Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Μισθολογικές αυξήσεις - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 4

Πειραιάς, 01/03/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σώμα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

Την για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθήλωση των βασικών μισθών των στελεχών του Σώματος στα ίδια επίπεδα, τη στιγμή που η ακρίβεια και η ασυδοσία στον καθορισμό των τιμών των βασικών προϊόντων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της καθημερινότητάς μας.

Συγκεκριμένα:

Από το έτος 2004 η ετήσια μισθολογική αναπροσαρμογή έπαψε να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των αποδοχών και περιορίστηκε, από την προηγούμενη κυβέρνηση μόνο στο βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα.

Αυτό σημαίνει ότι για την πενταετία από το 2004 μέχρι το 2008 τα στελέχη του Λ.Σ. έχασαν κατά μέσω όρο 2% το χρόνο από το καθαρό διαθέσιμο εισόδημά τους, ενώ για τα έτη 2009 και 2010 δεν καταβλήθηκε ούτε θα καταβληθεί καμία αναπροσαρμογή μισθών, πέρα από την περσινή χορήγηση του έκτατου βοηθήματος στους χαμηλόμισθους.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι κατά την τελευταία 6ετία το εισόδημα των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα έχει συρρικνωθεί στα επίπεδα του

10%-15% τουλάχιστο καθιστώντας ακόμα δυσκολότερη τη διαβίωση των οικογενειών μας, σε περιόδους που βλέπαμε να γίνονται οι μεγαλύτερες σπατάλες και τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα.

Σήμερα καλούμαστε να μπούμε στη λογική της κατάργησης του 14ου μισθού, ενώ επιχειρείται και περαιτέρω μείωση μισθών με την αλλαγή βαθμολογίου, πάντα φυσικά προς το χειρότερο και με τη δυσμενέστερη φορολόγηση των λαϊκών εισοδημάτων μέσα από την έμμεση φορολογία.

Σε όλα τα παραπάνω η απάντησή μας είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ

Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να υποστηρίξει τα εισοδήματα των εργαζομένων, όχι μόνο ασκώντας κοινωνική πολιτική, αλλά και για λόγους ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: