στις τάξεις των εργαζομένων και για την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ως τη δικαίωσή τους. Τα κυριότερα σημεία του είναι τα ακόλουθα:

«Εμείς οι ένστολοι υπάλληλοι, οι επιφορτισμένοι με τη διαφύλαξη της κοινωνικής γαλήνης, της τάξης και της ασφάλειας σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τις σημερινές μας παραστάσεις διαμαρτυρίας (4-10-2011) εκφράζουμε για άλλη μια φορά την έντονη αγανάκτησή μας. Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και η αγωνία για το τι μας ξημερώνει αύριο, […] αντί να αποσοβούνται, υποθάλπονται από τα αβάσταχτα μέτρα που επιβάλλονται στο όνομα της σωτηρίας της Χώρας. […]

Με τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες μας, ενώ αναδεικνύουμε το μέγεθος των προβλημάτων και των προκλήσεων που καλούνται να διαχειριστούν η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι δεν αλλάζει η ακολουθητέα πολιτική. Η κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες των τροϊκανών, συνεχίζει την ισοπεδωτική πολιτική των περικοπών σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα ολόκληρες υπηρεσίες να αδυνατούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά την αποστολή τους. Το δε ένστολο δυναμικό απαξιώνεται διαρκώς και προσπαθεί με το φιλότιμο και μόνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας ωθούνται βίαια στο περιθώριο, για να γνωρίζουμε μάλλον από τώρα κι εμείς οι εν ενεργεία τι θα υποστούμε στο συνταξιοδοτικό μας βίο…

Είναι δυνατόν οι ανάγκες όλων των Σωμάτων Ασφαλείας μαζί να μπορούν να καλυφθούν το 2012 με το ποσό του 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, βάσει της “ντιρεκτίβας” του υπουργείου Οικονομικών, όταν το ίδιο ποσό είχε διατεθεί μόνο για την κάλυψη των αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2008 και σήμερα όλοι οι προϋπολογισμοί, όλων των Σωμάτων Ασφαλείας αθροιστικά να μην υπερβαίνουν το ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ! […]

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες μας, εγκαλώντας την κυβέρνηση η οποία δεν διαβλέπει και δεν αποτρέπει τις ανυπολόγιστες συνέπειες της πολιτικής που μας επιφυλάσσουν τα σχέδια των τροϊκανών […]

Η πολιτική για τη δημόσια τάξη δεν επιδέχεται πειραματισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.

Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής και ένα δίκαιο μισθολόγιο όπου θα λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα–επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας με αξιοπρεπείς συντάξεις είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ!

Όσο και αν τα μέτρα μάς έπληξαν οικονομικά και ηθικά, συνεχίζουμε σθεναρά τον αγώνα μας για την προάσπιση της υπηρεσιακής και κοινωνικής μας αξιοπρέπειας με γνώμονα τη διασφάλιση της θεσμικής αποστολής μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται!».


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13
ΑΡΘΡΟ: ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για μετατάξεις σε Λιμενικό και Ακτοφυλακή

...........Ο αριθμός των οργανικών θέσεων που θα καλυφθούν με μετατάξεις καθορίζεται από τον Αρχηγό του ΛΙμενικού

Μετατάξεις αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος-
υπαξιωματικών - Λ/Φ.....

www.plotatzis.forumotion.com