Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Άρθρα Δευτέρας 22/03/2010 που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


*ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

σελ. 8 ρεπορτάζ «"Αλωνίζει" στο Αιγαίο η Τουρκία!...»

Νέα επιθετική ενέργεια κατά ελικοπτέρου του Λιμενικού πάνω από το Φαρμακονήσι.

σελ.16-33 θέμα «3 βομβιστικές επιθέσεις μέσα σε 30 ώρες!...»

Σε συναγερμό η αντιτρομοκρατική.Ελέγχονται όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν στα σημεία των εκρήξεων.

*ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

σελ. 3 ρεπορτάζ «Τουρκική πρόκληση βόρεια του Φαρμακονησίου»

Εντονος προβληματισμός στην ελληνική πλευρά. Ζεύγος τουρκικών F-16 παρενόχλησε άοπλο ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος, που πετούσε στο πλαίσιο της επιχείρησης FRONTEX της ΕΕ για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών.

σελ.12 θέμα «"Βαρύς πονοκέφαλος" οι 3 βομβιστικές επιθέσεις»

Εκρηκτικό διήμερο για την αστυνομία.

*ΑΥΡΙΑΝΗ

σελ.14 θέμα «Βόμβες -πονοκέφαλος για την Αντιτρομοκρατική»

"Αδελφές" είναι οι βόμβες που εξερράγησαν τόσο στη Διεύθυνση Μεταγωγών όσο και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί και οι δύο είχαν την ίδια ποσότητα και το ίδο είδος εκρηκτικής ύλης αλλά και την ίδια συνδεσμολογία.Ομως επειδή ο μηχανισμός στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής είχε τοποθετηθεί εντός του κτιρίου θεωρήθηκε ότι ήταν και πιο ισχυρή.Υπολογίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν 5 περίπου κιλά εκρηκτικής ύλης.

σελ.15 θέμα «Αξιωματικοί της Δίωξης διέθεταν ναρκωτικά σε πληροφοριοδότες!»

Δύο αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς και ένας 43χρονος υπάλληλος συνελήφθησαν απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βορείου Ελλάδος για παραβάσεις του Νόμου Περί Ναρκωτικών κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβαση καθήκοντος.

*ΕΘΝΟΣ

σελ. 9 ρεπορτάζ «Επικίνδυνη πρόκληση στο Αιγαίο»

Κλιμακώνει τις παραβιάσεις η 'Αγκυρα. Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου ελικόπτερο του Λιμενικού, που συμμετείχε στην ευρωπαϊκή δοκιμή Frontex.

σελ.24 ρεπορτάζ «Συνδέουν τις δύο βόμβες»«Επιθέσεις στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στα γραφείας της "Χρυσής Αυγής"»

Πιθανόν προέρχονται από την ίδια οργάνωση καθώς και οι δύο είχαν ως βάση το νιτρικό αμμώνιο.Στους "πυρήνες της Φωτιάς" παραπέμπει ο μηχανισμός που εξερράγη στα Πατήσια.

σελ.24 θέμα «Νέος κόσμος-Πορεία απο αναρχικούς»

Πορεία από τον σταθμό του μετρό στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου στον Νέο Κόσμο μέχρι στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 35χρονος βιλόγος Λάμπρος Φούντας στη Δαφνη ύστερα απο συμπλοκή με αστυνομικούς πραγματοποιήσαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου δεκάδες αναρχικοί.

σελ.24 θέμα «Χειροπέδες για ναρκωτικά και πλαστά χρήματα»

Συνελήφθησαν δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και ένας 43χρονος υπάλληλος.

σελ.24 θέμα «Μ.Χρυσοχοϊδης-Χτυπά τη βία κατά των μεταναστών»

Την αταλάντευτη βούληση του υπουργείου του να σταθεί απέναντι σε κάθε περιστατικό κακομεταχείρισης και αυθαιρεσίας από πλευρά Αρχών σε βάρος των μεταναστών εξέφρασε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας.

σελ.24 θέμα «Εκανε 62 φάρσες για βόμβα»

Σύλληψη 46χρονου.

σελ.24 θέμα «Ανήλικοι λήστευαν διανομείς φαγητού»

Ενας 15χρονος συνελήφθη από την Ασφάλεια στις Αχαρνές για συμμετοχή σε νεανική "συμμορία" που διέπραττε ληστείες σε βάρος διανομέων φαγητού στην περιοχή.

*ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

σελ.15 θέμα «Εκαψε το "φάκελο 17Ν"»

Ο ΕΤ αποκαλύπτει την έρευνα που σταμάτησε ο Χρυσοχοίδης με τη διάλυση της αντιτρομοκρατικής.Χάθηκε η ευκαιρία να ξετυλιχθεί το κουβάρι της νεοτρομοκρατίας μετά το θανάσιμο τραυματισμό του Λ.Φούντα.

σελ.16-17 θέμα «Στο φως η σπηλιά όπου έκρυβαν το 45αρι δύο γιάφκες και 10 πρόσωπα»

17 Νοέμβρη:Σε δύσβατη περιοχή της Σαρωνίδας έκρυψε το όπλο σύμβολο ο Γιωτόπουλος .Μια γκαρσονιέρα στους Αμπελόκηπους το πρώτο καταφύγιο της οργάνωσης.

*ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

σελ.16 θέμα «Βομβιστικές συγγένειες»

Τρείς βομβιστικές επιθέσεις μέσα σε 36 ώρες οι δύο απο τις οποίες φαίνεται να έχουν κοινά σημεία και κοινό παρανομαστή προβληματίζουν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία 13 μέρες μετά τον θάνατο του βολόγου Λάμπρου Φούντα αό σφαίρες αστυνομικού στη Δάφνη

*ΤΑ ΝΕΑ

σελ.17 ρεπορτάζ «Οι κάμερες "έγραψαν" τον βομβιστή»

Το κοινό εργαστήριο στο οποίο κατασκευάστηκαν οι βόμβες που τοποθετήθηκαν έξω από τη διεύθυνση αλλοδαπών της ελληνικής αστυνομίας στην Πέτρου Ράλλη και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Σωκράτους αναζητά η Αντιτρομοκρατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: